Uhapšena beogradska bebisiterka, bebi dala veću količinu bensedina

toz972

Poznat
Poruka
8.376
021
https://www.021.rs/story/Info/Srbij...iterka-bebi-dala-vecu-kolicinu-bensedina.html
lg.php

Bebisiterka S. C. (51) iz Beograda uhapšena je zbog sumnje da je bebi koju je čuvala u odsustvu roditelja dala bensedin u većoj količini.

KOMENTARI 1

INFO 10.03.2021. | 12:54

Foto: Pixabay
Nakon toksikoloških analiza utvrđeno je da beba od četiri i po meseca nije u životnoj opasnosti.

S.C. se sumnjiči za zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, saopštilo je tužilaštvo.

Ovu ženu roditelji su angažovali radi čuvanja deteta nekoliko dana pre događaja preko sajta "Bebisiterka.rs". Da je beba pod lekovima za smirenje utvrđeno je sinoć, nakon čega su policijski službenici sa Zvezdare o događaju obavestili tužilaštvo.

Policiji je slučaj prijavio doktor Dečije klinike u Tiršovoj, pošto je na odeljenju neurologije primljena beba 2020. godište, kod koje je u krvi pronađena veća koncentracija lekova za smirenje.

Nakon izvršenih toksikoloških analiza ustanovljeno je da se u krvi deteta nalazi veća količina bensedina i da dete nije u životnoj opasnosti.

Osumnjičenoj je po nalogu dežurnog zamenika Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje od 48 časova, a danas će biti saslušana u tužilaštvu, potvrđeno je Tanjugu.

"Nakon saslušanja, u zavisnosti od njene odbrane i podataka o ranijoj osuđivanosti, tužilaštvo će odlučiti da li će predložiti sudu pritvor, nakon čega će sprovesti sve neophodne dokazne radnje, ispitati svedoke, naložiti neophodna veštačenja i doneti konačnu odluku", navodi tužilaštvo.
Autor: Tanjug

Kakvih sve ljudi ima na ovom svetu. Iz dana u dan se sve više razočaravam u ljudsku sortu.

021
lg.php

Bebisiterka koja je bebi davala bensedine neuračunljiva, određena mera lečenja​

Bebisiterka koja je uhapšena pre dve nedelje jer je bebi od četiri meseca, koju je čuvala u odsustvu roditelja, dala bensedin u većoj količini, proglašena je neuračunljivom, pa joj se neće suditi već će ići na obavezno lečenje.

KOMENTARI 1

INFO 24.03.2021. | 12:08
Bebisiterka koja je bebi davala bensedine neuračunljiva, određena mera lečenja

Foto: Pixabay
Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu urađeno je psihijatrisko veštačenje koje je pokazalo da je S. C. neuračunljiva, rečeno je Tanjugu u Tužilaštvu. Zbog toga će Tužilaštvo sudu, umesto optužnice, predložiti da bebisiterki odredi meru obaveznog lečenja.

Tokom istrage, kako kažu u Tužilaštvu, saslušani su svi svedoci, roditelji deteta, kao i osoba koja je roditelje spojila sa dadiljom i čeka se još samo toksikološki nalaz o trovanju bebe.

Bebisiterki je nakon hapšenja određen pritvor zbog opasnosti da će uticati na svedoke i da će ponoviti krivično delo jer je već bila uslovno osuđena.

Nju su roditelji angažovali preko sajta "Bebisiterka" radi čuvanja deteta.

Da je beba pod lekovima za smirenje utvrđeno je uveče, nakon čega su policijski službenici sa Zvezdare o događaju obavestili Tužilaštvo. Policiji je slučaj prijavio doktor Dečije klinike u Tiršovoj, pošto je na odeljenju neurologije primljena beba 2020. godište, kod koje je u krvi pronađena veća koncentracija lekova za smirenje.
Autor: Tanjug

Prvo mi nisu jasni roditelji koji preko bilo kakvog sajta angažuju bebisiterku, onda mi nije jasno kako ako se neko registrovano bavi posredovanjem takvim nema u dokumentaciji priložen i dokument koji je neophodan za prijavljivanje za takve poslove poput čuvanja dece, brige o starim licima, invalidima, pa čak i za čišćenje, da nije osuđivano lice i da se ne vodi krivični postupak protiv iste, a o dotičnoj ne znam šta da kažem, to je neko zlo biće. I evo još jedan pokazatelj koliko je ljudima samo važno da uzmu novac.

