Ukidanje neradnih dana - autorska

Gruban

Legenda
Poruka
50.166
Bilo bi nepametno ukinuti praznike jer su deo nacionalnog identiteta.Problem su neradni dani.Neki od praznika su i neradni dani.Tako je imperativno propisano zakonom medjutim u realnosti oni kojima su neradni dani najpotrebniji najcesce rade i tokom neradnih dana jer ih poslodavci "uvere" da tako treba pa ne neradni praznicni dani bivaju neradni samo za one kojima je država ili lokalna samouprava poslodavaca takvi su u svojoj ogromnoj većini već privilegovani i rade veoma malo uz znatno veću naknadu nego što bi sa tim svojim radom postizali na tržištu.Uz to mnogi od takvih imaju i brojne druge privilegije.
Zato neradne dane treba jednostavno ukinuti svima pa i onima koji platu primaju iz prihoda koje prikupi javna vlast a praznici neka ostanu

podržavam

Rolo u SNS agenciji ne radi 5-6 dana sad za prvi maj i Vaskrs, dok Stojkov u Delezeu ne radi samo 1 dan za Vaskrs

Господин Стојков отвори боловање кад 'оће па му сваки дан нерадан.

Њему нерадан дан и кад ради..тј. "ради".

а пошто прима минималац, а зболовање не мож буде испод минималац, исто му дође, па прима исто и зболовање и без боловање.

Bilo bi nepametno ukinuti praznike jer su deo nacionalnog identiteta.Problem su neradni dani.Neki od praznika su i neradni dani.Tako je imperativno propisano zakonom medjutim u realnosti oni kojima su neradni dani najpotrebniji najcesce rade i tokom neradnih dana jer ih poslodavci "uvere" da tako treba pa ne neradni praznicni dani bivaju neradni samo za one kojima je država ili lokalna samouprava poslodavaca takvi su u svojoj ogromnoj većini već privilegovani i rade veoma malo uz znatno veću naknadu nego što bi sa tim svojim radom postizali na tržištu.Uz to mnogi od takvih imaju i brojne druge privilegije.
Zato neradne dane treba jednostavno ukinuti svima pa i onima koji platu primaju iz prihoda koje prikupi javna vlast a praznici neka ostanu
Evo mi u Kini vec 8 dana ne radimo.
Praznici.
Vise od nedelju dana.
Svako malo praznik.Ne radi nista osim ovih americkih Starbaksa, KFC, PizzaHut ....i tako jos poneko ....

Ne znam da li mi negde imamo u komadu ovoliko neradnih dana. :kokice:

Praznici.
Vise od nedelju dana.
Svako malo praznik.Ne radi nista osim ovih americkih Starbaksa, KFC, PizzaHut ....i tako jos poneko ....

U Srbiju se radi i kad su zakonski propisani neradni dani.Missim rade oni koji nemaju sreću da im je država poslodavac.Privatni poslodavci ne postuju zakon i za to ne snose nikakve posledice.

Praznici.
Vise od nedelju dana.

Јеси ли некада видела у Кини Србу из Трстеника?

Он прича да је у Кини, а њега нико никада није видео ван Трстеника и Врњачке Бање.

@TikaSpicStajkovce

Šta se dobija time što svi rade svim danima?

Mislim da je glupo insistirati na neradnim danima.
Uvek neko mora da radi da bi drzava funkcionisala.

Ne vidim nikakav benefit sto ce nedeljom sve biti zatvoreno a porodica tako okupljena nema gde da ode jer je sve zatvoreno.
Samo moze da se pojaca nasilje u porodici.

Evo kod mene ovde u komsiluku imala sam vec dve porodicne tuce za ovih par dana kako su kineski novogodisnji praznici.
Leti namestaj, zidovi otpadaju.

Back