Ukinuti veće građana!

Skupština Srbije

• Dvodoma (veće građana i veće okruga)

• Samo veće građana

• Samo veće okruga

• Ne znam

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Otici ce ali malo sutra.
Pa sa takvim prasićima kao ti, hoće. Kladim se da nikada nisi ni bio u Vojvodini.
Ja sam vojvođanin i voleo bih da se ukine Vojvodina i formiraju nove funkcionalne pokrajine na celoj teritoriji Srbije, ali sam protiv bilo kakvog ukidanja Vojvodine ako bi to značilo beogradizaciju i pojavu nacionalističkih svinja.
To sto bi trebalo ukinuti skupstinu vojvodine ugrozava samo lopove koji su u istoj a gradjanima bi samo koristilo pa na cuveno pitanje Canka ,Kostresa i ostalih autonomasa....gde su vojvodjanske pare?

Trebalo bi ukinuti skupštinu tvoga grada. U vojvođanskom parlamentu nama lopova.
Hajde ih nabroj i reci ko je šta ko je šta ukrao :hahaha:.
To što se u tvom oboru krade, ne znači da se krade u tuđem zamku.

Mada u principu Kostres,Canak i ekipa u stvari pitaju gde su njihove pare posto im je malo koliko mogu da zahvate a zele jos vise samo

sto glupi narod misli da se oni to kao brinu za njega.
Ko je glup narod? građani vojvodine? Pa ja bih ti dao podatak da se u austrobugarskoj (užoj Srbiji) mnogo manje uči nego u Vojvodini.

Pa vas u Vojvodini ili ajde da bas lokalizujemo recimo nekog iz Kikinde kradu :
1. Republicke vlasti,ministri i poslanici
2.Pokrainski poslanici i vlasti
3.Opstinski poslanici i vlasti

I onda se cudite zasto nema para.Pa kada bi se malo ovi pod 1 prepolovili,ovi pod 2 ukinuli a i ovi pod 3 prepolovili..mozda bi i bilo para na kraju.Ali dok ti bato platis jedan Audi od 100000 evra nekom republickom lopovu ,pa zatim recimo Kostresu i na kraju i tom nekom u opstini tebi ne ostane nista.
Baš zato sam i za ukidanje AP, i federalizaciju na okruge. Ali kad bih birao da li da mi BG ukrade 10000000000000 ili NS 100, izabrao bih NS.

Vojvodina je mnogo bogatija (baš zato što ima parlament), nego tvoj bugaristan koji nema ni za hleb. Mi se ne žalimo zato što nemamo novce, nego zato što nas BG krade.

Ti si težak bolesnik. Jadna majka koja te je rodila.
Gde ti tu vidiš autonomije? Ovo ti je samo nacin na koji se biraju poslanici.

P.S. Srbija je nenormalna zemlja i tu gde jeste, zato sto nije regionalizovana. Nema zemlje u Evropi (Osim Andore, Monaka, Vatikana, San Marina, ostalih patuljaka i Crne Gore) koja nije regionalizovana.
Zato Kosovo ide od Srbije.

Ватикан није држава!

ja sam za decentralizaciju/debeogradizaciju srbije, veoma radikalnu.

dosta je više bilo, sva vlast u beogradu sva odgovornost na beogradu i naravno sveopšta netrpeljivost prema beogradu.

imajmo poverenja u ljude koji vode lokalne zajednice i predajmo im odgrovornost, nisam sigurna da vlast može biti manje funkcionalna nego što je sada.

Ja sam za to da se u Srbiji, dok ne sazri Srbija, ukine veće građana i uvedemo veće okruga ili pokrajina.

Svaki okrug po pet poslanika da delegira u parlament Srbije i plus nekoliko poslanika srazmerno broju stanovnika, i onda neka formiraju koncentracionu vladu. Stranke neka ostanu ovakve kakve jesu (LDP, SRS...), ali neka se bore na okružnom nivou.
Najbolje će se ljudi iz Zlatiborskog okruga boriti za zlatiborski okrug, najbolje razumeju materiju.

mnogo je 25 okruga
ja sam za decentralizaciju, ali mislim da u srbiji ima max 5-7 regiona

i tu treba da se gledaju specifichnosti i da se tako i razvijaju...

-----------------------------------------------------------------
"Never increase, beyond what is necessary, the number of entities required to explain anything" --- William of Ockham (1285-1349)

Poslednja izmena:
Ukinuti i gornji i donji dom, i vladu, i predsednika, zabraniti politicke stranke, a kralj da vlada dekretima.

Jedino tako.

Ukinuti i gorni i donji dom , i vladu , i predsednika, zabraniti politicke stranke, a KRALJA SUTNUTI U DEBELU BUUUULJU.........i dovesti nekog protektora iz npr fck Japana da radi za pare.................i da vadi ovu zemlju iz gomana

Jedino tako.

Nama treba Kraljevina Srbija, ne zbog Kralja vec zbog principa naslednosti koji dovodi do istinske brige za drzhavu.
A u parlamentu koji bi u Kraljevini rukovodio drzhavom valjalo bi da budu oba veca. Lokalna samouprava treba da je sto vishe usitnjena, kakvi regioni i slicno:thumbdown:, treba da bude jos manjih jedinica vlasti, ali sa mnogo manjim nadlezhnostima nego sto ih npr. Canak i ostala gamad trazhe u Vojvodini. Decentralizacijom kakva se u Vojvodini zagovara, samo se premesta centar vlasti na drugi grad, nista smisaono se time ne postizhe, osim sto bi bile olaksane malverzacije za pomenute zagovornike toga.

Back