Umesto jutarnje kafe

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
392.200
Nutricionisti kažu da je ispijanje jutarnje kafe na prazan želudac rizično po zdravlje jer je rano ujutro nivo kortizola najviši,
remeti hormone u organizmu i narušava cirkadijski ritam. Kortizol loše deluje na ovulaciju, hormonalni balans i kilograme.

Zato preporucuju umesto kafe zeleni napitak

Sastojci:

- 1 limun
- 60 gr peršuna
- 60 ml vode

Iscedite sok iz limuna i iseckajte peršun. Stavite ih u šolju i preko prelijte vodu.
Ovaj napitak pije se na prazan želudac. Preporučljivo je da se pije 6 dana, a potom bi trebalo napraviti pauzu od 10 dana i početi ponovo sa konzumiranjem.

Caj-od-persuna.jpg

Izvor:krstarica

Nutricionisti kažu da je ispijanje jutarnje kafe na prazan želudac rizično po zdravlje jer je rano ujutro nivo kortizola najviši,
remeti hormone u organizmu i narušava cirkadijski ritam. Kortizol loše deluje na ovulaciju, hormonalni balans i kilograme.

Sastojci:

- 1 limun
- 60 gr peršuna
- 60 ml vode

Iscedite sok iz limuna i iseckajte peršun. Stavite ih u šolju i preko prelijte vodu.
Ovaj napitak pije se na prazan želudac. Preporučljivo je da se pije 6 dana, a potom bi trebalo napraviti pauzu od 10 dana i početi ponovo sa konzumiranjem.

Pogledajte prilog 1304148

De nemoj zezati

Bez kafe nemam pojma dje se nalazim

Sastojci:

- 1 limun
- 60 gr peršuna
- 60 ml vode

Sta bese to Nutricionisti,to su ona debela stvorenja.

Bila sam na nekom slavlju gde se dobro popilo, a sutradan sam imala redovnu smenu, pa sam na putu do kuće kupila Red Bull planirajući da ga pijem sa ili umesto kafe pred posao. :D
Na prvi srk energetskog pića ujutro bez kafe poče da me steže nešto ispod grudi, da cima, probada i buni se kao da su mi organi tesni za taj gutljaj ispijenog "eliksira".
Instinktivno podigoh ruke u vis (To mi je baba rekla da se radi kad se osete takvi bolovi.), ispružih se/istegoh i ostadoh u tom položaju neko vreme dok sama nisam zaključila da je reakciji kraj.
Elem, energetska pića su nabijena kofeinom, šećerom i kojekakvim taurinima i supstancama o kojima ne znamo baš mnogo, ali recimo da je šoljica kafe mala beba u odnosu na ono što ta energetska pića sadrže.
Meni je to jedno iskustvo bilo dovoljno da više ne pokušavam slično, ali...
Definitivno da možemo učiniti za sebe nakon buđenja nešto mnogo bolje od ispijanja svete i naizgled nezamenljive šoljice kafe.

Ovo je moj napitak odavno - u čašu vode dodati trećinu kašike za belu kafu limuntusa, na vrh kašike sode bikarbone, iscediti krišku limuna i usuti dve pune kašike šećera. Dobro promešati. Ovo sa šećerom možda izgleda kontraproduktivno, ali nije tako. Ćelije raka, ako postoje u organizmu, će zbog šećera halapljivo "gutati" ovaj napitak, ali pošto je on veoma alkalan trovaće ih i ubijati. To će se isto desiti i sa većinom virusa, bakterija i parazita u organizmu.

Sastojci:

- 1 limun
- 60 gr peršuna
- 60 ml vode

Ja popijem šolju mleka ili čak čašu nekog soka kad nema mleka :)

mogu d ti verujem jer znam više njih koji piju po ceo dn kafu i ne znaju koliko popiju
ja nisam kafaroš..popijem 1-2 po nekada i 3 kafe u toku dana.. vise od toga mi nije merak
:)

Ja ne pijem, pušim(fućkam) jedino na putovanjima. Meni je kafa jedini porok.
Ima naravno dana kad me boli glava(moji misle da sam metereopata) pa ni ja tada ne popijem više od jedne ili dve kafe. Ali kad sam ok, bukvalno pijem i tuđe kafe po kući :)

Back