Uklopivost

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.314
koliko se uklapate u razne drustvene seme i dal se uopste uklapate svojevoljno ili kad bas nesto mora
dal je uklopivost pozitivna karakterna osobina ili pokazuje interesnu stranu licnosti ili naprotiv nedostatak uspostavljenih principa licnosti

Uklapam se samo kada treba da se uklopim.
Razlicitost je dobra ali treba i tu imati meru, zivit bez lanaca je dobar samo kada se uziva u njemu.

ako si uklopljen 100% tu nemas problem sa tim kad treba
al ako pod moranje se uklpapas treba i to moranje nekako pregrmeti
ja se tesim izdrzi te neprijatne momente posle ide poduzi val slobode

koliko se uklapate u razne drustvene seme i dal se uopste uklapate svojevoljno ili kad bas nesto mora
dal je uklopivost pozitivna karakterna osobina ili pokazuje interesnu stranu licnosti ili naprotiv nedostatak uspostavljenih principa licnosti

Није ми толико проблем да се уклопим, мада са већином не би` имала никаквог посла да не морам.

Најсрећнија сам кад налетим на неког ко је на мојим фреквенцијама ал` то је ријеткост.

"..u drustvu uvek lakse je kad probleme imas.." - SARS, Perspektiva

Sve zavisi kakav si ti sam. Ako si sposoban, pametan, vredan, posten, inteligentan... moraces da se uklapas, da glumis da nisi cuo, video... i onda se desi da moras da biras... da dozvolis da te drze za jajca na neki nacin... a tebi to mozda ne odgovara...

Није ми толико проблем да се уклопим, мада са већином не би` имала никаквог посла да не морам.

Најсрећнија сам кад налетим на неког ко је на мојим фреквенцијама ал` то је ријеткост.
nemam pojma dal to opada s godinama pa i mogucnost naletiti na nekog ko je na frekvenciji ili je frekvencija toliko odlutala da je vracanje jalov posao
generalno kad si mladji vise je prilike za eksperimentisanje sa uklopivoscu jer se menjaju skole,fakulteti,razne druge grupne aktivnosti
kad se zabijes na radno mesto imas izbor da ih menjas konstatno ili tavoris tu medjutim kad ih izmenjas shvatis da su mehanizmi funkcionisanja na takvim mestima identicni sa manjim oscilacijama
dal je to kraj eksperimentisanja sa uklopivoscu ili postoji jos lufta za trazenje svog mesta pod suncem

nemam pojma dal to opada s godinama pa i mogucnost naletiti na nekog ko je na frekvenciji ili je frekvencija toliko odlutala da je vracanje jalov posao
generalno kad si mladji vise je prilike za eksperimentisanje sa uklopivoscu jer se menjaju skole,fakulteti,razne druge grupne aktivnosti
kad se zabijes na radno mesto imas izbor da ih menjas konstatno ili tavoris tu medjutim kad ih izmenjas shvatis da su mehanizmi funkcionisanja na takvim mestima identicni sa manjim oscilacijama
dal je to kraj eksperimentisanja sa uklopivoscu ili postoji jos lufta za trazenje svog mesta pod suncem

Вјероватно да и опада са годинама, мада опет код неког има још луфта; све је то индивидуално.

А и све зависи гдје се треба уклопити...

На радно мјесто мораш, хтио не хтио, мораш од нечег да живиш...

Вјероватно да и опада са годинама, мада опет код неког има још луфта; све је то индивидуално.

А и све зависи гдје се треба уклопити...

