UK u avgustu.. ali ne zbog olimpijade

Gatsby.

Početnik
Poruka
2
Splet obaveza i dobre cene smestaja u Londonu naveo me da u avgustu planiram put u UK, ali se plasim da to nije najpametnije...

Elem, put autobusom od Londona do Edinburga npr je i duplo skuplji nego pre olimpijade, a o hostelima u Edinburgu u tom periodu da ne pricam. Nista ispod 30 eur za dorm. Interesuje me da li neko planira isto pa ima informaciju da li ce tada sve biti skuplje i koliko, npr fastfood, gradski prevoz, ulaznice i sl...

Gradski prevoz nece biti skuplji, inace je 1.35 pojedinacna karta za bus. Nedeljna za bus 18 funti, a za dnevnu nisam sigurna- mislim da je oko 4 funte.
Kebab (giros) je oko 5 funti, mek isto kao i u Srbiji, u pabovima je jeftina klopa ali su mnogo male porcije. Ima restorana po principu svedskog stola- recimo 8 funti je cena, pa biras sta hoces. To su uglavnom kineski, tai i te fore... Sendvici po supermarketima oko 2, 3 funte. U kafeterijama espreso 1.30. moka 2 i nesto, sendvici 3,4... Mozes da kupujes i gotova jela u supermarketima, pa ugrejes u hostelu. To nije skupo.

Ako mozes da biras drugo vreme za obilizaka Londona, ja ti to preporucujem. Mislim da ce biti opsta havarija, prevoz sigurno nece raditi po ustaljenom principu, bice ogromne guzve. Ovde je havarija u prevozu kad je neka utakmica, to su marice, policajci na konjima, hitne pomoci. Verovatno neces moci da obidjes sve tako lako....

Back