Prvo su neuracunljivi roditelji....ljudi bez mozga usmereni na virtualan zivot.
Sledeci neuracunljivi su poslodavci oni koji uzimaju procenat za koji nista ne urade,
a tek na kraju dete koje jos ne shvata zivot i vodi se pricama glupih zena.

Za ovo ,ako je moguce treba joj odrediti dozivotnu...strahota...
Ti bi joj unistila zivot, jer nije sposobna da se snadje?
Sasvim dobro su uradili sto su je izolovali na odeljenju za neuracunljive.
Roditeljima treba staviti staraoca i kazniti ih za nemar prema svom detetu, a najvise kaznoti firmu koja organizuje cuvanje dece.

Prvo su neuracunljivi roditelji....ljudi bez mozga usmereni na virtualan zivot.
Sledeci neuracunljivi su poslodavci oni koji uzimaju procenat za koji nista ne urade,
a tek na kraju dete koje jos ne shvata zivot i vodi se pricama glupih zena.

Ti bi joj unistila zivot, jer nije sposobna da se snadje?
Sasvim dobro su uradili sto su je izolovali na odeljenju za neuracunljive.
Roditeljima treba staviti staraoca i kazniti ih za nemar prema svom detetu, a najvise kaznoti firmu koja organizuje cuvanje dece.
Roditelje stalno predstavljaju kao žrtve, mene je to počelo strašno da iritira, jer se večito oni ograđuju od bilo kakve odgovornosti, slažem se za nemar, i izgovori poput "moram da radim"... pa ima nas isto koji radimo pa smo posvećeni konstantno svojoj deci, ali o svemu unapred razmišljamo, a ne samo kako učinimo da nam u životu bude lagodno... Uostalom, niko ne može da me ubedi da mu je draže da plati 200eur minimum čuvanje dece (što je za povremeno čuvanje cifra, znam žene koje su plaćene i po 600eur dok majke u drugoj sobi spavaju) meni je to van pameti, i sve opravdavaju tako što kažu da rade zbog porodice, nije tačno, rade zbog sebe i svoje lagodnosti, i iz istog razloga i plaćaju druge da se decom bave...Isto su mi odvratni i muškarci koji takve svoje žene podržavaju u tome. Lično sam radila s ljudima koji biraju da rade po podnevne smene u firmama, roditelji dece školskog uzrasta, jer im deca bre smetaju.... na moje pitanje "čekaj kada se ti baviš svojom decom kad nisi po čitav dan kod kuće?" odgovor je "ma ne mogu, nemam bre živaca da se bakćem s njima". E a kada se nesreća desi, onda cela nacija priča kako je to požrtvovan roditelj koji radi da bi obezbedio decu... odgovorno tvrdim da to nije tačno, primera je previše. Uostalom, koja majka bebu od 4 meseca daje bebisiterki na čuvanje, kakav je to posao koji ona mora da radi da joj ne bi bio prioritet da čuva svoje dete... ?! Što naravno u svakom slučaju ne opravdava postupak monstruozni ove bebisiterke iz pakla.

Preskocila si odgovornost najodgovornijih...a to su poslodavci ili posrednici. Naglupi roditelji veruju daa neko kontrolise zene koje salje da cuvaju tudju decu, sto ocigledno nije tacno, kao uostalom ni za sta preko neta.
U tom delu su i roditelji neodgovorni i krivi. Zena koja se prijavila da radi taj posao, skoro da nije kriva, jer kao sto se pokazalo nije uracunljiva i ona tada nije svesna svojih postupaka. A onda i potreba tabloida i javnosti da od neuracunljive osobe prave monstruma je slag na torti svih gadosti.

Preskocila si odgovornost najodgovornijih...a to su poslodavci ili posrednici. Naglupi roditelji veruju daa neko kontrolise zene koje salje da cuvaju tudju decu, sto ocigledno nije tacno, kao uostalom ni za sta preko neta.
U tom delu su i roditelji neodgovorni i krivi. Zena koja se prijavila da radi taj posao, skoro da nije kriva, jer kao sto se pokazalo nije uracunljiva i ona tada nije svesna svojih postupaka. A onda i potreba tabloida i javnosti da od neuracunljive osobe prave monstruma je slag na torti svih gadosti.
Ah... mediji...

Back