Ulja za pumpa dizna motore

Hm, citam po litar dodajete. Zaista neznam kako bi se navikao na to. Na malom servisu zamenim ulje. Sipam da na sipci bude izmedju sredine i maksimuma. Do sledeceg ne dodajem. Da li milimetar ili dva opadne tesko je reci. Na 10K km sledeci put promenim i to je to. Za sve vreme sipam 5W30. 5L i jos koji gram. Po specifikaciji bih trebao sipati 5,25L. Jer filter ulja upije onih 0.25L. Tako da mi je sipka najmerodavnija. Kada dodje na pomenutu visinu. stanem. Proverim za koji dan i to je to.
Sta ce ti šipka ako znas koliko staje naspes i zatvoriš haubu ..Ja sam pre neki dan nasuo 5,5l u passata nisam ni tad vadio sipku a ni par dana kasnije .. Nema potrebe za kontrolom sipas koliko stoji u auto dati za to vozilo i to je to .Ne mastu prste bez veze:) .. Svima njima ako fali 1l će se upaliti upozorenje ..

-10/12 kod mene i krenu grejac da zmirka posle paljenja..Kod VW to može biti bas svašta ..Zakacim dijagnostiku i kaze mi cilindar 3 grejac ..

Sta mislite koliko je grejac za cilindar 3 kod ovih novijih passata 2,0tdi ?.. (cilindar 1,2 i 4 je po 8-12€) .

Igi, ma naravno. Znam koliko ide. Pljusnem kanticu od 5L, koliko i staje. nego sam mislio ako se treba jos malo dodati, zbog filtera. Onih 0,25L. Tu vidim na sipki. Pa ostavim nekoliko dana, da ulje ponovo udje gde sve treba, za sada jos ne ulazi gde ne treba. :) Onda opet proverim i ako treba dodam, ako ne, to je to.

Sta ce ti šipka ako znas koliko staje naspes i zatvoriš haubu ..Ja sam pre neki dan nasuo 5,5l u passata nisam ni tad vadio sipku a ni par dana kasnije .. Nema potrebe za kontrolom sipas koliko stoji u auto dati za to vozilo i to je to .Ne mastu prste bez veze:) .. Svima njima ako fali 1l će se upaliti upozorenje ..
Ja ne dam da mi pada na minimum a ni ispod pola.Lepse mi radi motor kad mi na sipci izmedju sredine i maximuma .Drugo je ko ima nov auto pa nema potrebe gkedat nivo ulja.

Kupujem isključivo ulje original, svejedno da li je iz bureta ili nije, važno je da nije previše traženo, a da ima specifikaciju koja odgovara....ulja koja su tražena često su kopija kojima se kopira i specifikacija...u Beogradu ima samo jedno originalno i za nov auto je nevažno da li je grafitno ili nije, ali za starije automobile grafitno je bolje....

To kada ti se upali lampica ili upozorenje da fali ulja u većini automobila je kasno. Naročito na auto putu kada je turaža i auto nabija pritisak ulja ali zbog male količine ulja podiže se prvo temp. Kada se pojavi upozorenje već je debelo kasno u takvim situacijama.

Ne veruj u sve što ti se servira ne budi toliko naivan a baviš se automobilima?

To kada ti se upali lampica ili upozorenje da fali ulja u većini automobila je kasno. Naročito na auto putu kada je turaža i auto nabija pritisak ulja ali zbog male količine ulja podiže se prvo temp. Kada se pojavi upozorenje već je debelo kasno u takvim situacijama.

To bre gospoda sve preko kompjutera, licno vise volim da pogledam na sipci i licno volim da vidim kolika mi je temperatura rashladne tecnosti na tabli nego da cekam da me upozori kad vec uveliko moze da bude prekasno.

Ko ti je to rekao. Još uvek imaš 4/5 ulja u motoru ..Stanem kupiš 1l i to je dovoljno za sve . Nekom je dovoljno i 0,5l zavisno od motora a ovim sa vise ulja ide 1l od min do max ..

To bre gospoda sve preko kompjutera, licno vise volim da pogledam na sipci i licno volim da vidim kolika mi je temperatura rashladne tecnosti na tabli nego da cekam da me upozori kad vec uveliko moze da bude prekasno.
Juka litar ulja 5w 40 uvek u gepeku i litar antifriza i posto mi je auto 20 god star nije mi problem,cesce nabodem sipku.Vozim.cesto autoput 150 km na sat i malo brze oce da popije.Zedan.

Kupujem isključivo ulje original, svejedno da li je iz bureta ili nije, važno je da nije previše traženo, a da ima specifikaciju koja odgovara....ulja koja su tražena često su kopija kojima se kopira i specifikacija...u Beogradu ima samo jedno originalno i za nov auto je nevažno da li je grafitno ili nije, ali za starije automobile grafitno je bolje....
Wolf 5w 40 uzmem 505.01 ima specifikaciju a to mi pise da moram sipat.3000 din 4 litra.Neko belgisko nije popularno valjda ga nisu uspeli razredit Paja,Mica,Saban u Sabcu.
Korektno ulje.
Castrol iste specifikacije 5500 din a zadnji put se gore ponasalo od svih.Nakon 3000 km dosta ga popilo.
Mobil,motul i preko 6000 din probao nista specijalno se nije desavalo bar u mom motoru.I zato jeftinije ubacujem sada.

Wolf 5w 40 uzmem 505.01 ima specifikaciju a to mi pise da moram sipat.3000 din 4 litra.Neko belgisko nije popularno valjda ga nisu uspeli razredit Paja,Mica,Saban u Sabcu.
Korektno ulje.
Castrol iste specifikacije 5500 din a zadnji put se gore ponasalo od svih.Nakon 3000 km dosta ga popilo.
Mobil,motul i preko 6000 din probao nista specijalno se nije desavalo bar u mom motoru.I zato jeftinije ubacujem sada.
Takoe nemo te kradu lopovi sipaj zejtin :mrgreen:

Jel to onaj pasat b3-4? Ja bi to vozio na zejtin pre neki dan reklama litar 120 din

Back