Ujedinjenje srbske desnice!

Zarathustra:
Takodje se, ne slazem da je Duh konzervativac, jer Zamjatinov potpis koji je imao jedno vreme meni je vise zvucao kao poprilicno liberalno-naprednjacki, recimo....

У принципу су те ствари доста замршене... Ја сам се можда и заситио мало форумашења, није ме ни било неко време, али када ме помињу да одговорим.

У неком смислу ја сам постмодеран. Даље, кажу да се постмодерна дели на постструктурализам и неокон варијанте. Постструктурализам и не знам тачно шта је, али ми делују као левичарска просеравања која у свему виде репресију.
Неоконзервативна струја ипак признаје природне законе, док релативизује оно што је Маркс звао "друштвена надградња" - јер та надградња коначно није иста у Ирану или Америци... Ово наравно не треба мешати са Бушом јер референтни систем Американца није исти као референтни систем Србина, па ни Србин не може да мисли као Американац.

Иначе тестирао сам се оној кординатној скали и једини сам имао (на форуму ДО) обе позитивне вредности. То значи да сам веома мало десни у економском смислу (рецимо 0.60) и средње ауторитаран (око 3.25). Иначе, био бих много деснији да сам капиталиста/приватник... овако као радник у државној фирми који и не воли много да ради... како рекох све завиди од референтног система.

Strela:
Mislim da će kod nas vrlo brzo doći do konsenzusa i ujedinjavanja
DESNIH SNAGA - odnosno ANTIGLOBALISTA i da će to predstavljati
osnovnu političku podelu.
Dakle DESNICA-ANTIGLOBALISTI protiv LEVICE-MONDIJALISTI!

Мислим да је неко од радикала рекао како на свету више нема деснице и левице него глобалиста и антиглобалиста. Лепо речено.
Само што међу "антиглобалистима" има много геј/лезбејских квазинафуранихлевичара, а глобализација рецимо има и добру страну - воздизање Кине, Индије и осталих земаља које су империјалисти угњетавали као што су нас Србе издавали...
Дакле и то је релативно. Глобализам је лош ако је западни, добар ако је источни.
Али ако ће да антиглобалисте предводи Санта Марадона, немам ништа против ;)

Duh Sekire:
Мислим да је неко од радикала рекао како на свету више нема деснице и левице него глобалиста и антиглобалиста. Лепо речено.
Само што међу "антиглобалистима" има много геј/лезбејских квазинафуранихлевичара, а глобализација рецимо има и добру страну - воздизање Кине, Индије и осталих земаља које су империјалисти угњетавали као што су нас Србе издавали...
Дакле и то је релативно. Глобализам је лош ако је западни, добар ако је источни.
Али ако ће да антиглобалисте предводи Санта Марадона, немам ништа против ;)

Lepo rečeno, a i tačno.

Ок Стрела, рецимо да не сумњам да си ти исправни, десни, народни, антиглобалиста.
Рецимо кад је дошао Марадона, па у згради владе разменио дресове за Кустурицом то је баш било моћно. И много боље да се тако почне Дневник него са лешинама ископаним из Сребренице... А познато је да Сребреница служи мондијалистима као оправдање за "Милосрдног анђела"...
Но да не ширим тему, битно да смо се разумели.

Maradona ima istetoviranog Che Gevaru...
toliko o desnicarima i antiglobalistima...

inace, protivnici globalizacije su uglavnom ekstremne opcije...sto desne, sto leve...
leva, zato sto im smeta da rade za kapitaliste, a desna zato sto im smeta da rade za strance...
ostalima, kojima je najbitnije da posteno rade, i za to budu dobro placeni, ne smeta ko ih placa...

Нексус:
Како рекох све је релативно.
Код комуниста је добро (по мени) што су се борили против империјализма, а за слободу народа света. Лоше је што су постављали фиктивни (класни) идентитет и инсистирали на људској једнакости, а људи нису ни по рођењу једнаки. За некога ко је предодређен за нешто веће трпање у просек је аутоматски увреда.
Че Гевара није стигао да се компромитује јер су га убили "на време". Јбг, сурова истина овога света...
Иначе би вероватно и он био к'о Фидел (који иначе у старту није био комуниста, као ни Че - Амери су их гурнули у ту причу). А Фидел био на твом аватару???
А кад већ помињем аватаре, нешто што друга Че највише сада компромитује је кад квазилевичари (поменуо сам их горе) звизну његову слику на аватар, па онда тако бране геј права... (где ли је смајли за повраћање... ха,ха). Е, то видиш компромитује његов светао лик или онај "Сорошев Че Гевара", како су на неком форуму крстили Теофила Панчића...

Моја прапорука: млади Ернесто Че Гевара и филм "Дневник моторциклисте"... баја обилази Јужну Америку на мотору са још једним ортаком који га зове Фусер, мува рибе, бежи од локалаца, слупа мотор, пређе на сплав, обилази рушевине Инка и на крају лечи лепрозне (он је био лекар).
Дакле, ја нисам искључив по идеолошком питању...

ma uzeo sam jebenu piratsku kopiju filma, i nece da mi radi...

inace, na mom avataru je bio Fidel upravo iz tih razloga kvazi-levicara koji svuda kace lik Che-a...
imam taj urodjeni instinkt da kada svi nesto rade, ja to ne radim...
i meni su komunisti, pogotovo juznoamericki, gotivni zbog razloga koje si naveo, ali i antipaticni iz razloga koje si naveo...dakle, tu se apsolutno slazemo...

ja samo kazem da ce obicnom narodu da vremenom dojadi sva ta politika, i da ce normalne ljude da boli **** da li radi za monopolistu/stranca Bila Gejtsa...ako ima dobru platu, sta ga zabole?
a ovi ostali...ha, lako je nositi sliku Chea i biti anti-globalista nocu, ako dobro zivis...
bio mi ortak u Sloveniji, i kaze da su oni svi u fazonu Tito, SFRJ, tad bilo najbolje, i ti tripovi...
vid'o bi ih da dodju malo ovde da zive...

Nexus 6:
Maradona ima istetoviranog Che Gevaru...
toliko o desnicarima i antiglobalistima...

inace, protivnici globalizacije su uglavnom ekstremne opcije...sto desne, sto leve...
leva, zato sto im smeta da rade za kapitaliste, a desna zato sto im smeta da rade za strance...
ostalima, kojima je najbitnije da posteno rade, i za to budu dobro placeni, ne smeta ko ih placa...

Što se tiče Če Gevare, mogu ti samo reći da ga i ja izuzetno poštujem,
jer što reče Duh umro je mlad i nije stigao da se iskompromituje, postao
je legenda i simbol otpora imperijalizmu.

ОНАМО, `НАМО

Онамо, онамо... за брда она,
говоре да је разорен двор
мојега цара; онамо веле,
био је негда јуначки збор.

Онамо, онамо... да виђу Призрен!
Та то је моје - дома ћу доћ'!
Старина Милан тамо ме зове,
ту морам једном оружан поћ'.

Онамо, онамо... са развалина
дворова царских врагу ћу рећ':
"С огњишта милог бјежи ми, куго,