УЛОГА ДЕЦЕ КОМУНИЗМА У СРПСКОЈ ТРАНЗИЦИЈИ

svetolik trpkovic:
Cim mi neko spomene kako je iz "stare beogradske porodice' odmah se zapitam dal mu je cukundeda bio beg ,aga ili imam ,a mozda i pasa licno sto je vec do jaja elita .
Е, 'ајд' не искривљуј, и не замењуј тезе, по обичају (комуњарском). И сваком другом нетолерантном.
И не показуј непознавање историје, уосталом.

У ствари, само ти показуј, боље је, да се види сва нелогичност неких твојих постова.

(Рекла сам "неких", јер, имаш и оних на које се може сасвим нормално одговорити)

Norma Kampl:
Е, 'ајд' не искривљуј, и не замењуј тезе, по обичају (комуњарском). И сваком другом нетолерантном.
И не показуј непознавање историје, уосталом.

У ствари, само ти показуј, боље је, да се види сва нелогичност неких твојих постова.

(Рекла сам "неких", јер, имаш и оних на које се може сасвим нормално одговорити)
Pa ne iskrivljujem ja cinjenicu mozda je post bio malo posprdan ali ovde se prave neke bajke i legene "o starim beogradskim porodicama " sto je najobicnija glupost kao sto sam vec napisao u prethodnom postu koji su razlozi za to jer jednostvno Beograd je pre 150 godina bio orijentalna kasaba tako da se o nekoj navodnoj gradskoj eliti kojoj se daje neki maltene plemicki status ne moze ni govoriti .A ako cemo vec o prici o tzv. "deci komunizma' nacin na koji se o njima pise (mada je uopste i to prozivanje po osnovu predaka glupost )je takodje cisti komunisticki koji se koristi u svrhu ideoloskih obracuna a neistomisljenicima pa se maloj grupi Beogradskih liberala stalno to spocitava a na drugoj strani sadasnje "patriote " i veliki vernici kao oni koje sam gore naveo se aboliraju i njih niko ne spominje iako oni cak nisu ni deca komunizma nego su licno proizasli iz tog sistema.Tako da te price o navodnoj deci komunizma ustvari lice na onu pricu "drz' te lopova'

svetolik trpkovic:
Pa ne iskrivljujem ja cinjenicu mozda je post bio malo posprdan ali ovde se prave neke bajke i legene "o starim beogradskim porodicama " sto je najobicnija glupost kao sto sam vec napisao u prethodnom postu koji su razlozi za to jer jednostvno Beograd je pre 150 godina bio orijentalna kasaba tako da se o nekoj navodnoj gradskoj eliti kojoj se daje neki maltene plemicki status ne moze ni govoriti .A ako cemo vec o prici o tzv. "deci komunizma' nacin na koji se o njima pise (mada je uopste i to prozivanje po osnovu predaka glupost )je takodje cisti komunisticki koji se koristi u svrhu ideoloskih obracuna a neistomisljenicima pa se maloj grupi Beogradskih liberala stalno to spocitava a na drugoj strani sadasnje "patriote " i veliki vernici kao oni koje sam gore naveo se aboliraju i njih niko ne spominje iako oni cak nisu ni deca komunizma nego su licno proizasli iz tog sistema.Tako da te price o navodnoj deci komunizma ustvari lice na onu pricu "drz' te lopova'
Није овде толико реч о некој "градској елити", која вуче корене од пре 150 година, јер то јесте тачно да ње углавном нема. Него се ради о нечем другом. Оној елити, и тзв. "грађанском слоју" затеченом у моменту 1944.И над којом је извршен злочин.

Дакле, немој опет да замењујеш тезе. Зна се врло добро о чему се у овој теми говори.

А ово што помињеш, о конвертитима, тачно је, добрим се делом слажем. Али заправо ни они у овом конкретном случају нису тема.

Blonde Knight:
From interview with a former Croatian diplomat:

Q. It is known that many Croatian communists became nationalists after Croatia’s secession from Yugoslavia. Were these conversions genuine, or were these politicians merely opportunists?

A. The latter is true. However, almost all former Croatian communists are now ultra-liberal free marketers. This is a trademark not just of Croatia but of all post-communist countries, including Russia. What is worrisome, however, is not so much the make-believe volume of civic and democratic parlance of the new political class; rather, it is the shiftiness and phenomenal feel-good lightness by which it betrayed its former Marxist mythology. If some other political myth holds sway tomorrow, the same people will flock to new secular deities with no feelings of guilt.

