Ujedinjeno Krajevstvo i Novi zavet

Кад будемо направили Уједињено Краљевство Велике Србије и Северне Македоније, сва почетна слова ће бити велика,

а завет, у Нови завет ће остати са малим словом.

Кад будемо направили Уједињено Краљевство Велике Србије и Северне Македоније, сва почетна слова ће бити велика,

а завет, у Нови завет ће остати са малим словом.
I veznik ,,I" napišite velikim slovom a malo slovo ,,z" u reči ,,zavet" govori koliki su Srbi zaista vernici i koliko zaista obični ljudi poštuju Boga.

Ја избројах 17 у оном линку што ти послах. И то су само оне записане, ко зна колико их је било.

Nekoliko od tih sto si linkovao su novokompovane autorske pjesme od prije 30-40 g. A i Banovic Strahinja ne pripada kosovskom ciklusu.

Ja sam ti ekspert za epsku poeziju i odgovorno ti kazem da nije bilo vise od 8. Daleko najpopularniji junak kod Srba tada je bio Kraljevic Marko. Kosovski ep je preuzet i preuvelicavan radi politicke koristi. Nametnut kao nova tradicija zbog agende.

O čemu pričaš? Pročitaj pesmu.

Znam pjesmu, nema veze sa Kosovom. Radnja je potpuno odvojena.

Samo je ovo tačno što si napisao u prethodnom citatu.

To sto sam rekao je vec milion puta dokazano. Kosovski ep je bio minoran broj pjesama koji je V. Karadzic uzeo i transformisao u drzavnu politiku Srbije, zamjenjujuci Marka Kraljevica, i kreirajuci ,,kosovski zavet", krajem 19. vijeka.

Back