UHAPŠEN ORTOPED ZBOG MITA: Tražio 2.000 evra, dobio 400 za operaciju!

Pre deset godina sam u Gradskoj bolnici ( Beograd ) operisan.

Pred operaciju, na pregledu
hirurg mi je rekao da nema mesta u bolnici i ja sam mu ponudio 100 evra.
- Dobro, rekao je on, dođi sutra, ponesi pidžamu, papuče ...

Šta reći, bio sam jedini pacijent na odeljenju !

Al' da vidiš kako je bio oprezan kad sam mu pare davao !
Primio ih je tek posle operacije !
Ja slomljen,
već par dana ležim,
imam dren,
iz mene curi ...

Jedva mu uvalih pare !
Nije on govorio da neće, ne, ne !
Već sačekaj malo,
aj' posle,
sutra ćeš ...

Naravno da znam ime tog lekara
i neću ga izneti.
Neka doce znaju, da postoje hiljade pacijenata - svedoka njihovih greha.

Ne moramo da idemo u policiju !
Dovoljno je ovde da navedem ime.

Neću, zasad ...

Sad se setih još dvojice lekara iz iste te Gradske bolnice.

Jednog sam podmićivao da mi uradi pregled na uređaju,
a drugi me je slao u svoj stan, kao uređaji su tamo čistiji i noviji nego u bolnici !

Imenovaću samo jednog čoveka iz te bolnice
Dr Kalem
izvanredan čovek i lekar !

Puno puta me je primio i posle radnog vremena,
nikada mi nije palo na pamet da mu ponudim bilo šta,
svojim očima sam gledao kako ga jedna žena saleće
i pokušava bezuspešno da mu da kesu sa poklonima
iz zahvalnosti što joj je muža spasao ...

Vučko je obećao da će institucije sistema raditi svoj posao odgovorno, pošteno i nepristrasno.

Bravo policijo. Uhapsiš dilera Šarića al uhapsiš i pokvarenog doktora. Tako se to radi. :)

Ово је доказ да институције система не раде никако. У првом реду здравствене институције.

Пре пар дана (мој) кум добио кумче. Зна се шта је следило доктору који је породио куму.

А има ту и још неких ствари које доказују да институције система не функционишу.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/458289/SRAMOTA-Magnetnu-rezonancu-zakazali-za-2021-godinu

LJUDI UMIRU ČEKAJUĆI NA OPERACIJU ILI PREGLED
SRAMOTA Magnetnu rezonancu zakazali za 2021. godinu?!

U Srbiji se više od 60.000 ljudi nalazi na raznim listama čekanja u čak 44 bolnice, a operacije se zakazuju čak i za 2023.

Neki od pacijenata provode i po desetak godina čekajući na operacije kuka, pregled magnetne rezonance ili kateterizaciju srca.

U ovom trenutku u Srbiji se najviše čeka na oftalmološke intervencije, kardiohirurške operacije i operacije kuka i kolena. Tako se sad u Pančevu operacija katarakte zakazuje za 2017, u Čačku i Novom Sadu za 2018. godinu, a u Kliničkom centru Srbije za 2016. Za magnetnu rezonancu termini se u Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici i Užicu već popunjavaju za početak 2015. godine, dok u bolnici “Sveti Sava” čak tek za 2021.

U Ministarstvu zdravlja ranije su ukazali da ima indicija da su liste čekanja u pojedinim zdravstvenim ustanovama pravljene veštački i kao primer naveli operacije katarakte. Međutim, RFZO na svom sajtu odnedavno daje dnevne izveštaje u hirurgiji kuka, kolena, pregledu na magnetnoj rezonanci i skeneru.

458831_1011_f.jpg

Na taj način svakodnevno se može videti koliko se pregleda ljudi sa liste, a koliko mimo nje. Po podacima RFZO u KCS prošle nedelje nije urađena nijedna ugradnja veštačkog kuka, dok je Institut “Banjica” uradio 26 intervencija kod pacijenata koji su bili na listi čekanja. Desetoro ljudi operisano je mimo liste. U KC Kragujevac mimo liste operisano je 10 ljudi, dok su samo dva pacijenta operisana sa liste.

U Kliničkom centru Niš pacijenti ubedljivo najduže čekaju na operacije kolena i kuka - godinu i po, dok je od dijagnostičkih metoda najduža lista čekanja za magnetnu rezonancu.

- Imamo jedinu magnetnu rezonancu u celoj jugoistočnoj Srbiji. Svi urgentni pacijenti i hospitalizovani bolesnici ne čekaju snimanje na magnetnoj rezonanci - napominje direktor KC prof. dr Zoran Radovanović.

Na listi čekanja za operaciju katarakte u Kliničkom centru Vojvodine je skoro 5.000 pacijenata, a bolesnici su zakazani na intervenciju 2018. godine! Duge liste čekanja beleže se i za dijagnostiku magnetnom rezonancom na Institutu za onkologiju Vojvodine, gde ukupno čeka oko 3.000 ljudi na taj pregled. Zbog manjka aparata za zračenje pacijenti oboleli od karcinoma čekaju na ovom Institutu i po godinu i po dana da dođu na red za zračenje, koja im je jedina spasonosna terapija.