Spot on!

svetolik trpkovic:
A sta je sa Seseljom koji je najveci komunista tj."izvorni lenjinista" po sopstvenom priznanju ? Njega su zaboravili u tekstu kao i sadasnje nacionano osvecene intelektualce koji su takodje sve sto imaju u zivotu stekli od komunista .A ta sintagma o navodnim "starim Beogradjanima ' su takodje glupost i manipulacija jos se neki navodno ponose svojim "starim beogradskim poreklom" sto je apsolutna bljuvotina jer je Beograd pre 100 godina jos uvek bio poluorijentalna kasaba sa jednom i po poplocanom ulicom i 20% pismenih ljudi a pre 200 godina je bio cist osmanlijiski grad u koji se pravoslavci nisu ni smeli naseljavati vec su njegovi stanovnici bili iskljucivo turci i nesto jevreja i cincara.

За твоју иформацију Београд је постојао и ПРЕ Турака као што је постојао и ПРЕ комуњара.
Београд је за тебе био пре сто година "касаба", али у тој "касаби" је рецимо Нушић пре 130 година, тј.1884.године дипломирао на Правном факултету овде у Београду.
Што год мање лупеташ мање ћеш нам махати својим празилуком који ти из д... вири.

eremita:
За твоју иформацију Београд је постојао и ПРЕ Турака као што је постојао и ПРЕ комуњара.
Београд је за тебе био пре сто година "касаба", али у тој "касаби" је рецимо Нушић пре 130 година, тј.1884.године дипломирао на Правном факултету овде у Београду.
Тачно, та "касаба" је већ 1893. године, имала, на пример, струју, и електрични трамвај. Док су у већини светских метропола још јездили фијакери и трамваји на коњску вучу.

Elvin:
alkibijad je bio cincar i mason, čudi me da ga jeremita ističe kao pozitivnu ličnost...

Ово је само још један пример твог потпуног неразумевања српског национализма.За твоју информацију, оно што пише на вашој обожаваној википедији има много недостатака, тј. скоро да нема благе везе осим основних података.
Тај Алкибијад је волео Србе више него сви заједно у вашем ЛДП,ГСС и осталим накарадним патуљастим странчицама. Он се борио за своју земљу ишао је у рат - за земљу Србију, а његов син јединац положио је свој живот у борби за ослобођење Србије. Не постоји већа жртва и израз патриотизма.

Био је високи интелектуалац и до сада потуно непревазиђени комедиограф а у својим комедијама он није МРЗЕО СРБЕ КАО ВИ, него се ругао вашим основним особинама које су данас изражене више него икад - а то је малограђанштина и празилук-друштво по систему капирај-копирај. Хиљаду пута сам зажалио што Нушић није жив - јер би имао о чему да пише нове комедије.

Ја имам његова сабрана дела - али штампана пре 2.св.рата што значи да углавном имам све што је написао - а не кривотворено као што су касније штампали комунисти. У тим књигама има и неколико књига његових путописа и записа док је био вицеконзул у Приштини. Оно што је он записивао о Арбанасима-Шиптарима је најтачније и најпрецизнија дијагноза - а записивао је скоро сваку досељену породицу, обичаје, нарави, поступке, идеје, политичка опредељења итд. За време свог живота и ако је имао оштар језик као жилет - био је слављен и вољен и поштован (од тих истих Срба "хегемониста" и "нациста").

Нушић је за мене идеални пример Београђанина - што је потврдио својим животом и својим поступцима и делима.

Али не очекујем да ти то схватиш и разумеш.

п.с. До сада нисам успео да пронађем неку праву потврду о томе да је био и масон - осим говоркања и вица везаног за његову гробницу (многи који су се препознали у његовим комедијама обећавали су му да ће му се посрати на гроб - а он је из тог разлога дао да се направи његова гробица у облику пирамиде...ахахахаааааа).

Obersturmfuehrer:
eremita, zaboravio si da napomenes kako su tvoji u beogradu jos od 15. veka....

