Ukrajinske stjuardese odbacuju suknje i štikle, oblače pantalone i Nike patike

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.757
Napokon!!! :klap::vatromet:

stjuardese-stare-uniforme.jpg

Najveća ukrajinska niskobudžetna avio-kompanija SkiUp odbacuje tradicionalne cipele na štiklu i suknje za ženske stjuardese, u korist komotnih pantalona i jednostavnih, ali udobnih belih Nike Air-max patika.

Nova uniforma nazvana SkiUp Champions, dizajnirana je u saradnji sa ukrajinskim modnim brendom GUDU.

Pored trenerki i dvodelnog odela u boji mandarine, stjuardesa će dobiti mogućnost da nose lagani mantil ili svilenu maramu – osmišljenu da bude udobna na letovima i da odražava promenu društvenih normi za žene.

Dok će šminka i dalje biti obavezna, stjuardese će takođe imati širok izbor frizura koje će moći da kombinuju uz uniforme.

uniforma-stjuardese.jpg

„Profesionalne stjuardese su se prvi put pojavile pre skoro 100 godina. Tokom ovog perioda mnogo se toga promenilo, i što je najvažnije, promenile su se žene ”, napisali su na svojoj stranici na Facebooku. “Transformacija zahteva novu viziju profesije i revolucionarne promene. Sada pokrećemo ove promene.”

Uniforme za stjuarde za sada će ostati nepromenjene.

(luftika.rs)

Najveća ukrajinska niskobudžetna avio-kompanija SkiUp odbacuje tradicionalne cipele na štiklu i suknje za ženske stjuardese, u korist komotnih pantalona i jednostavnih, ali udobnih belih Nike Air-max patika.

Nova uniforma nazvana SkiUp Champions, dizajnirana je u saradnji sa ukrajinskim modnim brendom GUDU.

Pored trenerki i dvodelnog odela u boji mandarine, stjuardesa će dobiti mogućnost da nose lagani mantil ili svilenu maramu – osmišljenu da bude udobna na letovima i da odražava promenu društvenih normi za žene.

Dok će šminka i dalje biti obavezna, stjuardese će takođe imati širok izbor frizura koje će moći da kombinuju uz uniforme.

uniforma-stjuardese.jpg

„Profesionalne stjuardese su se prvi put pojavile pre skoro 100 godina. Tokom ovog perioda mnogo se toga promenilo, i što je najvažnije, promenile su se žene ”, napisali su na svojoj stranici na Facebooku. “Transformacija zahteva novu viziju profesije i revolucionarne promene. Sada pokrećemo ove promene.”

(luftika.rs)
Ah...ako se to primi , moraće neki fetiši da se koriguju :mrgreen:

Ali razumljivo, ko ne bi popizdeo u onom outfitu u avionu+ što su kompanije generalno rigidne kada je stajling u pitanju.

uniforma-stjuardese.jpg

(luftika.rs)
Bilo je i vreme da se prekine sa tim glupiranjem

Ah...ako se to primi , moraće neki fetiši da se koriguju :mrgreen:

Ali razumljivo, ko ne bi popizdeo u onom outfitu u avionu+ što su kompanije generalno rigidne kada je stajling u pitanju.
ovo je 100x udobnije, zdravije...a sada...verujem da ce ostati neki sajtovi gde ce biti obucene curice i dalje tako...za one sa fetisom :D

Mogle bi i neke lezerne trenerke....
Pa mogu i u restoranu da konobari i konobarice idu u trenerci ali se sa razlogom to ne radi. Tj mogu u lokalnom kafiću u bloku ali ni pod razno ne može u nekom restoranu koji drži do sebe i pretenduje na mišelinovu zvezdicu. Ti ćeš naravno u oba slučaja dobiti da jedeš ali ni izbliza se ne cilja na istu ciljnu grupu i ne stvara isti ambijent.

Tako i ovde, možda će neki usvojiti ovaj stajling,pre svega LCC kompanije , ali recimo najveće i elitnije kompanije naročito arapske i dalekoistočne nema šanse.
I po meni i treba da se zna razlika.
Jedino te štikle, naročito na dugim letovima, kontam da je ubistveno. Tu bih podržao neku elegantniju ravnu obuću...ali opet airmax je malo previše

Pa mogu i u restoranu da konobari i konobarice idu u trenerci ali se sa razlogom to ne radi. Tj mogu u lokalnom kafiću u bloku ali ni pod razno ne može u nekom restoranu koji drži do sebe i pretenduje na mišelinovu zvezdicu. Ti ćeš naravno u oba slučaja dobiti da jedeš ali ni izbliza se ne cilja na istu ciljnu grupu i ne stvara isti ambijent.

Tako i ovde, možda će neki usvojiti ovaj stajling,pre svega LCC kompanije , ali recimo najveće i elitnije kompanije naročito arapske i dalekoistočne nema šanse.
I po meni i treba da se zna razlika.
Jedino te štikle, naročito na dugim letovima, kontam da je ubistveno. Tu bih podržao neku elegantniju ravnu obuću...ali opet airmax je malo previše
Naviknu... čovek može, a posebno žena, sve da izdrži. Da li treba, to je stvar vidjenja...

Da, uniforma. Ni tehničarima na kruzerima ne dozvoljavaju trenerke, bar ne ležerne.... iako je poprilično sportska uniforma.
Ali rad sa ljudima, usluživanje, verovatno treba da ostane ta razlika, elegantna uniforma vs ko god....kralj ili zalutali seljak....

Stikle na prvoj slici su za fotografisanje, ja lizno sam video samo nekoliko stjuardesa sa takvim stiklama da su u toku leta, uvek je niska potpetica ali ne ravno.
Patike su katastrofalan izbor, jos jednom potvrdjuje da Rusi i Ukrajinci sto se tice mode nemaju stila i vole da idu iz krajnosti u krajnost. Retka je sredina.
Inace ne volim stil patike i elegantno odelo,ali ovo mi je bas ruzno.
ja ih mozda ne bih obukla u trenerke ali bih im onaj sako bacila za sva vremena :lol:
Zasto? Pa ako u najobicnijim izrabljivackim firmama po Srbiji imaju dresscode, sto bi aviokompanije bile izuzetak?
Meni je mnogo prijatnije da me usluzi stjuardesa u sakou nego da bude samo u kosulji, nisam kod nje u gostima nego kod nje na poslu....
Kako rece kolega sve usluzne delatnosti imaju neka pravila oblacenja i oni ne treba da budu izuzetak.
I da, izbor pantalone ili suknja je dobra stvar, mada cini mi se da sam vec to vidjao negde. Mnogo je prakticnije za te devojke.....

Back