Ujed psa lutalice

Petar BSK

Veoma poznat
Poruka
10.059
Пре једно 6 дана ујео ме је један пас луталица у крају. Заправо напао ме је чопор од њих 20, и један је успео да ме сасвим мало ћапи за ногу. Пошто сам био на путу нисам стигао да свратим до лекара. Е сад, да ли сада ( сутра ) вреди свраћати, или је опасност прошла ? За сада не осећам никакве болове и промене у организму...

Ako ti nije otlekao deo noge za koji te je ujeo pas, nema potrebe.

Možeš preventivno da odeš kod lekara, al računaj i na dalje upute i zezanja.

Nema otekline, ne osećaš posledice, to sve liči da je u redu.

svrati obavezno do doktora,zasto da rizikujes

čuo sam da neki privatnici masno naplaćuju placebo terapiju

- - - - - - - - - -

Možeš preventivno da odeš kod leka, al računaj i na dalje upute i zezanja.

ako ima slobodnog vremena nek se zeza sa lekarima
koliko će ga šetati levo desno počeće i on sam da ujeda
šta se sve pozapošljavalo po tim domovima zdravlja to je sačuvaj Bože
a da ode kod privatnika on će mu odmah ispostavi račun za ekstrakciju noge

- - - - - - - - - -

MNOGO PAMETNIJE JE DA TUŽIŠ OPŠTINU I UZMEŠ PARE :rtfm:

Sa kučetom jel sve u redu?
Ako je kuče još živo onda je i ono zdravo pa nema potrebe za strahom.

Пса који ме је ујео нисам ни видео :D Никад ме више паса није напало (као што написах већ око 20).

Možeš preventivno da odeš kod lekara, al računaj i na dalje upute i zezanja.

Нема отока, рана личи на два уједа комараца :D Једино се бринем због тетануса, али опет не разумем се ( да ли пас може да пренесе, да ли постоји неки период хибернације и када је јављају први симптоми итд) :)

Пре једно 6 дана ујео ме је један пас луталица у крају. Заправо напао ме је чопор од њих 20, и један је успео да ме сасвим мало ћапи за ногу. Пошто сам био на путу нисам стигао да свратим до лекара. Е сад, да ли сада ( сутра ) вреди свраћати, или је опасност прошла ? За сада не осећам никакве болове и промене у организму...

Ako nema crvenila oko rane, otoka... onda je opasnost prosla tj nije doslo do lokalne infekcije.

Sto se tice besnila inkubacija moze da bude i od nekoliko dana do nekoliko godina. Najbolje bi bilo da odes do lekara.
Inkubacioni period. Inkubacija kod besnila je veoma promenljiva i kreće se od nekoliko dana do više godina, što je najveći raspon inkubacije kod neke infektivne bolesti. Period inkubacije se najčešće kreće od 20 do 90 dana (u 90% slučajeva), a 99% obolelih ima inkubaciju do jedne godine.

http://www.simptomi.rs/index.php/bolesti/22-infektivne-bolesti/1468-besnilo-rabies

Sto se tice tetanusa. Potrebno je primiti tri vakcine da bi imunizacija bila kompletna. Prvu dobijes odmah, zatim posle mesec dana pa posle godinu dana. Posle te trece imunitet ako se dobro secam traje 10 godina.

Poslednja izmena:
Vodi racuna besnila ima mnogo a ukoliko ga zakacis ne pise ti se dobro momentalno idi do doktora debelo si u zabludi ako mislis da je pametno rizikovati.

ne. Oni sada ni ne daju serum protiv besnilla jer se smatra da ga nema??Zasto neznam a ovo znam iz prve ruke..Inace Petre Bsk obavazno da se javis lekaru ako je povreda vidljiva jer ti sledi i nadokanda od opstine za pretpljeni bol i sta sve vec uz nalaze lekra specijalista.

Пса који ме је ујео нисам ни видео :D Никад ме више паса није напало (као што написах већ око 20).

