Ulazak u roming

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je danas javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za otvaranje novih radnih mesta za zapošljavanje nezaposlenih Roma u 2013. godini.

http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=87424

Da li je roming diskriminacija?
.

.
Zasto ostali gradjani nemaju jednaka prava?
Zar nije rasna diskriminacija ustavom zabranjena?

Jeste, ali ovoj diskriminaciji promenjeno je ime u "pozitivna diskriminacija za ugrozene i manjinske narode" tako da...

Ja procitah ROAMING, a sutra putujem nekuda pa pomislih da cu naci neki pametan savet kako da izbegnem roaming.:D

Drzava je dobila neke pare iz nekog fonda ( nemanski za "roming") Ne brini ,ne placas ti nista,.

Ja procitah ROAMING, a sutra putujem nekuda pa pomislih da cu naci neki pametan savet kako da izbegnem roaming.:D

Drzava je dobila neke pare iz nekog fonda ( nemanski za "roming") Ne brini ,ne placas ti nista,.

Pa zbog tog "ne brini" Srbija je za deceniju dogurala do duga od osamsto evra po njusci.
Ne placam ja?
Tacno.
Platice nasa deca.

Pare iz fondova se ne "dobijaju". Fond je profitna organizacija koja "davanjem" para ostvaruje profit.
Samo sto se profit ne meri u zateznim kamatama, nego malo drugacije.

Videcemo, sto rekose slepi.

Poslednja izmena:
Pa zbog tog "ne brini" Srbija je za deceniju dogurala do duga od osamsto evra po njusci.
Ne placam ja?
Tacno.
Platice nasa deca.

Pare iz fondova se ne "dobijaju". Fond je profitna organizacija koja "davanjem" para ostvaruje profit.
Samo sto se profit ne meri u zateznim kamatama, nego malo drugacije.

Videcemo, sto rekose slepi.
Naci cu,ali sada nemam vremena i izvore za svoju tvrdnju , jer je zaista tako da je nekakav NVO dobio pare ( nema veza sa kreditima i kamatama)
da se Romima zidaju i nekakvi stanovi, ali i za ovu kao " malu privredu".
Cudno je da je za tebe ok da i Kurta i Murta dobijaju neke pare ( ali ne iz NVO) da kao prave svoje male biznise, ali uvek neki jako bliski vlastima,
a to ovi iz " rominga" nsu nikada, cudno je da ti ne ssmeta korpupcija u srpskom drustvu nego bi da ti meni objasnjavas da su
nam Romi krivi za nasu nesrecnu sudbu.
Pa nece moci ove noci ( barem ne sa mnom).

Naci cu,ali sada nemam vremena....

cudno je da ti ne ssmeta korpupcija u srpskom drustvu nego bi da ti meni objasnjavas da su
nam Romi krivi za nasu nesrecnu sudbu.

Pa ajde, nadji gde sam napisao da mi "ne smeta korpupcija u srpskom drustvu".

I nisu krivi Romi "za nasu nesrecnu sudbu", nego oni koji drzavne pare daju samo jednoj naciji, a svi ostali neka crknu.

I ne komentarisi mene i moje stavove, nego temu, ako je razumes.
Tema je diskriminacija, tema nisam ni ja niti ono sto je meni ok.
Procitaj uvodni post, ako vec komentarises.

Tako nam i treba kada smo cigane prenikovali u rome, siptare u albance, dojce u nemce, srbe u bosnjake, crnogorce, beogradjane, vojvodjane...

Ako nemci zele preko NVO da pomazu cigane, ako, to je lepo, neka prvo pomazu svoje. U nemackoj ih ima preko 3 miliona, nomada beskucnika.
Ne moze neko drugi da ti namenski daje pare i da ti naredjuje kako ces da ih potrosis.
Ako misle da smo maloumni, neka ne daju.
Ako daju uz uslov, onda oni vode politiku, oni vladaju.
Ako uzmemo pare pod tim uslovima, priznajemo da smo maloumni.
I tako ponovo dolazimo do uvodnog teksta.

Nacionalna sluzba za zaposljavanje NIJE NVO.

Ona raspolaze iskljucivo drzavnim, budzetskim parama, parama svih poreskih obveznika Srbije, bez obzira da li se oni izjasnjavaju kao krilci ili noumi.
.

Ako neka NVO zeli da zaposli, ili na bilo koji nacin pomogne Romima, slobodna je da to i uradi.
Ako neka NVO zrli da se u prolece moli bogu cveca, slobodna je da to i uradi.

Nacionalna sluzba za zaposljavanje se bavi zaposljavanjem svih gradjana Srbije.
Za to dobija budzetske pare. Nikakve druge pare Nacionalnoj Sluzbi za Zaposljavanje nisu dostupne.

