Пилипенда
Veoma poznat
- Poruka
- 13.813
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pod pretpostavkom da su krenuli od 1 pa redom do 50 ondak 5
Ајде да подразумијевамо да је нумерација вршена на код нас уобиичајени начин тј. без прескакања бројева, дуплирања уз додатна слова и сл, дакле да су кориштени бројеви редом од један па надаље. Јеси сигуран да је тада одговор 5?pod pretpostavkom da su krenuli od 1 pa redom do 50 ondak 5
a moguć je i bilo koji drugi odgovor ako su posebno numerisali kuće
U ulici ima možda neka zgrada
На погрешном си трагу, уопће није битно да ли су куће или зграде, написали су „50 кућа”, има поред и цртеж кућице... није то рпоблем.Ok, ali zar ne bi bilo malo rogobatno da se napiše 'stambenih objekata', ipak su deca.
Ma nemoj, pogrešan trag.Pogledajte prilog 1581239
На погрешном си трагу, уопће није битно да ли су куће или зграде, написали су „50 кућа”, има поред и цртеж кућице... није то рпоблем.
Добро, мало си се забаввила и насмијала... Ајмо сад у пекару.Ma nemoj, pogrešan trag.
A da ti možda nisi porevideo i taj trag, a
U jednoj pekari ima 50 hlebova (i 10 kroasana, 15 slanih štapića, 20 kifli, 5 tepsija bureka). I pored slika jednog hlebačisto da znam kako hleb izgleda
![]()
To kad se budeš bio predsednik MZ da predložiš lokalnom katastrima novi algoritam za numeraciju: kuća 8, zgrada 10, pa zgrada 12, pa kuća 10...pa oet kuća 12, kuća 14, kuća 16, zgrada 14 jer te se zgrade ne tiču ....Добро, мало си се забаввила и насмијала... Ајмо сад у пекару.
Ако треба на сваки ХЛЕБ ставити број, шта ме се тичу кроасани, кифле, буреци и сл?![]()
To kad se budeš bio predsednik MZ da predložiš lokalnom katastrima novi algoritam za numeraciju: kuća 8, zgrada 10, pa zgrada 12, pa kuća 10...pa oet kuća 12, kuća 14, kuća 16, zgrada 14 jer te se zgrade ne tiču ....![]()
Ne vredi, matorima je teško da priznaju da su se zaleteli i da nisu u oravu.
Ima po svaku cenu da šteluju da ispadne po njihovom.
![]()
Dobro.
Не треба претјеривати са ситничарењем.Dobro.
Sad kad si ispratio ispravan trag, možeš li da otkriješ i taj tvoj trag?
Испратио сам исправан траг... Духовито.Sad kad si ispratio ispravan trag, možeš li da otkriješ i taj tvoj trag?
Ne nego je obrnuto. Za zgradu nikad nećeš reći - kuća u kojoj živim. Dok neke manje zgrade imaju formu kuće, pa kad nekom kažeš - baš ti je lepa kuća, on odgovara, jeste, samo što je to zgrada sa 6 stanova.мада, и за зграду се често каже кућа, за кућу никад зграда
Hahaha, na desnoj strani 3 kuće i livade, na levoj 47.Испратио сам исправан траг... Духовито.
Но, пошто сам испратио „исправан” траг, онда ево само наговјештај, да не кажем хинт, само за тебе, у спојлеру. Немој да је неко други вирнуо у спојлер!
Коларићу Панићу... Укључи климу, мора да је због врућине...Ne nego je obrnuto. Za zgradu nikad nećeš reći - kuća u kojoj živim. Dok neke manje zgrade imaju formu kuće, pa kad nekom kažeš - baš ti je lepa kuća, on odgovara, jeste, samo što je to zgrada sa 6 stanova.
Три ливаде, три ливаде, нигде хлада нема...Hahaha, na desnoj strani 3 kuće i livade, na levoj 47.
Da, otkrio si još jedan (bitniji) trag
![]()
Možeš da kažeš i idem u svoju jazbinu, šupu, gajbu...ali kad objašnjavaš detetu kažeš- ovo je zgrada u kojoj je živeo tvoj deda. A ne gajba tvog dede.„Ne nego je obrnuto. Za zgradu nikad nećeš reći - kuća u kojoj živim.”
Сем кад ти се „омакне” па кажеш да идеш кући, а станујеш на 17. кату небодера.![]()
Ne.Дакле, зграда од 6 станова је ипак названа кућом, зар не?
Ovo sam ti već objasnila gore da nije bitno kako se kažeмада, и за зграду се често каже кућа,
Objekat koji liči na kuću, jer ima formu kuće- mala je, dva sprata, krov na 4 vode, ograđeno dvorište...dakle po izgledu je kuća (možda je nekad i bila u jedinstvenom vlasništvu) ali ima funkciju zgrade. - Jao blago tebi kad živiš u kući - To je zapravo zgrada, ima 4 stana...за кућу никад зграда
(F) Ne može da se znaНо, хоћемо ли с ових исправних, погрешних, мање и више битних трагова назад на задатак тј. на тачан одговор?![]()
Овако се надгорњавати због нечег што сам узгредно поменуо у заградама – не бих, свакако не на овој теми. Ако ти је то занимљиво, отвори посебну тему, а ево и да имаш чиме започети ту тему:Možeš da kažeš i idem u svoju jazbinu, šupu, gajbu...ali kad objašnjavaš detetu kažeš- ovo je zgrada u kojoj je živeo tvoj deda. A ne gajba tvog dede.
Tako da...
Ne.
Napisao si
Ovo sam ti već objasnila gore da nije bitno kako se kaže
Objekat koji liči na kuću, jer ima formu kuće- mala je, dva sprata, krov na 4 vode, ograđeno dvorište...dakle po izgledu je kuća (možda je nekad i bila u jedinstvenom vlasništvu) ali ima funkciju zgrade. - Jao blago tebi kad živiš u kući - To je zapravo zgrada, ima 4 stana...
Не баш. Овако постављен задатак има вишеструко рјешење тј. има више рјешења, а од понуђених су тачна два. Поред та два понуђена у одговорима има их још. Нажалост, као тачно рјешење у Мислиши је наведено само једно од понуђених, што значи да би свако дијете које заокружи оно друго, једнако тачно рјешење, било оштећено јер би се то сматрало погрешним одговором.(F) Ne može da se zna![]()
Bitno ili nebitno, sigurno neću da se nadgornjavam.Овако се надгорњавати због нечег што сам узгредно поменуо у заградама – не бих, свакако не на овој теми. Ако ти је то занимљиво, отвори посебну тему, а ево и да имаш чиме започети ту тему:
Не баш. Овако постављен задатак има вишеструко рјешење тј. има више рјешења, а од понуђених су тачна два. Поред та два понуђена у одговорима има их још. Нажалост, као тачно рјешење у Мислиши је наведено само једно од понуђених, што значи да би свако дијете које заокружи оно друго, једнако тачно рјешење, било оштећено јер би се то сматрало погрешним одговором.