Ukratno o Waffen SS-u

Ja ne bih bash tako potcenjivao ni ostale SS divizije bar do broja 13.Npr. 4 SS Polizei Division se u Rusiji veoma hrabro borila.U jednom momentu je na chelu divizije u jednom jurishu i poginuo njen komadant general policije (chijeg imena ne mogu da se setim - ima ga u memoarima Meinsteina).Onda 6.SS "Nord" brdska divizija.......za ostale si manje vishe rekao.

Kako nesto moze da bude samostalna SS jedinica? Ti i ja kazemo da smo SS-ovci i sad smo mi samostalni?

Himmler je insinstirao na tome da Kozaci postanu deo SS-a, ali nije čak došlo ni do snabdevanja tih snaga od strane SS-a. Nikada nisu postale deo organizacije SS-a i nikad se neće računati kao deo SS-a. Tako stvari stoje.

Totenkopf se očajno proveo u Francuskoj. Počeli su da paniče čim su videli da panzeri nisu svemoćni, već i da oni mogu da gore.

gazela:
Ti nisi normalna zena! Nisam sasvim siguran da li se lozis na vojsku ili oficire, ali sam zato siguran da nisi dovoljno potkovana da komentarises na temu vojska i da nisi dovoljno pametna da smuvas nekog frajera! Ne mogu da verujem da mislis da ces iz svadje sa gomilom tipova izaci kao pobednik. Posle kazu zene pametne, tipovi glupi. A nisam video da se neki tip usudio da ode i raspravlja na temu - koliko zena treba da ima stvari u garderoberu - Zasto? - pa zato sto bi ga zivog pojele tamo. Moja devojka koja je pametnija od svih nas ovde zajedno, kad zavrsi dnevne obaveze, mozak odmara na astrologiji, humoru, svastari, a ti tako tupava si nasla svoj ''mozak'' da odmaras bas ovde. Nisam sovinista, i zene postujem maksimalno, ali tebi moram reci da mi jases po tukiju. I ne mogu da verujem da bas svaki dan kada dodjem kuci sa posla i zelim da procitam nesto pametno, i to bas ovde, meni mora da se slosi kad vidim tvoje ime, jer sam siguran da si se izlupetala. Prema tome ODJ.EBI - vec me k.ita boli koliko skaces po njoj!

P.S. Ovo je pisao Gajickin decko, pa da ne dodje do zabune.

Da li mozesh organizacionu da zamislish jednicu koja nije u sastave neke vece jedinice????
Kad se misli samostalna jedinica misli se na brigadu ili puk, bataljon ili odred koji nije u sastavu vece oragnizacione jedinice od nje.Moze biti u sastavu korpusa ili armije, ali ne i divizije.

Na to se misli.....a ne na komadanta celog SS.

Eto na drugoj temi imash o Ottu Skorzeny i njegovoj specijalnoj jednici....koja je bila potchinjena (verovatno mislish direktno pod HH, a nije) jednoj od uprava SD.

Back