Pa ajde, nadji gde sam napisao da mi "ne smeta korpupcija u srpskom drustvu".

I nisu krivi Romi "za nasu nesrecnu sudbu", nego oni koji drzavne pare daju samo jednoj naciji, a svi ostali neka crknu.

I ne komentarisi mene i moje stavove, nego temu, ako je razumes.
Tema je diskriminacija, tema nisam ni ja niti ono sto je meni ok.
Procitaj uvodni post, ako vec komentarises.

Tako nam i treba kada smo cigane prenikovali u rome, siptare u albance, dojce u nemce, srbe u bosnjake, crnogorce, beogradjane, vojvodjane...

Ako nemci zele preko NVO da pomazu cigane, ako, to je lepo, neka prvo pomazu svoje. U nemackoj ih ima preko 3 miliona, nomada beskucnika.
Ne moze neko drugi da ti namenski daje pare i da ti naredjuje kako ces da ih potrosis.
Ako misle da smo maloumni, neka ne daju.
Ako daju uz uslov, onda oni vode politiku, oni vladaju.
Ako uzmemo pare pod tim uslovima, priznajemo da smo maloumni.
I tako ponovo dolazimo do uvodnog teksta.
Ja sam neki svetski covek ( iako sam zena) , ne bih da se upustam u ovaj tvoj rasizam u kome pokusavaas da mi
objasnis su Shiptarii samo Shiptari ( znaci divljac za odstrel) bez da razumes da je Shiptar= Albannac= covek.

Ja sa takvim rasistima koji bi poubijali sve u kolevci, a sto nije srpsko, nemam zelje za bilo kakvom diskusojom.
I zamolila bih te da mi ne objasnjavas da nisi tako mislio jer sam ja prilicno pametna pa tacno znam koju ciljnu grupu
zelis da eliminises.

Poslednja izmena:
Nacionalna sluzba za zaposljavanje NIJE NVO.

Ona raspolaze iskljucivo drzavnim, budzetskim parama, parama svih poreskih obveznika Srbije, bez obzira da li se oni izjasnjavaju kao krilci ili noumi.
.

Ako neka NVO zeli da zaposli, ili na bilo koji nacin pomogne Romima, slobodna je da to i uradi.
Ako neka NVO zrli da se u prolece moli bogu cveca, slobodna je da to i uradi.

Nacionalna sluzba za zaposljavanje se bavi zaposljavanjem svih gradjana Srbije.
Za to dobija budzetske pare. Nikakve druge pare Nacionalnoj Sluzbi za Zaposljavanje nisu dostupne.

на рахелу губиш време.

Da li ovde treba katanac? .......:kafa:

Sto se mene tice ne, ja i tako idem na tri nedelje u lijepu Francusku, ali pravo da ti kazem ja ne razumem ovaj bes na Rome jer ovo dobijanje love za
nekakvu malu privredu postoji vec godinama u Srbiji, iskljucivo ide po babu i po stricevima, za Rome samo znam da je za stanove neka organizacija dala
silnu lovu, ali , ako su Romi drzavljani Srbije, kao i ti i ja, i ako postoji komisija koja odobrava prokjekte, ne razumem zasto bi nekome smetalo da neki
Rom dobije pare za svoj projekat.

Zato što je poziv isključivo za jednu nacionalnost.
Nacionalna služba radi za sve gradjane Srbije, bez obzira na nacionalnost.
Naknada od 100.000-400.000 dinara po zaposlenom je velika. To znači da država plaća poslodavcu za to radno mesto jednokratno. Naknada se daje za zapošljavanje do 19 radnika.....pa je raspon od 1.900.000-7.600.000.
Ako država ima novca da plati radna mesta jednoj od mnogobrojnih nacionalnosti koje žive u Srbiji, onda ostale nacionalnosti pitaju a kad ćemo mi i da li ćemo, zar nama ne treba posao, zar smo mi manje ugroženi itd.

Nije akcenat na Romima, to je mogla biti bilo koja nacionalnost, akcenat je na Nac. sl.za zapošljavanje koja na ovaj način ne bi smela da vrši agitaciju za jednu nacionalnost jer onda istovremeno vrši diskiriminaciju svih ostalih nacionalnosti koja je Ustavom zabranjena.

Još samo ovo da dodam....ovde se radi o budžetskom novcu i o javnom pozivu za trošenje tog novca koji su poreski obveznici svih nacionalnosti obezbedili.
Dakle, tema je, koliko sam shvatila postavljača, ekonomska a ne politička (pa upozorih na početku da se diskusija u tom smeru i razvija) tako da ostaje ovde.
Kao što vidimo, kad analitički razmotrimo sve aspekte ovog poteza Nacionalne službe, tema je mnogo dublja nego politički aspekt iza koga je sakriven ovaj potez države. Romi su na žalost, samo kolateralna šteta.

Back