Ulaganje u Nekretnine

Naravno da moze, ali cisto kao investor. Na primer sa namerom da iznajmljujes stan.

Čekaj malo....ako je investitor mora da zakupi zemljište i da gradi a šta će raditi sa tom zgradom je njegova stvar.. ne poznajem zakon Amerike pa ne mogu da pričamo o tome ali mislim da naš kolega koji je postavio pitanje nema baš tolike pare da investira u Americi, verovatno je mislio na nešto ovde pa ga molim da bude precizniji....ako se u opšte pojavi opet.:aha:

Isplati se kupovina nekretnina i u Beogradu...
Srbija je trenutno u kakvom-takvom razvoju. Na zalost, taj razvoj se uglavnom odnosi na Beograd...
Cena nekretnina moze u buducnosti da bude samo veca.

Isplati se i kupovina stana u bilo kom gradu sa univerzitetom...

Апсолутно стоји. Иначе, ако је некретнина на лошијој локацији, ризикујете да трајно ''заробите'' свој капитал.

Ovde si skroz u pravu u najčešćem slučaju baš lokacija određuje cenu...neko proda šupu od stana u centru za debele pare a neko ko na periferiji ima stan koji je u odličnom stanju pa ne može da ga proda za te pare.:aha:

Ako "kolega" ima pare da kupuje stan u Beogradu gde se supe u nikakvom stanju prodaju po 2500ev po kvadratnom metru, onda ima para da kupi luksuzni apartman u Majamiju po istoj ceni.

Supa u Beogradu 100,000 evra se iznajmljuje za 250-300 evra mesecno

Luksuzni kondominijum u Majamiju za iste pare se iznajmljuje za najmanje 1000 dolara mesecno.

Stan u srbiji se ne isplati kupovati. Nikako. Nikada. Iskreno, ja stan u Beogradu ne bih kupio ni za 10,000 evra. Naravno, to se ne moze naci ali to je realna cena. Zgrade su ne odrzavane, zakoni nisu 100% cvrsti i Beograd se ne razvija. Mozda ako bude olimpijada ili sl.

Uvek ali ne u lokale u centru Beograda koji bay the way će biti poluprazan za 4-5 godina (mnogo starih malo mladih )
Kupi zemlju ,zemlja je kapital a biće sve skuplja i skuplja .Biraj zemlju prve kategorije ,Južna Bačka ,da nije podvodno ,blizu asfalta ,sa mogućnošću navodnjavanja .Još nešto kada zemlju prodaješ niko te ne pita koliko je stara

@vladster
U pravu si što kažeš da se u Srbiji i ne isplati toliko kupiti nekretninu(stan).Čitao sam na netu da u Americi,tačnije na Floridi,luksuzni stanovi koštaju do 50000 E.Cene su jako pale na Floridi(Orlando,Miami...)tako da sada npr. pristojan stan košta oko 15-20000 E koji će za jedno 5-10 godina košta 80-100000 E.Mislim da bi tu trebalo uložiti.U stranim zemljama ako napraviš npr. kuću u nekom nerazvijenom delu grada,taj dio grada za 10 godina postane raj.To u Srbiji nije slučaj,a u stranim zemljama jeste,zbog toga što se tamo mnogo vishe grate putevi(auto putevi),zgrade,hoteli...

U pravu si vladstersve sto kazesh.Čitao sam na internetu da u Americi,tačnije na Floridi mozesh naci stan za 19 000 E.Ogromna je verovatnoca da ce se povećati cena stana.A iznajmljivanje stana se daje za 1000 dolara,i to si tačno rekao.

Ulaganje i investicija u imovinu je svakako isplativo na dugi period vremena. Ono što je karakteritično za ovu vrstu ulaganja jest povrat investicije koji dolazi s vremenom, ali ono što je odlično kod nekretnina jest to da ih se uvijek može iznajmiti i ostvariti prihod na njih. Turistička sezona je posebno plodno razdoblje kada će se povrat investicije sigurno isplatiti i ubrzati.

Back