Ukradeni i bačeni novogodišnji paketići za decu? FOTO

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
93.720
Ukradeni i bačeni novogodišnji paketići za decu? FOTO

Sombor -- Više od 100 praznih novogodišnjih i božićnih paketića koje su deca iz Nemačke poslala svojim vršnjacima u Srbiji pronađeno je bačeno u Somboru.

IZVOR: B92, BLIC SREDA, 4.01.2017. | 11:37 -> 12:25

Foto: Igor Boca/Facebook
Foto: Igor Boca/Facebook
Paketići su bačeni uz Veliki bački kanal u blizini Staparskog mosta, a Somborac Igor Boca objavio je fotografije praznih kutija i čestitki na društvenim mrežama.

On na Fejsbuku navodi da je reč o ispreturanim kutijama humanitarne pomoći dobijene od dece iz Nemačke kao poklon za Božić i Novu godinu.

Za B92.net su u opštini Sombor naveli da zasad nemaju više informacija o paketićima, ali da je sigurno da Grad i Opština sa pošiljkom nemaju nikakve veze.

Prema saznanjima B92.net, paketići su upućeni somborskim đacima posredstvom lokalne Adventističke crkve, a portal SOinfo.org navodi da su se organizacije i ustanove same prijavlijvale za preuzimanje poklona.

Zasad nije poznato da li su stvari iz paketića zaista ukradene ili je u pitanju samo veliki nemar i prema darodavcima i prema životnoj okolini, odnosno da li je nakon otvaranja paketića neko samo odlučio da pobaca kutije, ukrasni papir i čestitke u kanal.

Kako prenosi SOinfo, policija je jutros na mesta gde su bačeni paketići utvrđivala okolnosti ovog slučaja. Međutim, zvaničnog saopštenja policije o paketićima još nema.

Igor Boca za B92.net kaže da je paketiće video dok se vraćao sa posla.

„Tu je bila ta gomila, Sombor je inače grad zelenila, nemamo tu naviku da neko dođe i baci gomilu smeća uz kanal koji nam je jedina voda u gradu. Sve se belilo na zemlji od stiropora. Priđem, ono neka crvena rukavica, šal, pomislim možda je neko vodio dete u šetnju pa izgubio. Okrenem se, kad tu gomila kutija. Sve novogodišnji motivi, čestitke dečije na nemačkom“, navodi on.

On navodi, da je zvao policiju, da su mu uzeli izjavu i otišli, a da kutija od poklona više nema na licu mesta i da ih je verovatno policija preuzela.

„Policija je rekla da to ne može da tretira kao krađu, niko nije prijavio. Tamo ima 300 paketića, trebalo ih je sve otvoriti, pretražiti, baciti svaku kutiju. Ne mogu da verujem da bi neko potrošio tri sata da pretura po dečijim čarapicama“, ističe Boca.

Boca je takođe na Fejsbuku objavio fotografije "procesa slanja paketića iz Nemačke za Srbiju".

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=01&dd=04&nav_category=16&nav_id=1216876

Bolest ne bira...

Vazno je da su se grad i opstina ogradili, i da policija ne moze da pokrene istragu - jednom recju, drzava opet pokazuje da ne sluzi ni za qratz...

E zato ja kazem da je ovo seljacka drzava poltrona i ulizica...
Sto ne moze da pokrene...
Istrazne radnje su uvek moguce...

Nego svako svakog pokriva u Srbiji , to znam jos dok sam bio djak, morali da me izvode iz odeljenja da ne bih video ko kako glasa, za nesto sto me stvarno zabole uvo kako ce da glasaju...niti ikog kritikujem kad nesto odlucuje, njegov stav njegova stvar....Jedino sto ja zastupam moj stav...

Tako i ovde, da sam u lancu Somborske pravde bilo bi, hajde da se ne brukamo, okreni glavu na drugu stranu, sta je to sitnica, nije neka vrednost, patetika nemacke dece i slicno...
A tako isto kad su bile poplave javi mi se zena koja upucuje vise od 50 kamiona pomoci, ja joj kazem ne idi preko vlasti i zvanicnih organa nego to para (3mil evra su prikupili u parama i to isto hoce da uplate na onaj racun sto stalno objavljuju ) odvoji pa angazuj 20 ljudi a da znas da su placeni za neki odgovoran posao...da pronadju analiziraju, na kraju i urucuju pomoc..

Jok srpski geni, zna ona da nece niko da zloupotrebi...
Sta je bilo, pare pojela vlasta......od 50 kamiona sve otislo u neko malo selo blizu Mladenovca, pa da ih ima 15000 zitelja, bilo bi vidljivo i dovoljno , a niko ne zna gde je ostalih 48,5 kamiona...pola videli, jedan ceo istovarili a ostalo fijufiju...

Posle joj se javili neki sto nisu imali ni cebad, neka stvarna beda a sipak, nema....
Kaze , ti si bio u vezi sa humanitarcima , ima li kod tebe....(a ja stekao utisak da zenska iako odgovorna ima gen kresa, znaci i humana i laganica na terenu...pa moras da pazis u kom trenutku razgovaras sa njom, ako je napaljena, lako cemo , ma to je sve sredjeno i tako to...otkaci te i odradi na brzaka nesto....

A rinta kao konj, kobila da skupi tu pomoc...to meni nije jasno vecito kod zena sto nije da su sve lenje nego rasturaju se od ambicije i rada a onda zasvrbi i ode humanost u prvi sljivik...

I prvo nasi stvore utisak kod drugih da smo lopovska nacija, pa onda nasi koji su tamo, i kad se sabere = uzas......
Znate kako nam daruju racunarske ucionice za decu....?
Tako sto dovezu racunare iz svajcarske ili nemacke ili kupe usput u austriji , samo da se ne bi ganjali sa nasim prodavcima, nasim humanitarcima i svim nasima...
Plate carinu , to uopste nije poenta, para ima, ali prvih desetak puta nestajale cele racunarske ucionice a pare uzete....
Posle stigne roba, fale po dva tri racunara...
Na kraju su placali ljude van humanitaraca da nameste i drze pod kljucem donacije samo da bi prezivele do otvaranja tih donacija....(do otvaranja)...

Cek a da ne pricam nasu pevacku scenu.....oni kao sio mi ga djura dobrotvorni koncerti od uplate od 1 dinar na kraju , svi se ugrade i ostane za humanost 1 dinar....dobro lazem bilo je nekad 5000din od koncerta, a nekad i 50.000, ali da nestane 500.000 dinara, to obavezno...
Rebraca ili majka, brat, sestra, sve je to skoro kao familija...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru uhapsili su V. B. (1966) iz Sombora, propovednika jedne crkve, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera, saopštio je MUP

On se tereti da je iz crkve, u kojoj su bili paketići iz humanitarne pomoći, uzeo deo i prodao ih. Deo paketića je podelio, a deo je policija pronašla u njegovoj kući i crkvi.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, V. B. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.
http://www.blic.rs/vesti/hronika/pr...ednik-u-somboru-uhpsen-zbog-pronevere/8g2kbgv

Ima puno takvih likova u redovima crkve lol.

535157_1190653404308313_7220041454075683623_n.jpg

Poslednja izmena:

Back