Добро знаш да такву глупост као што ти наводиш НИКАДА нисам написао а још мање се хвалио.
Само нећу да дозволим да се Београђанима називају Брозови црвени бандити (и њихови потомци) - који су се путем крвавих руку до рамена и разбојништвом домогли овога града.
1. За мене је прави Београђанин свако чија је породица овде била настањена пре 2.светског рата - а такви људи и породице данас постоје САМО У ТРАГОВИМА.
Овако реагујем само због оних дођоша који су на злочину "засновали" и своју имовину и своје "порекло" - а данас се највише бусају и се*у ПРОТИВ ОНИХ ЉУДИ КОЈИ СУ СИЛОМ РАТНИХ ПРИЛИКА МОРАЛИ ДА ПОБЕГНУ СА СВОЈИХ ОГЊИШТА И ДОЂУ У СРБИЈУ ПА И У БЕОГРАД.

2. За мене је прави Београђанин и онај који је своје провинцијске навике и обичаје оставио у свом селу - а овде прихватио градски начин живота а то значи ДА ЈЕ БЕОГРАД ОТВОРЕН ГРАД ЗА СВАКОГ ДОБРОНАМЕРНИКА . Не може да неки дружетито дођош чији су се родитељи довукли овде са партизанима и "заузели бусију" да се мени лажно представља и као грађанин и као Београђанин и да стално напада Србе који (не својом кривицом) НИСУ рођени у Србији или у Београду.

п.с. Такви људи (који се лажно представљају као Београђани) живе у Србији у центру земље у Београду - а мрзе Србе. Какав парадокс - никада ме нико не би натерао да живим међу људима које презирем. И не само да мрзе Србе из Србије - НЕГО СВЕ СРБЕ БЕЗ РАЗЛИКЕ а тренутно су се острвили на ове из РС, РСК и КИМ а и на све оне који живе и раде у иностранству тј.ДИЈАСПОРИ.

eremita:
Само нећу да дозволим да се Београђанима називају Брозови црвени бандити (и њихови потомци) - који су се путем крвавих руку до рамена и разбојништвом домогли овога града.
1. За мене је прави Београђанин свако чија је породица овде била настањена пре 2.светског рата - а такви људи и породице данас постоје САМО У ТРАГОВИМА.
Овако реагујем само због оних дођоша који су на злочину "засновали" и своју имовину и своје "порекло" - а данас се највише бусају и се*у ПРОТИВ ОНИХ ЉУДИ КОЈИ СУ СИЛОМ РАТНИХ ПРИЛИКА МОРАЛИ ДА ПОБЕГНУ СА СВОЈИХ ОГЊИШТА И ДОЂУ У СРБИЈУ ПА И У БЕОГРАД.

2. За мене је прави Београђанин и онај који је своје провинцијске навике и обичаје оставио у свом селу - а овде прихватио градски начин живота а то значи ДА ЈЕ БЕОГРАД ОТВОРЕН ГРАД ЗА СВАКОГ ДОБРОНАМЕРНИКА . Не може да неки дружетито дођош чији су се родитељи довукли овде са партизанима и "заузели бусију" да се мени лажно представља и као грађанин и као Београђанин и да стално напада Србе који (не својом кривицом) НИСУ рођени у Србији или у Београду.

п.с. Такви људи (који се лажно представљају као Београђани) живе у Србији у центру земље у Београду - а мрзе Србе. Какав парадокс - никада ме нико не би натерао да живим међу људима које презирем. И не само да мрзе Србе из Србије - НЕГО СВЕ СРБЕ БЕЗ РАЗЛИКЕ а тренутно су се острвили на ове из РС, РСК и КИМ а и на све оне који живе и раде у иностранству тј.ДИЈАСПОРИ.
Свака част, еремита!

eremita 2[B:
. За мене је прави Београђанин и онај који је своје провинцијске навике и обичаје оставио у свом селу - а овде прихватио градски начин живота а то значи ДА ЈЕ БЕОГРАД ОТВОРЕН ГРАД ЗА СВАКОГ ДОБРОНАМЕРНИКА . [/B]Не може да неки дружетито дођош чији су се родитељи довукли овде са партизанима и "заузели бусију" да се мени лажно представља и као грађанин и као Београђанин и да стално напада Србе који (не својом кривицом) НИСУ рођени у Србији или у Београду.

