Ukrajina oborila rusku hipersoničnu raketu sa američkim Patriotom

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.078
KIJEV, Ukrajina (AP) — Ukrajinske vazduhoplovne snage su u subotu saopštile da su oborile rusku hipersoničnu raketu iznad Kijeva koristeći novonabavljene američke odbrambene sisteme Patriot, što je prvi put da je zemlja uspela da presretne jednu od najmodernijih moskovskih raketa.

Komandant vazduhoplovnih snaga Nikola Oleščuk rekao je u postu Telegrama da je balistička raketa tipa Kinžal presretnuta u noćnom napadu na ukrajinsku prestonicu ranije ove nedelje. To je takođe bio prvi put da je poznato da je Ukrajina koristila odbrambene sisteme Patriot.

Nemačka i SAD su priznale da je svaka poslala najmanje jednu bateriju, a Holandija je rekla da je obezbedila dva lansera, iako nije jasno koliko je trenutno u funkciji.

Ukrajinske trupe su dobile opsežnu obuku neophodnu da bi mogle da efikasno lociraju metu pomoću sistema, zaključaju radarom i pucaju. Svaka baterija zahteva do 90 ljudi za rad i održavanje.

AA1aOtWu.jpg

Da li to NATO bezbedno vežba svoje sisteme?
Da li je uopšte tačno da su oborili Kinžal?

KIJEV, Ukrajina (AP) — Ukrajinske vazduhoplovne snage su u subotu saopštile da su oborile rusku hipersoničnu raketu iznad Kijeva koristeći novonabavljene američke odbrambene sisteme Patriot, što je prvi put da je zemlja uspela da presretne jednu od najmodernijih moskovskih raketa.

Komandant vazduhoplovnih snaga Nikola Oleščuk rekao je u postu Telegrama da je balistička raketa tipa Kinžal presretnuta u noćnom napadu na ukrajinsku prestonicu ranije ove nedelje. To je takođe bio prvi put da je poznato da je Ukrajina koristila odbrambene sisteme Patriot.

Nemačka i SAD su priznale da je svaka poslala najmanje jednu bateriju, a Holandija je rekla da je obezbedila dva lansera, iako nije jasno koliko je trenutno u funkciji.

Ukrajinske trupe su dobile opsežnu obuku neophodnu da bi mogle da efikasno lociraju metu pomoću sistema, zaključaju radarom i pucaju. Svaka baterija zahteva do 90 ljudi za rad i održavanje.

Pogledajte prilog 1337275

Bajke za laku noć.... :zzzz:

Oborili su đoku...

Da nije možda Duh Kijeva? :hahaha:

...

Patriot je prvi put raspoređen u SAD 1980-ih. Sistem košta oko 4 miliona dolara po raketi, a lanseri koštaju oko 10 miliona dolara svaki, prema analitičarima.

Po takvoj ceni, široko se verovalo da će Ukrajina koristiti Patriote samo protiv ruskih aviona ili hipersoničnih projektila.
FvZAtM4X0AA4q5C

bilo je price da ce ukrajina dobiti pac 1 i mozda pac 2 a ne i pac 3 sistem a pac 1 i 2 su u rangu s300 tako da licno mislim da je ovo obicna prica sobzirom da su pac 1 i pac 2 imali problema da obore i iracke skadove,
svojevremeno sam citao da je uspesnost bila svega izmedju 40 i 50% kad su branili izrael od irackih raketa.

a skad i kinzal su kao nebo i zemlja.

Oboji me u skepticne boje . Nije se desilo
Jaguarka

bilo je price da ce ukrajina dobiti pac 1 i mozda pac 2 a ne i pac 3 sistem a pac 1 i 2 su u rangu s300 tako da licno mislim da je ovo obicna prica sobzirom da su pac 1 i pac 2 imali problema da obore i iracke skadove,
svojevremeno sam citao da je uspesnost bila svega izmedju 40 i 50% kad su branili izrael od irackih raketa.

a skad i kinzal su kao nebo i zemlja.
Ameri možda nisu, ali Nemci sigurno jesu isporučili PAC-3.
Inače teoretski možda postoji mala verovatnoća obaranja ali ne i apsolutna neoborivost bilo čega pa i hipersoničnih projektila . Tako da i nemaju PAC-3 imali bi barem minimalnu šansu da presretnu hipersonični projektil. Ako je jedan onda je to incident, ako to postane redovno onda možemo pričati da znaju šta rade.

