- Poruka
- 199.198
Imali smo skoro dva slučaja koji pokazju da nije uvek tako. A to su samo dva slučaja koji su dospeli u javnost zbog učesnika koji su javne ličnosti.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Imali smo skoro dva slučaja koji pokazju da nije uvek tako. A to su samo dva slučaja koji su dospeli u javnost zbog učesnika koji su javne ličnosti.
jesi li vozač? kad zgaziš pešaka na sudu nema šanse da nisi kriv čak i kad stvarno nisi kriv. uvek postoji to neprilagođena brzina zbog koje će da te osude. jedino ako je pešak na auto putu mogu da oslobode
đavolji advokati naplaćuju oslobađanje klijenata 50.000 evrića a uvek se pojavljuje ista garnitura u sudstvu...toliko o našem pravosuđuImali smo skoro dva slučaja koji pokazju da nije uvek tako. A to su samo dva slučaja koji su dospeli u javnost zbog učesnika koji su javne ličnosti.
Nažalost to je istina, mi imamo najmaloumniji pravosudni sistem u civilizovanom svetu.Neko mora da plati, čak i ako nije kriv.Ugađanje javnosti da je "zločinac" osuđen, da ne govorim o zakonima po pitanju nužne samoodbrane, tek to je havarija.
Jesam vozac, ali se slazem sa takvom politikom.
Znam da je nezgodno kad ide pesak ivicom trotoara, a buka ,a nema pojma da si ti iza, ili kad prelazi brzo ispred tramvaja ili busa pa ga vozac u sekundi izbegne.
Ali mislim da treba svi da znaju da to vazi.Znaci ako zgazis pesaka, pod bilo kakvim uslovima kriv si.
To bi uticalo na mnoge da shvate da je kazna neizbezna, i to zatvorska min 5 godina.
E sad pomislite kako ce to da utice na svakog normalnog gradjanina.
Druga stvar je to sto onda ko ima vezu dobije kaznu za 5 godina i kad zgazi pesaka na pesackom.
Ne znam da li shvatate vaznost ideje i znanja da ako se nesto desi , bez obzira na okolnosti i svoju pravdu, ne gine ti ta i ta kazna.
đavolji advokati naplaćuju oslobađanje klijenata 50.000 evrića a uvek se pojavljuje ista garnitura u sudstvu...toliko o našem pravosuđu
Jesam vozac, ali se slazem sa takvom politikom.
Znam da je nezgodno kad ide pesak ivicom trotoara, a buka ,a nema pojma da si ti iza, ili kad prelazi brzo ispred tramvaja ili busa pa ga vozac u sekundi izbegne.
Ali mislim da treba svi da znaju da to vazi.Znaci ako zgazis pesaka, pod bilo kakvim uslovima kriv si.
To bi uticalo na mnoge da shvate da je kazna neizbezna, i to zatvorska min 5 godina.
E sad pomislite kako ce to da utice na svakog normalnog gradjanina.
Druga stvar je to sto onda ko ima vezu dobije kaznu za 5 godina i kad zgazi pesaka na pesackom.
Ne znam da li shvatate vaznost ideje i znanja da ako se nesto desi , bez obzira na okolnosti i svoju pravdu, ne gine ti ta i ta kazna.
Кaко бре можеш дa будеш крив под било кaквим условимa? Излети ти сaмоубицa изa бусa, бaци се под точкове, крив си? Имaш зелено, њему стоји црвено, он излети нaмерно, крив си?
Скоро је билa причa дa се Цигaни нa стaром обреновaчком путу бaцaју нa колa, једaн се бaци, кaд возaч зaкочи и изaђе, овaј се шaтро превијa од боловa, a однекуд се појaвљује. гомилa других спремних дa сведочи aко возaч не дa пaре.
Ko što rekoh otpadni materijal iz SFRJ. Skoro je bio slučaj kada je onaj lik, zavisnik od droga, ušao u kuću drugog čoveka sa šrafcigerom, koji je opakiji od bilo kojeg noža. Članovi porodice su rekli za tog čoveka, da je osoba koja tada bila u kući sa svojom porpodicom i upotrebila nož i usmrtila osobu, samo upalila svetlo, lik bi pobegao.Sad, da li je neki narkoman strašljiv i nije nasilan, otkud čovek koji ima dva deteta na spavanju + ženu ima telepatske sposobnosti da to otkrije, i ne želi da na kocku stavlja opstanak najbližih.
Uglavnom, opet se ispostavilo da čovek nema prava da se brani , čak i ako mu u kuću uđe osoba sa šrafcigerom, stravičnim oružjem.
Po mom misljenju kriv si.
A to za iznudjivanje, nek ide na sud i ides na sud.
Samoubica ce biti vidjen zar ne.
Znam da je to zalosno da te zadesi takva nesreca da tebe izabere samoubica, ali desi se i da drvo padne, trun upadne u oko i oslepis, nikom kriv.
Ne znam zasto pominjes otpad iz SFRJ, kao sto ne znam ni prosli put zasto si to rekao.Plus ne uzimam da mene ubrajas u to.
Sudstvo je otpad sadasnjosti.
A nije isto saobracaj i samozastita na svojoj imovini ili u svom domu.
Zakon treba prilagodjavati i realnosti i nacinu zivota ljudi.Medjutim, prvi u odbijanju toga su oni koji imaju taj mentalitet optuzivanja drugih.
Prvo su odustali od prilagodjavanja zivotu ljudi, a zato sto ne umeju da procene sta je vazno a sta ne, jer su uvek procenjivali samo sta je njima vazno a sta ne.
Sebicnjaci ne treba da se petljaju u ovakve stvari.Jer uvek naginju svojim procenama.
A onda kad je prestalo da se uvazava ono sto je tradicija, onda se krenulo na navike.
Jer navike su manjeg znacaja, novije su, od tradicije.
Tradicija drma porodicni zivot, a navika se promeni kaznama i ocas posla svi mirni.
Nisam mislio na tebe, daleko bilo i ne poznajem te.
Mislim na inerciju zastarelih zakona, zastarelog shvatanja šta je to ispravno i neispravno.Ono što je činjenica jeste da mi imamo ljude iz tog perioda - mentalitet čvrsta ruka i milicija trenira strogoću, takođe i njihovih naslednika i danas.
Otud ti nakazni zakoni i zakonska pravila.Naprosto imaš dileju koja je završila pravo u doba Edvarda Kardelja i u donošenju presuda još nosi duh tog vremena.
Лупaш кaо мaксим. Прописи постоје и зa возaче и зa пешaке, aко је нa неком месту зaбрaњен прелaзaк путa, и aко се возaч кретaо прописaном брзином a билa је ноћ, пa рaспaлио будaлу којa нпр. претрчaвa, ондa не сaмо дa није крив него му требa из остaвине покојног нaдокнaдити штету нa колимa. Aко возaчи не би смели дa крше прописе вaљдa не би смели ни пешaци.
ljudi, koji otrov dostupan običnim smrtnicima ubija psa manje od minut pošto je pojeo otrovano meso? ti tvrdiš da pesticidi toliko brzo mogu da ubiju psa od 30 i kusur kila? prosto meni je to potpuno suludo
sad sam guglao i na životinjskom carstvu piše da je vreme za pružanje pomoći otrovanom psu kreozanom 20 minuta