ekvador7
Obećava
- Poruka
- 91
Uvek sam ulicne svirace dozivljavao kao prosjake koji ,da ne bude ocigledno, eto nesto svira da se kaze, kao kada cigan dovede medveda i stavi sesir, eto malo zabave da nije golo prosenje. Ali ustvari bar sada iz mog novog ugla, to i nije bas tako, bilo je ozbiljnih ulicnih muzicara koje sam sretao u toku zivota, mada to je bilo vise ono wow, prosi a tako dobro svira, ocigledna predrasuda . Svakako toj predrasudi su doprineli pomenuti cigani ili invalidi koji su po duznosti isturavali i pokazivali taj deo tela....
Uglavnom, svirao sam kao klinac gitaru pa prestao ali generalno zanimanje ulicni svirac je genijalno, biras poziciju, biras sam repertoar, samozaposlen si i ako si iole dobar tu ustvari moze ozbiljno da se zaradi, pogotovo napolju. Mi smo navikli da kitimo muziku u kafani ili na svadbi, ali ustvari ta ulicna muzika za ljude koji ne izlaze ili nemaju vremena zbog porodice, tih 5-10 minuta u metrou ili prolazu moze dosta da znaci, odnosno ulicni muzicar moze biti ozbiljno i korisno obostrano, samozaposlenje sa raznoraznim skaliranjima.
Uglavnom, svirao sam kao klinac gitaru pa prestao ali generalno zanimanje ulicni svirac je genijalno, biras poziciju, biras sam repertoar, samozaposlen si i ako si iole dobar tu ustvari moze ozbiljno da se zaradi, pogotovo napolju. Mi smo navikli da kitimo muziku u kafani ili na svadbi, ali ustvari ta ulicna muzika za ljude koji ne izlaze ili nemaju vremena zbog porodice, tih 5-10 minuta u metrou ili prolazu moze dosta da znaci, odnosno ulicni muzicar moze biti ozbiljno i korisno obostrano, samozaposlenje sa raznoraznim skaliranjima.