gost 434892
Veoma poznat
- Poruka
- 12.912
Ти баш волиш свој посао и то се види из сваког твог поста, надам се да сам добро процениоMalo ću da se uključim i objasnim ono što je nama preoporučeno. Dobili smo smernice da prvih par nedelja kod dece razvijamo empatiju, saosećanje i ostala pozitivna osećanja. Ovo sve lepo zvuči tako upakovano i plasirano javnosti ali mi ne znamo da li da plačemo ili da se smejemo. Prvo, hoće li nam neki stručnjak objasniti da li to znači da samo tada to radimo pa posle ne mora ? I zapitali smo se jesu li oni nekada posetili neke časove, jer imamo utisak da pojma nemaju da se ovo što su sada predložili radi oduvek u nastavi. Nema časa kada ne raspravljamo o raznim situacijama i dešavanjima koja nemaju veze sa planom i programo,a poslednjih godina je sve češće tako jer su i problemi sve veći. Navedeno se odnosi na učitelje i razredne starešine, tako da kao razredni starešina mogu preneti moje iskustvo. Ja ni do sada nisam pratila njihove ideje jer sam odavno shvatila da ih predlažu ljudi koji nisu imali neposredan rad sa decom. Ja sledim svoje smernice, a to su iskustvo, procena da li decu treba motivisati ili saosećati sa njima, moje smernice su ljubav prema mom poslu i deci sa kojom radim.
Što se tiče smanjivanja fonda časova , to više ima veze sa samim procesom obrazovanja i količinom gradiva za koju godinama tvrdimo da je neadekvatna i nepovezana sa praksom, tj mnogo informacija bez povezivanja sa životnim situacijama.
И ја гарантујем да си права професорка и да те многи клинци воле а који не воле, они те поштују бар, а ако те ни не пошују они су ш*пци и дечурлија без кодекса које има свуда
Е сад, наш разредни колико год да је према мени био цар и добар и помогао ми и изашао у сусрет 10000 пута, није помогао ни 1% око хемије у разреду, болело га је уво о томе. Мислио је "то су дебили" и то је то. А није тако и не сме да буде тако.
Није он родитељ што многи кажу, свом одељењу, па да васпитава али опет кад погледаш деца су од првог разееда до последњег разреда средње највећи део дана у школи...