Evo sta meni nije jasno u celoj prici
pretpostavka A
defektoloski fakultet mi daje znanja koja cu moci primeniti u buducnosti i bicu mnogo strucniji nego nekos a srednjom skolom i shodno tome..
Pretpostavka B
ljudi teze da vise placaju strucnjake koji im mogu pomoci ( na primer automehanicar
Zakljucak C
Ja kao defektolog sa fakultetom imam super platu jer sam strucnjak i mogu ponuditi svoje usluge ozbiljnim strankama
Ovako bi trebalo biti
a u stvarnosti vidim
Prepostavka A
Na defektoloskom fakultetu nisam bas siguran sta ucim, nije bas da je nesto korisno.. ali deluje zanimljivo, a i rekla mi mama uci da ne bi radio
Prepostavka B
ljudi teze da vise placaju strucnjake koji im mogu pomoci ( na primer automehanicar
ZAkljucak C
Uzeo mi posao neko sa srednjom skolom, nisam bas siguran dal znam bolje posao od njega, ali Bog te imam diplomu to nesto mora da vredi....
Gospodo ne vidim kakav je to stav, ozbiljni ljudi NEMAJU ovakav stav... ozbiljni ljudi su strucnjaci, a kad si strucnjak ne moze tebi da uzme neko posao sa srednjom skolom dakle imamo dve mogucnosti
A) Defektoloski fakultet ne pruza primenjva znanja, ili dovoljno primenjiva i u prevodu beskoristan je
B)Ljudi ne uspevaju da se zaposle jer nemaju radnu etiku/ razumevanje trzista
Sta je po sredi, nisam siguran, mozda neko moze reci.
O cemu pricas ti decko?..Citam ti zadja 3 posta i ti vezu nemas ni sta pricas ni sta hoces da kazes..nije mi jasno zasto ljudi imaju potrebu da olajavaju nesto sa cim nisu upoznati..svi zakljuchci a i pretpostavke su ti pogresne...da li znas cime se bavi FASPER uopste?kakve stranke?Ako ne znas sta je to sto mi ucimo onda nema potrebe da se nalazis prozvanim i pametnim kako bi ti objasnjavao buducnost jednog defektologa...vrlo se dobro zna sta se uci na fakultetu,ko se posveti ucenju ima jako dobro i obimno znanje o svojoj struci..kakve veze imaju automehanicari sa defektolozima?Ne postoji srednja skola koja osposobljava strucni kadar za ovaj vid posla..ne postoji srednja skola nigde u svetu pa ni kod nas...Treba poznavati posao koji blatis da bi znao zasto kolege pricaju o preuzimanju posla od strane ljudi sa srednjoskolskim diplomama..ti ljudi nisu ni kvalifikovani za posao defektologa,ako treba da ti nactramo da bi to shvatio ajde da probamo...Znaci kao i 100 posto posla koji se nalaze u Srbiji tako i posao defektologa ( specijalnog pedagoga) u skoli dece sa posebnim potrebama preuzimaju vaspitaci sa zavrsenom srednjom med.iako nisu kvalifikovani za isti posao,daleko je razlicit od obicnog vaspitaca..
Ne zelim da preterano ulazim u rasprave vezane za fakultet,naravno kao i svi fakulteti u Srbiji i FASPER ima mana..daleko od toga da je savrsen ali u osposobljavanju strucnjaka za rad sa decom i ljudima kojima je pomoc potrebna ,je jedan od boljih..posao je tezak i zahtevan, a do njega se tesko dolazi..ali mene tesi ,ako tako uopste mogu da kazem, da nisam jedini u takvoj situaciji i diplomirani pravnici i ekonomisti budu otpusteni,zamenjeni sa ljudima koji slabe pozaju posao ali imaju vezu...dugo je vec tako ...tako da ili svi u kanadu gde je stvarno cenjen posao ili trazite veze....pozz svima