Нема отока, рана личи на два уједа комараца :D Једино се бринем због тетануса, али опет не разумем се ( да ли пас може да пренесе, да ли постоји неки период хибернације и када је јављају први симптоми итд) :)

Da, to tako izgleda, mene je bio ujeo pas za ruku kad sam bio klinac.

S tim što sam ja imao otok i ne bih ni prijavio da nije i klinca iz komšiluka zakačio pas za nogu, pa je on prijavio roditeljima, a onda je komšinica rekla baki itd.

Taj otok koji sam ja imao je bio baš vidljiv i moji su me vodili, test mi je urađen na besnilo...

Pas te jeste zakačio i ne bi bilo loše da odeš ipak do lekara, s tim što će svakve analize da ti rade. i malo da te šetaju.

Evo sad čujem da ne rade test na serum protiv besnila što je nepojmljivo i sramota!

Nikada se stim napustenim dzukelama nezna,ko zna kad su i dal su spricana.Idi obavezno kod lekara za protivtetanus.Sto je sigurno,sigurno.

Mnogo rizikuješ !
I kad počne, daleko bilo, da ti izbija pena na usta, nećeš osećati ništa !
Psi lutalice, česti prenosioci mesnila....
Smesta kod doktora, sinovac !

Svrati nemoj se zezas.

Mog caleta je pre mesec dana i vise ujeo nas pas, doduse bas ga je ujeo jer je imao podliv i oteklo mu je, cela noga mu je narednih nedelja bila modra, ali terijer je to, pa je isao da primi tetanus, a ti rizikujes sa ulicnom dzukelom nevakcinisanom i tome slicno.
Svrati, malo ces se nacekati u redu ebiga, takav sistem, bocnuce te u bulju i dacice ti neke kurrce palce, neke papire koje ne moras da ispunjavas, osim ako hoces da tuzis opstinu pa da dobijes neke pare kao nadoknadu, ali nisu pare bitne nego se bolest nece raziviti odmah nego joj treba vremena.

Ako si primio tetanus pre manje od deset godina onda i ne moras mozda ici, posto on toliko drzi. Eto toliko, mozda ne deluje opasno, mozda te malo ogrebao, ali bolje boca u bulju jos ako je neka zgodna doktorka nego neki problemi posle, da se zgrcis ko tuki ili da peniš na sve strane.

Kad se vrać'o s' posla lol

:worth:

- - - - - - - - - -

A, ker ?
Šta je sa kerom bilo ?
Jel' povuk'o neke posledice ker ?

Pa isplatijo mu 280000 dinara pa se posle samoubijo. ( pas)

- - - - - - - - - -

Doneo bih zakon da odstetu placaju oni koji stite te lutalice. Bolesnici kojima su preci kerovi nego ljudi. Da bog da ih izujedali pa da vidim onda da li bi i dalje vrteli istu pricu.

A ja bih donela zakon da svaki vlasnik kuje cija kuja nije sterilisana uplacuje u neki fond za nezbrinute ulicne pse jer oni bacaju stence na ulicu,
ne padaju stenci s neba.

- - - - - - - - - -

Postavljacu topika prepurucujem da ipak ide kod lekara i da primi tetanus ( ako nema vakcinu), o besnilu nema tu govora.

Doneo bih zakon da odstetu placaju oni koji stite te lutalice. Bolesnici kojima su preci kerovi nego ljudi. Da bog da ih izujedali pa da vidim onda da li bi i dalje vrteli istu pricu.

e a vidis ja bi donela zakon da se kazne oni koji razmnozavaju i pustaju te kerovena ulicu a ne oni kji ih stite...kao oves kera pa0senema para nisi cipovao i poslao ga ispodmosta...

- - - - - - - - - -

U leto gospodnje 2013-e,a kintu sam dobijo neđe u avprilu 2014-e...

lepo si ti prosao mene ujeo ker iza kolena a sa u tom trenutku savila nogu pa nje nista probio samo sam masnicu i traume imala..

Back