Ulica u Hanoju u kojoj rucate i sklanjate se od voza

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.920
U Hanoju, glavnom gradu Vijetnama, postoji uska ulica, sa restoranima i prodavnicama, a neobična je po tome što kroz nju prolaze vozovi.
Ukoliko ikada posetite Hanoj, glavni grad Vijetnama, morate da vidite njihovu čuvenu "ulicu vozova", koja je baš ono što zamišljate.
Ulica ima sve što biste inače očekivali, prodavnice, kafiće, barove, ali sa masivnim vozom, koji jurca po sredini.
Međutim, ukoliko ikada tamo budete jeli, budite spremni da vas podignu sa stolice, kako ne biste postali palačinka.

Izgleda zanimljivo ali mi nije jasno zasto nisu napravili vise mesta oko pruge ako je vec koriste.

@Lorelajn :hej:
Ti volis da skitas po ovom delu sveta, ima li sta jos da se vidi tamo?
pretpostavljam da je tu bila pruga , pre nego sto si podigli one kucice i udjerice oko pruge
ili su postojale kucice a prosekli su trasu za prugu...ko zna..

Inače ima i u Bangkoku baš pijaca na prugi.

Samo što tu voz mili, nema opasnosti za instagramere.😅

Baš Meklong pijaca je "original" ali u Tajlandu, a slicna stvar je i sa ostalom Azijom, postoji "turistički" Tajland i postoji svakodnevni Tajland i oni žive uporedo. Na primer sve "turističke" kao i "autentične" pijace na vodi su državni projekti koji su napravljeni da primame turiste, nema razlike. U širokoj okolini Bangkoka ne postoji pijaca na vodi koja nije turistički projekat (tu negde s početka 70-ih) a pitanje je i za celi Tajland...to ne zna ni veliki broj Tajlanđana a turisti naravno, svi koji dođu misle to postoji tu vekovima, tako se živelo u davnim vremenima.
Ja sam bio u Hanoju pre 20 i kusur godina, ovaj voz nije postojao kao turistička atrakcija. Mislim voz je tu išo i tada ali ništa više od toga...u medjuvremenu se neko setio da napravi tu restorane i ne bi me začudilo da je baš Meklong pijaca bila inspiracija. Ovi jadnici tu što su stanovali i što im je voz prolazio kroz spavaću sobu sve bi dali da su mogli tu da ne žive a onda su videli da su ovim belcima svakave gluposti interesantne i kad je već tako, ajde....

To je ono što ja pričam u vezi Srbije, mogli bi mi mnogo da naučimo od Azijata jer oni izmisle turističku atrakciju kada je uopšte nema dok mi razmišljamo zašto bi turisti dolazili kod nas, nemamo Coloseum, nemamo Ajfelovu kulu....

Medjutim urbanisti Azijskih gradova su nemilosrdni, kada vidim sta je sve nestalo u Bangkoku u zadnjih 20 godina i izgradjeni novi moderni soliteri siguran sam da bi urbanisti Hanoja ovu prugu izmestili i sravnili okolne šupe sa zemljom samo da imaju mogućnosti, pa nek CNN to stavlja i na sam vrh najturističkijih spotova na kugli zemaljskoj.

Back