ulje

andja_stay_cool

Domaćin
Poruka
3.784
Da li neko moze da mi ucini uslugu , i sazna da li u Beogradu , i u kojoj apoteci mogu da kupim ulja cajnog drveta, ruzmarina i narandzinog cveta..i koliko to kosta..pubo bi mi pomoglo..hvala!

pitala me tetka da joj se raspitam, jer cu sledece nedelje u bg, to je za spoljasnju upotrebu, moj techo ima neka ozbiljna oboljenja sa kozom, pa mu zato treba...treba mi i caj od narandzinog cveta....hvala WW

andja_stay_cool:
znam ja apache da si ti nalozena na lush, ali ovo je ozbiljno oboljenje..ne treba mi kozmetika..;)
Bas nisam...
nego znam da u tom toniku ima i cajno drvo i ulje narandze i svasta jos...
Nisam imala nameru da se zezam sa ozbiljnim oboljenjem.

ulje cajnog drveta ima u Restoriji - Cumicevo sokace...imaju i ulje od eukaliptusa, zutog nocurka i neko ulje od ptice Emu...ta druga nisu u prospektu...kod njih kupujem kreme, sapune, sampone i zaista su super....ulja nisam kupovala.... inace svi proizvodi su im uvoz iz Australije

sto se tih ulja tice...
moja sestra je za diplomski rad uzela temu dobijanje i karakterizacija etarskog ulja ehinacee.
u okviru obrade teme ispitivala je i sastav ulja koje se u apotekama prodaje pod tim nazivom i rezlultat je bio sledeci - pod uljem ehinacee (koliko sam ja razumela) podrazumeva se smesa velikog broja sastojaka, ukupno sedamdeset ili osamdeset nesto njih...nebitno...
ulje koje je ispitala nije imalo ni trecinu sastojaka koje bi ulje ehinacee trebalo da ima...i zbog kojih i ima blagotvorno dejstvo...
ali tako im je jeftinije i ostvaruju veci profit...
proizvodjac je bio domaci...

...ja sam ta ulja kupovala u inostranstvu i nisu uopste bila jeftina a koristim ih kao osvezivace prostora...na svakoj bocici je i rok trajanja i nekim uljima je on vec istekao ali su i dalje ok...kad sam megaloman pa kupujem velika pakovanja :) ....na uljima koja sam videla u Restoriji rok trajanja je neogranicen...zna li neko sta to znaci i koja je razlika izmedju njih i ovih koje imam...inace ostali proizvodi su im super posebno sapuni

ulje cajnog drveta ima u Restoriji - Cumicevo sokace...imaju i ulje od eukaliptusa, zutog nocurka i neko ulje od ptice Emu...ta druga nisu u prospektu...kod njih kupujem kreme, sapune, sampone i zaista su super....ulja nisam kupovala.... inace svi proizvodi su im uvoz iz Australije
Zdravo:)
zanima me da li ta prodavnica i danas radi? Tražim neka ulja i ne mogu ih naći nigde... A živim u N.Sadu. zanima me dal mi vredi da dodjem do Bg-a.
Hvala;)

Back