На радно мјесто мораш, хтио не хтио, мораш од нечег да живиш...

da al to nije zivot
to je vec uslovljavljavanje
ako ti je strano podmetanje,saplitanje i sl. onda si ti taj nad kojim ce biti primenjene te metode
osim ako se ne uklonis i okrenes ledja takvom mikrokosmosmosu na makronivou
e kazem ti ta isforsirana uklopivost mora imati svoju trpnu tacku koja moze biti i skupna tacka kad okrenes ledja svemu jer je svugde isto
e tu onda gledas dal ima otpadnika slicnih tebi s kojim bi eventualno nasao tu frekvenciju
mislim mozes ti i da se pravis da si naleteo na nekog al brzo se to kristalise
vidis u skoli je to benigno,otpadas od grupe ima par likova slicnih tebi i super vam je taj osecaj
al roditelji to finansiraju i to tako moze dok ne dodje faks pa i tu moze to da prodje dok si izdrzavano lice
e onda nastupa osveta te grupe jer prestaje sufinansiranje i oni su ti koji odredjuju pravila i daju kapital a za taj kapital ima da bude po njihovom ako vec nije moglo u potpunosti u skoli
tu se javlja pravo otpadnistvo i neuklapanje tj.nemirenje sa tom situacijom koja se olako pretvori u zivotnu konstantu

Ako se uklapas a ne verujes u tu pricu onda je interes u pitanju,a imas i ljude koji samo oce negde da pripadaju i nece da misle svojom glavom...U sv sl ko se nigde ne uklopi naebo je:lol:

da al to nije zivot
ako ti je strano podmetanje,saplitanje i sl. onda si ti taj nad kojim ce biti primenjene te metode
e kazem ti ta isforsirana uklopivost mora imati svoju trpnu tacku koja moze biti i skupna tacka kad okrenes ledja svemu jer je svugde isto
e tu onda gledas dal ima otpadnika slicnih tebi s kojim bi eventualno nasao tu frekvenciju
vidis u skoli je to benigno,otpadas od grupe ima par likova slicnih tebi i super vam je taj osecaj
al roditelji to finansiraju i to tako moze dok ne dodje faks pa i tu moze to da prodje dok si izdrzavano lice
e onda nastupa osveta te grupe jer prestaje sufinansiranje i oni su ti koji odredjuju pravila i daju kapital a za taj kapital ima da bude po njihovom ako vec nije moglo u potpunosti u skoli
tu se javlja pravo otpadnistvo i neuklapanje tj.nemirenje sa tom situacijom koja se olako pretvori u zivotnu konstantu

За посао јесте условљавање, ту сам сагласна и то је реалност.

За остало сматрам да нема условљавања осим ако човјек не пати за тим да се уклопи негдје.

Ako se uklapas a ne verujes u tu pricu onda je interes u pitanju,a imas i ljude koji samo oce negde da pripadaju i nece da misle svojom glavom...U sv sl ko se nigde ne uklopi naebo je:lol:
zavisi moze se smatrati i slobodnim covekom ako se oprosti od svih floskula koje su bitne za uklapanje moze mu biti i lepo
ja jos nisam stigo do tog stadijuma al sam na putu,osisaju me negde ko ovcu i pustim dokle ce nema limita a kad bi se nerviro onda bi medju skrajnute sto se kaze i to nije lose al ne bi bas jos u tom pravcu
neka zen faza nereagovanja na atake spolja valjda onda ostave na miru,priroda,zivotinje,empaticni ljudi kapiram da je to najteze al i najdragocenije i to je to
kad vidis coveka sa 5 kerova ili nekog sa deset macaka moguce da cu biti taj:mrgreen:

ako si uklopljen 100% tu nemas problem sa tim kad treba
al ako pod moranje se uklpapas treba i to moranje nekako pregrmeti
ja se tesim izdrzi te neprijatne momente posle ide poduzi val slobode

To se lako pregrmi a uglavnom se i radi sa nekim dobrim razlogom npr. jer volis nekoga pa ces da istrpis 2 sata da ides kao pingvin.

Covek je drustveno bice i trudice se da se uklopi negde, nekada ce ostati izopsten jer je drugaciji ali uvek moze da nadje nekoga ko ce ga rado docekati sa osmehom i zagrljajem jer im je sudjeno da budu zajedno.

slabo se uklapam, alli ja sam teski soc. fobicar i onda se ne ukljucujem u drustva pa nemam ni potrebu da se uklapam, isto od fobije sam naviako da sam nevidljiv, nekad opalim nesto cudno smesno

uklopivost pokazuje interesnu stranulicnosti, na nasim prostorima i pokayatelj kolektivnog straha

Timski vrlo lako, ali to nije prava moja priroda pošto sam individualista. Sa tim nema šta da "experimetišem" :).... I to već 8 godina maximalno negujemu u poslu.

