uloga tajnih sluzbi u modernom drustvu .

Sve te sluzbe su iznikle iz kafenisanja zaludnih komsinica.
One su sve to prisluskivanje zapocele (da bi imale materijal za trac partijice) pa ih u tajnosti razmenjivale a onda i manipulisale tim prikupljenim informacijama. Onda je neko shvatio moc ovog kafenisanja, pa ga je unapredio, usavrsio ... ostalo je istorija ;)
I jos uvek traju usavrsavanja :tajna:

postoje kerovi za razlicite vrste namena. znaju se putevi droge, zna se gde se proizvodi, ko nadgleda proizvodnju i ko nadgleda one koji nadgledaju one koji sa drogom trguju, to je jedna vrsta kerova takozvana tajna sluzba sve pod izgovorima tajnosti zadatka bezbenosti i slicno, brifinge dobijaju oni na vrhu i povezani su u globalnu mrezu koja ima naziv ali to sad nije ni bitno. kad rese da skembaju neki narko klan onda se kite raznim ordenjima, tako se valjda mogu prepoznati. slicni sistemi postoje i u bankarskim organizacijama mada pretpostavljam sa malo razlicitim nijansama sistema mreza. u bankarskom sistemu postoje javno-tajne organizacije i one ne podlezu ni jednim drzavnim zakonima ekonomije i trgovine, imaju neke sopstvene zakone u sistemu informisanja ekonomije, trgovine i sta ti ja znam, verovatno neka vatikansko jezuitska veza, konkretno mlteski vitezovi. slicni sistemi mogu se videti u raznim humanitarnim organizacijama, nato paktovima i sl. to je otprilike neko moje vidjenje i nemam nameru da ga konkretizujem i posvecujem vreme takvim stvarima, nama obicnim ljudima preostaje da radimo ono sto nam je pri ruci bar u meri koliko mozemo i umemo a morali bi da umemo mnogo vise bas zbog opasnosti od raznoraznih parazita. ima dosta novinara koji solidno pogadjaju sustinu poput kresimira misaka(na rubu znanosti) ili cak i dejvida ajka ali su retko u zizi javnosti zbog kontrole medija ali cujem da se kresimir vraca na hrt sto je dobra vest. mislim da su oni tek u povoju, neki mozda i govore istinu, u svakom slucaju vrlo je glupavo zatvarati oci pred nekim ko ti mozda radi o glavi, istina se mora izneti na videlo kakva god bila a covek ima svest da moze skoro svemu da se prilagodi do neke mere, sve je bolje od rata i nevinih izmanipulisanih zrtava.

Poslednja izmena:

Back