Vidis ovde si sam sebi uskocio usta jer upravo ti dodjosi iz "zapadniijeh srpskijeh zemalja" nisu svoje navike i (lose) obicaje ostavili u rodnom kamejaru nego su ih i ovde doneli i poceli nadmeno da ih namacu ostalima pa odatle i dolazi animozitet prema njima ali ne bih rekao da je to bas mrznja barem ne kod vecine starosedelaca mada budala ima svugde.Inace dovlacenje brdjana iz pripizdina kao i otimacina i nacionalizacija imovine nije samo komunjarski izum jer je to prvi zapoceo kralj Aleksandar odmah posle zavrsetka prvog svetskog rata kada je od najbogatijih vojvodjanskih porodica medju kojima i mnogih srpskih rodoljuba i zaduzbinara poput Dundjerskih ,Adamovica ,barona Bajica i mnogih drugih otimana gomila zemlje i poljoprivrednih gazdinstava pod maskom"agrarne reforma " a komunisti su posle preuzeli taj sistem u mnogo brutalnijem obliku.

eremita:
Ово је само још један пример твог потпуног неразумевања српског национализма.За твоју информацију, оно што пише на вашој обожаваној википедији има много недостатака, тј. скоро да нема благе везе осим основних података.
Тај Алкибијад је волео Србе више него сви заједно у вашем ЛДП,ГСС и осталим накарадним патуљастим странчицама. Он се борио за своју земљу ишао је у рат - за земљу Србију, а његов син јединац положио је свој живот у борби за ослобођење Србије. Не постоји већа жртва и израз патриотизма.

Био је високи интелектуалац и до сада потуно непревазиђени комедиограф а у својим комедијама он није МРЗЕО СРБЕ КАО ВИ, него се ругао вашим основним особинама које су данас изражене више него икад - а то је малограђанштина и празилук-друштво по систему капирај-копирај. Хиљаду пута сам зажалио што Нушић није жив - јер би имао о чему да пише нове комедије.

Ја имам његова сабрана дела - али штампана пре 2.св.рата што значи да углавном имам све што је написао - а не кривотворено као што су касније штампали комунисти. У тим књигама има и неколико књига његових путописа и записа док је био вицеконзул у Приштини. Оно што је он записивао о Арбанасима-Шиптарима је најтачније и најпрецизнија дијагноза - а записивао је скоро сваку досељену породицу, обичаје, нарави, поступке, идеје, политичка опредељења итд. За време свог живота и ако је имао оштар језик као жилет - био је слављен и вољен и поштован (од тих истих Срба "хегемониста" и "нациста").

Нушић је за мене идеални пример Београђанина - што је потврдио својим животом и својим поступцима и делима.

Али не очекујем да ти то схватиш и разумеш.

п.с. До сада нисам успео да пронађем неку праву потврду о томе да је био и масон - осим говоркања и вица везаног за његову гробницу (многи који су се препознали у његовим комедијама обећавали су му да ће му се посрати на гроб - а он је из тог разлога дао да се направи његова гробица у облику пирамиде...ахахахаааааа).

Мали су то људи Еремита, да би могли да схвате значај и српски национални осећај, једног великана какав је био Бранислав Нушића...

P.S. А што се тиче његове гробнице у облику пирамиде, баш смо породично пре пар недеља ишли на Ново гробље, да обиђемо наше претке, па смо посетили и Нушићев гроб и увек се крај његовог гроба насмејем његовој генијалној идеји да направи гроб у облику пирамиде, тако нешто је могао да смисли само генијални комедиограф, који се и смрти смејао у лице...

eremita:
Добро знаш да такву глупост као што ти наводиш НИКАДА нисам написао а још мање се хвалио.

Одлично си ово написао Еремита!
А знаш зашто толико мрзе Србе, зато што они немају никакав национални идентитет, њихов национални идентитет је било припадништво непостојећој нацији - југословенима и кад је Југославија нестала, они више не знају ко су ни шта су!

Strela:
Одлично си ово написао Еремита!
А знаш зашто толико мрзе Србе, зато што они немају никакав национални идентитет, њихов национални идентитет је било припадништво непостојећој нацији - југословенима и кад је Југославија нестала, они више не знају ко су ни шта су!

Тачно, Стрело.

Каже мени једна таква, образована, библиотекарка, са црвеном ватром у очима
-За мене је Југославија светиња!
Ја јој одговорим:
-За мене је псовка. Ако вам се допада, зашто не одете тамо?
-Па, нема је више.
-Тачно тако. Идите у то ништа.

Back