Poslednja izmena:
Inače teoretski možda postoji mala verovatnoća obaranja ali ne i apsolutna neoborivost bilo čega pa i hipersoničnih projektila . Tako da i nemaju PAC-3 imali bi barem minimalnu šansu da presretnu hipersonični projektil. Ako je jedan onda je to incident, ako to postane redovno onda možemo pričati da znaju šta rade.
fotografija koja je postavljena kao dokaz je manipulacija,nije kindzal u pitanju

Mi smo izveli tehnički moguće
NATO-Ukri ne mogu izvesti tehnički nemoguće!

...
Zašto oni ne bi mogli kad smo mi mogli? Imali su mnogo više vremena da vežbaju i pomoć u obuci i oružju o kakvoj smo mi mogli samo da sanjamo. Samo primer - neposredno pre početka ruske agresije imali su oko 100 baterija sa S 300 sistemima, a mi 0. Znači pre ovih Patriota i svega ostalog.
Cela priča o tome da ne mogu oboriti Kinžal se bazira na ruskoj tvrdnji da je to nemoguće. Da si pitao Ruse u martu prošle godine da li mogu da potope krstaricu Mokva rekli bi ti isto. Potopljena je u aprilu. Da si pitao Amerikance pre '99 da li mi možemo da oborimo nevidljivi F117 takođe bi dobio isti odgovor.
Ništa nije nemoguće.

Zašto oni ne bi mogli kad smo mi mogli? Imali su mnogo više vremena da vežbaju i pomoć u obuci i oružju o kakvoj smo mi mogli samo da sanjamo. Samo primer - neposredno pre početka ruske agresije imali su oko 100 baterija sa S 300 sistemima, a mi 0. Znači pre ovih Patriota i svega ostalog.
Cela priča o tome da ne mogu oboriti Kinžal se bazira na ruskoj tvrdnji da je to nemoguće. Da si pitao Ruse u martu prošle godine da li mogu da potope krstaricu Mokva rekli bi ti isto. Potopljena je u aprilu. Da si pitao Amerikance pre '99 da li mi možemo da oborimo nevidljivi F117 takođe bi dobio isti odgovor.
Ništa nije nemoguće.

https://hr.wikipedia.org/wiki/H-47M2_Kinžal
H-47M2 Kinžal (na ruskom: Х-47M2 Кинжал, "bodež", NATO-vo prijavljeno ime Killjoy ) je ruska hipersonična aerobalistička raketa zrak-zemlja s nuklearnim mogućnostima. Ima domet više od 2000 km, brzinu od 12 Macha (4,08 km/s) i sposobnost izvođenja manevara izbjegavanja u svakoj fazi leta.

Budući da leti hipersoničnim brzinama unutar atmosfere, tlak zraka ispred njega tvori oblak plazme dok se kreće, apsorbirajući radiovalove (plazmena nevidljivost, eng. plasma stealth)
S masom od 2000 kg i brzinom od 12 Macha (uključujući 500 kg bojeve glave i ostalih dijelova projektila), Kinžal ima više od 16,9 GJ kinetičke energije ili ekvivalent od 4000 kg TNT- a.

...

slazem se, i rekoh da smo i mi oborili nevidljivog ... u ratu se svasta moze desiti.

Ukrajinske trupe su dobile opsežnu obuku neophodnu da bi mogle da efikasno lociraju metu pomoću sistema, zaključaju radarom i pucaju. Svaka baterija zahteva do 90 ljudi za rad i održavanj

Prvo,ne postoje tehnicko fizicke mogucnpsti

Ne postoji fizicko tehnicka mogucnost da patriot obori ovakvu vrstu rakete.
Prvo nema softver odgovarajuci,drugo nema domet visine do koje Kinzal ide.
Uzmimo teoretski da se matematicki i geometrijski savrseno izracuna vreme presretanja rakete,prosto nema domet od 40km u visinu.
Dokaz je neka slika koja meni nista ne govori,ali avaj,mora patriot da se proda Tajvanu,ovo je pravi momenat za marketing.
Nocas su lansirana 32 kalibra koja lete oko 800km/h nema prijava da je ista oboreno.

Back