Ulizice

looodica

Buduća legenda
Poruka
34.720
Ulizice su svuda oko nas.....U nashoj porodici, bilo ih je u nashim odeljenjima i grupama dok smo pohadjali shkolu i studirali, oni rade sa nama...

Iako su ulizice po pravilu neomiljeni clanovi svakog kolektiva, to ih ni malo ne sprecava da se dodvoravaju skoro svima, a najvishe i najceshce onim osobama koje poseduju moc, polozaj ili neki drugi kvalitet koji se moze iskoristiti.....

Shta je uzrok takvom ponashanju ljudi? Kako se postaje ulizica? Shta mislite o takvim osobama?

Licno ih ne volim ni malo.... inace velike "mudrice" samo kako upali kod koga,kod mene ne pali nikako.... Organski ih ne podnosim i ignorishem maksimalno...Uzrok njihovog ponashanja je svakako ostvarenje nekog cilja,nebitno shta je,oni nemaju niti stida,niti srama...Shta reci vishe,to su mali ljigavci bez obraza....

Dusho,srce,kuco,maco itd brishite od mene....

Te osobe su ljigavci,koji su u stanju beskrajno da se ponižavaju
za mrvicu više društvenog statusa,koji po pravilu,ne zaslužuju....

Na poslu takav snishodljivac mnogo smeta !

Ulizice su svuda oko nas.....U nashoj porodici, bilo ih je u nashim odeljenjima i grupama dok smo pohadjali shkolu i studirali, oni rade sa nama...

Iako su ulizice po pravilu neomiljeni clanovi svakog kolektiva, to ih ni malo ne sprecava da se dodvoravaju skoro svima, a najvishe i najceshce onim osobama koje poseduju moc, polozaj ili neki drugi kvalitet koji se moze iskoristiti.....

Shta je uzrok takvom ponashanju ljudi? Kako se postaje ulizica? Shta mislite o takvim osobama?

Ego, kao i uvek. Potreba za priznanjem i prihvacenoscu. A izrodi se u suprotnost. Jer konacni bilans je nedostatak samosvesti i samopouzdanja, bilo da se svesno ili nesvesno prihvate sopstveni nedostaci koji uslovljavaju ovakvak obrazac ponasanja.

Poslednja izmena:
vode se najnižim strastima a ujedno su preiskomplksirani
uplašeni ili svesni da sami ništa ne mogu da postignu u životu
očajnički žele da ukradu mrvicu tuđe moći
na kraju sve karakteristike civilizovanog čoveka i usitniš se do besmisla
samim tim što uvek zavisiš od drugog

volim ulizice..
pored toliko ostalih, oni su izabrali baš mene da mi se ulizuju - to samo znači da sam ja baja do iaia.

naravno, kad mi dosade, da im neku nagradu , šutnem ih i potražim nekog iskrenog
Onda pak, kad mi dosadi bolna istina, i kad se moje biće opet uželi laži - tad samo mrdnem prstom..i tako, se la vi

loodice dusice, nemam pojma sta je urzrok tome, ali i meni je to mnogo ljigavo
tvoje teme su mi extra cool, otvaras delikatna pitanja i uvek nesto pametno kazes, pa se od tebe stvarno dosta toga moze nauciti

i avatar ti je mnogo sladusan, ti si stvarno naj naj naj
mislim sta reci, loodica je moj drug :cmok: :heart:

p.s. srce, aj dobaci neku repku :gace:

šta god da time postignu, u mojim očima ostaju mali, maleni, malecki...

mda..baš se sećam jednom u porodilištu jedna babica prihvati bebu, još onako ljigavu i mljackavu, pa reče majci "gospođo, ova beba je rođena kao ulizica..želite li da je zadržite?"

volim ulizice..
pored toliko ostalih, oni su izabrali baš mene da mi se ulizuju - to samo znači da sam ja baja do iaia.

naravno, kad mi dosade, da im neku nagradu , šutnem ih i potražim nekog iskrenog
Onda pak, kad mi dosadi bolna istina, i kad se moje biće opet uželi laži - tad samo mrdnem prstom..i tako, se la vi

ziva istina.
tako svi.

volim ulizice..

:super:
Tesko je samo biti iskren.

biti ulizicom znaci dobiti ulaznicu za/u/kod po manjoj tarifi...a koshta skoro pa nishta ili nishta za svashta i neshto... pa iz niko predjes u neko iako neko i dalje misli da si niko...

volim ulizice..

..to se zove bezplansko življenje ...:aha: :)

Ulizice... :thumbdown: :vudu: Ne podnosim takve osobe.
Kontam da je uzrok takvom ponašanju korist. Ulizica rađa, ili bar postaje u najranijem detinjstvu.

Mislim da se mogu podeliti u bar dve grupe. Jedna grupa su ove bezazlene, koje se samo čepe nekim glupavim komplimentima i one mi i ne smetaju toliko koliko ova druga grupa, čije je čepljenje na mnogo višem nivou i može postati štetno po njihovu okolinu, pa čak i po njih same. Tipičan primer pripadnika ove druge grupe je devojka koju poznajem, a čije je čepljenje došlo dotle da svi već hoće da je tuku. :lol: A devojka u suštini nije loša... malo je priglupa i naivna, pa možda i ne shvata šta čini... ili bar tako deluje. :confused: E sad ne znam da li je prva grupa samo početni stadijum u razvoju ove druge grupe. :think: Još nisam provela dovoljno dug vremenski period u blizini neke ulizice da posmatrem ceo njen razvojni ciklus. :lol:

Back