Ukrajinci ubili 80.000 pasa zbog fudbala...

DaRkGuitaRist88

Domaćin
Poruka
4.235
Ukrajinci ubili 80.000 pasa zbog fudbala...z:((

http://www.kurir-info.rs/sport/fudbal/ukrajinci-ubili-80.000-pasa-zbog-fudbala-177048.php

KIJEV - Ukrajina je odavno počela sa priprema za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2012, koje prganizuje zajedno sa Poljsko. Sa svojih ulica su navodno "počistili" skoro 80.000 pasa lutalica.

Aleksandar Hirči, veterinar iz Austrije i aktivni član međunarodne kampanje Stop Kiling dogs, kaže da je sve počelo pismom koje je u Ukrajinu stiglo od UEFA. Iz njihovog sedišta je stiglo obaveštenje da tokom šampionata ne sme da bude pasa lutalica na ulicama. Prema njegovim rečima, lokalne vlasti su odlučile da ih pobiju, iako su na raspolaganju imali prihvatilišta za pse, a mogli su da ih i udome, prenosi France 24.

Ljudi su protestovali protiv ubijanja pasa u Ukrajini, ali to nije omelo ukrajinske vlasti da nastave sa masakriranjem pasa lutalica, što još uvek čine.

Sokiran sam, ne mogu da verujem, misleo sam da sport sluzi da ljudi budu slozniji i humaniji a posle ovo mislim da pocinjem da mrzim fudbal...Nadam se da pakao postoji i da ih tamo cekaju 80 000 krvolocnih pasa da ih prozdiru, rastrzaju i da ih opet vrate celi pa ponovo 80 000 puta svakog ko je odgovoran za ovo...

Treba da se momentalno odlozi evropsko prvenstvo ili premesti u neku normalniju zemlju i svi koji su umesani u ovo strogo kazne, zamislite samo 80 000 psa masakrirano ako mogu to tako lako da rade sta lh sprecava da krenu i na ljude i klosare da ubijaju.
Treba da se zabrani tamo bilo kakva sportska organizacija zauvek...

Poslednja izmena:
A čekajte, to su kad tad morali da urade, evo gledaj, mogu da udome max 10 soma pasa..a ostalo il pobiju ili nzm šta..Isto će i nas da stigne, a veruj mi bolje je radi minimalnog širenja bolesti da se udome, uspavaju, ili prenesu
na bilo koje drugo odgovarajuće mesto, naravno da nisu trebali da pobiju tik 80.000 pasa, i svakako to govori o tim ljudima, ali rešenje za takve stvari mora da bude adekvatno i brzo u takvim situacijama, što u krajnjoj nuždi može
da bude uspavljivanje pasa..E sad pošto je to zbog fudbala a ne radi njih samih i njihove ugodnosti u zemlji to je za svaku osudu.

Ako se tako resavaju problemi pasa lutalica samo cekam jednog dana kad nas bude bilo previse kako ce se resavati pitanje beskucnika...

Ovakav nacin resenja vodi ka totalnom haosu gde sve vrste osim coveka ceka unistenje a posle kad ostale vrste na zemlji ne bude bilo itd razmislite sami sta nas ceka...

Ovu sam temu postavio bas zato da vidim sta mi srbi mislimo o ovome i da vidim da li bar malo ima onih ljudi koji vide neko drugo resenje osim ubijanja...
Toliko od mene...

Poslednja izmena od moderatora:
Problem u celoj prici je sto su u Ukrajini dozvolili da problem toliko eskalira da moraju da resavaju problem 80 000 pasa a ne manje. I da, naravno da se namece retoricko pitanje da li je pseci zivot vredniji od ljudskog ali 1. kako mi uopste mozemo da znamo da stvarno jeste tako, ko je nas postavio za glavne i 2. da kazemo da ljudski zivot i jeste vredniji, ali jedan zivot, pa bio i pseci, je po meni vredniji od svakog, pa i najomiljenijeg sporta. I slazem se da Ukrajini treba oduzeti organizaciju.

Problem u celoj prici je sto su u Ukrajini dozvolili da problem toliko eskalira da moraju da resavaju problem 80 000 pasa a ne manje. I da, naravno da se namece retoricko pitanje da li je pseci zivot vredniji od ljudskog ali 1. kako mi uopste mozemo da znamo da stvarno jeste tako, ko je nas postavio za glavne i 2. da kazemo da ljudski zivot i jeste vredniji, ali jedan zivot, pa bio i pseci, je po meni vredniji od svakog, pa i najomiljenijeg sporta. I slazem se da Ukrajini treba oduzeti organizaciju.

Jel pratis konjicki sport? Da li znas gde zavrsavaju isluzeni konji?
Takodje,koridu i jahanje bikova?

Ali ih zato debelo "zasoliš", i po običaju, selektivno" i onako kako tebi odgovara.Bez ljutnje, ne može čovek koji nikada nije imao kućnog ljubimca i koji je žestoki protivnik istih,da priča o ljubavi i zaštiti, kao ni o ishrani tih divnih stvorenja.

Imao sam ljubimca,a moj deda je imao i domace zivotinje. Kad smo vec kod toga,ja sam se i prema domacim odnosio kao i prema ljubimcima zato istim ocima gledam konja i psa recimo i mislim da konje ne treba ubijati isto kao i pse.

Da se razumemo, domace zivotinje, ni jedna vrsta, vise u nasoj sredini ne mogu da opstanu bez nase pomoci, neka pokusa macka da pobegne u sumu, odstrelice je prvi mamlaz koji sebe naziva sportskim lovcem jer, zaboga, unistava "plemenitu" divljac.

I zamolila sam te da das smislen odgovor a ti si uz Pevacicinu "pomoc" potpuno skrenuo sa teme. Tema su, da vas sve podsetim, Ukrajinci koji su zbog evropskog prvenstva u fudbalu dosad utamanili 80 000 pasa i ne nameravaju da se zaustave na tom broju.

Imao sam ljubimca,a moj deda je imao i domace zivotinje. Kad smo vec kod toga,ja sam se i prema domacim odnosio kao i prema ljubimcima zato istim ocima gledam konja i psa recimo i mislim da konje ne treba ubijati isto kao i pse.

Ali predlažeš da ih izbacimo na ulicu, pa kako se snađuz:), izvini, za mene je to veća surovost prema životinji, nego da ga eutanaziram.

Back