Uleteo u kuću u plamenu i spasao petoro dece

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.259
Dostavljač pice iz Lafajeta, Indijana koji je spasao živote petoro dece iz zapaljene kuće osvojio je Karnegijevu medalju, najveću čast za civilno herojstvo u zemlji.

11. jula 2022. Nikolas Bostić, 25, spasao je petoro dece iz zapaljene kuće. To se dogodilo oko 12:30 ujutru u bloku 2200 Union Street u Lafajetu.

Rekao je da se vozio pored kuće kada je video vatru. Bostić je stao na putu, ubacio auto u rikverc, okrenuo se i skrenuo na prilaz.

Znajući da mora da reaguje, Bostić je za 13News rekao da je trčao iza kuće i ušao unutra, vičući da pokuša da upozori svakoga ko bi mogao biti u zapaljenom domu.

Bostić je rekao da mu se niko nije javio na poziv, što je verovatno značilo da su svi već izašli. Umesto da iskoristi tu šansu, Bostić je ušao i popeo se uz stepenice, gde je zatekao četvoro dece.

„Ušao sam kroz zadnja vrata, a drugi korak stepeništa je kada sam video lica kako izlaze i protrčala su pored mene. Pratio sam ga iza, a onda sam ih na zadnjem tremu pitao da li je još neko u kući”, rekao je Bostić.

Tada je saznao da je 6-godišnja devojčica još uvek unutra. Bostić se bez oklevanja vratio unutra.

Obmotao je košulju oko usta i nosa pre nego što je prošao kroz dim i vatru. Bostić je rekao da ne vidi ništa ispred sebe, a zbog vrućine vatre izgledalo je kao da ulazi u rernu.

Puzeći po zemlji, Bostić je uspeo da locira šestogodišnju devojčicu i odveo je na sprat. Zatim je razbio prozor udarivši ga rukom kako bi izašao iz zapaljene kuće.

„Pogledali smo kroz prozor i ja sam prvi prošao kroz njega ramenima i sleteo sam na desnu, a ona na levu stranu“, rekao je.

Bostić je zadobio teško trovanje dimom i posekotinu na desnoj ruci. Prevezen je u bolnicu u Indijanapolisu na lečenje gde je ostao nekoliko dana.

Back