Što se tiče drugih socijalnih konataka, vrlo sam probirljiv, selektivan, a još uvek se najviše družim sa onima koje znam od detinjstva.

Zar uklopivost ne spada u socijalnu inteligenciju ili tako nesto? :think:
U neku ruku konformizam je nuzno zlo i nekada moramo da se uklopimo, tipa radno okruzenje ili sta vec, da ne bi bili meta ostalih clanova grupe.

Iskreno, divim se ljudima koji imaju petlju da budu svoji, uvek i u svakoj situacij.
Ja sam komformista, uklapam se kada moram i kada zelim da izbegnem neki verbalni sukob ili da idem na svoju stetu.

Lupam, sigurno necu sada da pricam kako je Sinan Sakic zakon i muzicki genije jer sam u drustvu koje slusa Sinana i reze vene na njega, ali sigurno necu reci pravo misljenje o tome i o onima sto im je to "vrh" muzika, vec eto, politicki korektno da su ukusi razliciti.

Šta konkretnije podrazumevate pod uklapanjem? jbg ti si to što si, neke manje promene su moguće ali okolina će te na kraju ili prihvatiti ili neće

- - - - - - - - - -

Zar uklopivost ne spada u socijalnu inteligenciju ili tako nesto? :think:
U neku ruku konformizam je nuzno zlo i nekada moramo da se uklopimo, tipa radno okruzenje ili sta vec, da ne bi bili meta ostalih clanova grupe.

Iskreno, divim se ljudima koji imaju petlju da budu svoji, uvek i u svakoj situacij.
Ja sam komformista, uklapam se kada moram i kada zelim da izbegnem neki verbalni sukob ili da idem na svoju stetu.

Lupam, sigurno necu sada da pricam kako je Sinan Sakic zakon i muzicki genije jer sam u drustvu koje slusa Sinana i reze vene na njega, ali sigurno necu reci pravo misljenje o tome i o onima sto im je to "vrh" muzika, vec eto, politicki korektno da su ukusi razliciti.

Ovo meni više zvuči kao tolerancija nego uklapanje, što je opet ok :)

da al to nije zivot

Ovo je pitanje integriteta koji je sa godinama sve teze odrzati. Osoba koja ima integritet konstantno je u sukobu sa svima onima koji integritet nemaju, ili su ga prodali.

Dao sam lagan primer, imam recimo poznanike cije je politicko opredeljenje potpuno drugacije od mog opredeljenja, oni su cak u neku i ekstremni i sami to priznaju (i ne vide to kao nesto lose), tako da ako krene prica o politici, religiji, ja izbegavam raspravu na teme ili samo klimam glavom iako ih osudjem zbog tog nacina razmisljanja.

Mozda sam ja kukavica, ali kada su to ljudi skloni nasilju u kada su u grupi, radije ne bih da ih provociram i da govorim kako im je nacin razmisljanja pogresan.
Srecom, retko se nadjemo u istom drustvu.

Šta konkretnije podrazumevate pod uklapanjem? jbg ti si to što si, neke manje promene su moguće ali okolina će te na kraju ili prihvatiti ili neće

tokovi vecine,ovde konkretno,posao preko veze,stranka ili rodjacka
krediti,lizing,soping molovi vikendom,deca na kolica i punjenje korpe na cekove u stvari masovnost u svakom smislu
nego,psihologija i psihoterapija neuklopivost ne smatraju individualnoscu vec invalidnoscu u sistemu,kao otpao sraf koji treba da se vrati na svoje mesto pa se to postigne terapijama i to je to
moguce da se tu ta osobina koja koci preusmeri u drustveno korisnu za zajednicu stvar i to je OK pod nekim uslovom da osoba nakon toga nije depresivna vec suprotno

Back