ukus i miris..i opis

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.236
sta je tema?

na fb imam prilican broj fbprijatelja iz citavog sveta
poslednjih par nedelja mislim da ni jedan od njih nije izbacio status, a da nema i sliku kako ili jede ili se sprema da nekad kad bude skupio snage jede ili je jeo voce durian
i to ispada kao neki najvcizivotni izazov koji su oni uspesno savladali i cekirali u svom zivotu
citam na guglu opise da je rec o vocu skoro pa najvece nutritivne vrednosti, ali i izuzetno odbojnog ukusa i mirisa
da li je neko jeo ili makar probao ili makar pomirisao, pa da nam prenese ovde svoje utiske :)

Нисам имала прилике да ми то понуде у Азији, ваљда су свесни тога да ретко ко може да једе нешто што смрди.

Ја свакако не бих, колико год да је здраво.

Једино ако би ми од тога зависио живот :lol:

Naleteh na jednom od putovanja, nisam uspeo da "svarim" miris, tako da ga nisam ni probao.
Miriše na sve osim na voće :hahaha:

e ali to me zanima
kazu da se ne zna sta je gore, ukus ili miris
kazu da je mirus mesavina sumpora, sira i jos nekihih nespojivih mirisa
a uskus, vrlo slican tom opisu, ali sladak

bas me zanima tvoje iskustvo
kakav je to nesvariv miris

e ali to me zanima
kazu da se ne zna sta je gore, ukus ili miris
kazu da je mirus mesavina sumpora, sira i jos nekihih nespojivih mirisa
a uskus, vrlo slican tom opisu, ali sladak

bas me zanima tvoje iskustvo
kakav je to nesvariv miris

To se jedva da opisati rečima jer kad te to zapahne, ne znaš šta te je snašlo, osim odvratnosti : pomešani, trulež do povraćanja, benzin, kao da je milion pepeljara sa opušcima koji stoje mesec dana oko tebe...
Bio sam i u štalama i svinjcima, radio kod dede sa stajskim đubrivom, čistio septičku, ali ovo je 100 puta gore od svega toga.
Inače nisam gadljiv ni na šta, ali na to mi se stomak okrenuo i vezao u čvor.

Nisam ni cula ni videla ni okusila...
inace naj mrzim slike hrane na svim mrezama...ok mi je ovde kad neko nesto napravi pa se pohvali, ali iz restorana ili poslasticarnica bas ne volim.. kao vidite sta jedem. Zato cipele mogu do sutra da gledam..:D

Па, чекај, бре, Дајв, ако мирише тако одвратно шта те брига какав је укус?

Да ли би стварно пробала :zcepanje:

ma zanima kako to odvratno mirise :lol:
kazu da ti ej ili grozno ili si odusevljen - nema izmedju
e ja bi sad ovde da citam kakva su tudja iskustva za pocetak

- - - - - - - - - -

Nisam ni cula ni videla ni okusila...
inace naj mrzim slike hrane na svim mrezama...ok mi je ovde kad neko nesto napravi pa se pohvali, ali iz restorana ili poslasticarnica bas ne volim.. kao vidite sta jedem. Zato cipele mogu do sutra da gledam..:D

ja volim hranu i volim da gledam slike koje drugi postave jer ih dozivljavam kao razmenu utiska

ma zanima kako to odvratno mirise :lol:
kazu da ti ej ili grozno ili si odusevljen - nema izmedju
e ja bi sad ovde da citam kakva su tudja iskustva za pocetak

Ја нигде не прочитах да је неко одушевљен.

Знам шта је, тај што напише да је одушевљен мисли у себи: Е, ако сам се ја зајебо, вала ћете и ви, па објави: Одушевљен сам, обавезно пробајте, без обзира на смрад, нећете се покајати :zcepanje:

Prilazi konobar stolu i kaze: vidim nista slikali za instagram, jel sve u redu?

Ја бих му рекла: Пријатељу, то што нисам сликала треба да ти импонује, значи да сам толико уживала да ми није пало на памет да сликам...

Prvi put čujem, a evo šta sam našao:
Bei uns ist die Durian wegen ihres strengen Geruchs sehr unbeliebt. In ihrer Heimat gilt sie wegen ihres besonderen Geschmacks trotzdem als Delikatesse.
Durian schmeckt nach Vanillepudding und Mandeln mit einem Beigeschmack von Käse und Sherry.
(Kode nas (Nemačka) je durian zbog jakog mirisa vrlo neomiljen. U njegovoj domovini važi zbog svog posebnog ukusa ipak kao delikates. Ukus mu podseća na puding od vanile sa bademima, sa notom sira i višanja.)

Back