- Na očnoj klinici trenutno čeka 3.000 pacijenata za operaciju katarakte. Iako smo kadrovski i tehnički opremljena za ovu operaciju, zastoj je u snabdevanju sočivima i dodatnim materijalom - navode u vojvođanskom KC.
Neslavni rekord
Kateterizaciju srca u Institutu „Dedinje“ pacijentima se zakazuje za septembar 2020. Neslavni rekord, ipak, drži ortopedija u Kliničkom centru Kragujevac, gde se operacije kolena zakazuje za mart 2023. godinu, ali taj zvaničan podatak sa sajta RFZO demantuje direktor Nebojša Arsenijević
.

Nešto mi to sumnjivo što se policija baš ovih mesec dana razradila,
i to ne pred izbore, nego posle izbora .. ?

Da se to ne opravdava slučajno neki mnogo neobičan potez ovih dana
od kojeg će se mnogima smučiti ..
Policija ne moze da resi ovaj problem koji oduvek postoji u zdavstvu , samo sto je zadnjih dvadesetak godina gadno uzeo maha.
2000 evra je neka uobicajena suma koji ljudi placaju kod najtezih bolesti, uglavnom se radi o profesorima sa VMA i uglavnom su u pitanju
dijagnoze karcinoma za koje i tako nema leka.

Moj drug,( najbolji prijatelj) imao je takvu dijagnozu, niko to ne prezivi, operacija je zapravo i besmislena, ali svaki covek se hvata i za slamku
i onda , posto taj profesor ima naravno hiljade zakazanih operacija, ti kao pacijent moras okolo naokolo da se raspitujes koliki je njegov danak u krvi,
onda saznas da je 2000 , on nista ne govori, prema tome tu policija ne moze nista da uradi, nego onda ti kao pacijentov brat, sestra njega juris
i preklinjes ga da uzme tih 2000 evra. Onda se ispostavi da on secka samo po 2 cm ( iako i ja laik na netu citam da se operacija radi odjednom i samo jednom)
tako da tu za sest meseci bude i tri operacije, a svaka kosta 2000 evra. Na kraju naravno pacijent umre, ali je profesor uzeo 6000 evra.

- - - - - - - - - -

I da, Vucic sa ovim nema nikakve veze.

Dugo nisam u Srbiji i ja se Vucica secam kada je bio Seseljev mali. Bio je glup, lazov, poltron, ulizica. Obraz ko djon, karijerista bez presedana. Predano je lizao pljave medijske gace svog vodje. Nista Vucicu nije bilo tesko ili sramno, ispod casti da izadje pred novinare i da kaze.

Zato sam totalno sokirana sto je dovde dogurao. A jos vise sto se cini da postoje ozbiljni pokusaji da se drzava dovede u red.

Sta sam propustila??

Baš dugo nisi bila ovde. :(

- - - - - - - - - -

Policija ne moze da resi ovaj problem koji oduvek postoji u zdavstvu , samo sto je zadnjih dvadesetak godina gadno uzeo maha.
2000 evra je neka uobicajena suma koji ljudi placaju kod najtezih bolesti, uglavnom se radi o profesorima sa VMA i uglavnom su u pitanju
dijagnoze karcinoma za koje i tako nema leka.

Moj drug,( najbolji prijatelj) imao je takvu dijagnozu, niko to ne prezivi, operacija je zapravo i besmislena, ali svaki covek se hvata i za slamku
i onda , posto taj profesor ima naravno hiljade zakazanih operacija, ti kao pacijent moras okolo naokolo da se raspitujes koliki je njegov danak u krvi,
onda saznas da je 2000 , on nista ne govori, prema tome tu policija ne moze nista da uradi, nego onda ti kao pacijentov brat, sestra njega juris
i preklinjes ga da uzme tih 2000 evra. Onda se ispostavi da on secka samo po 2 cm ( iako i ja laik na netu citam da se operacija radi odjednom i samo jednom)
tako da tu za sest meseci bude i tri operacije, a svaka kosta 2000 evra. Na kraju naravno pacijent umre, ali je profesor uzeo 6000 evra.

- - - - - - - - - -

I da, Vucic sa ovim nema nikakve veze.

Ako imaš dokaz, prijavi ga. Sve ostalo je tračarenje, na žalost.

Ako imaš dokaz, prijavi ga. Sve ostalo je tračarenje, na žalost.

Nije to sustina da li ja imam dokaza, a svakako da ih nemam jer ja tog profesora i ne poznajem, samo znam iz price svog preminulog druga i njegovog
( zivog) brata kako je tro islo i koliko je kostalo.

Kako mozes da ias (imam) dokaz o necemu gde ja kao pacijent ili pacijentov najblizi rodjak moram po carsiji da se raspitujem koliko
to kosta? I nije poenta mog psianja bila ta da kazem koliko kosta operacija na Ortopedksoj ili VMA nego da je to strasan problem, a nase
je zdravstvo u problemu vec jako dugo.

Novac je strahovito ušao u zdravstvo !
Daću opet primer iz života :

Svakog prvog u mesecu
mom lekaru opšte prakse dolazi čovek iz privatne laboratorije
i daje procenat od naplaćenih laboratorijskih pregleda
koje je dotični lekar uputio.

Ne bih ja to znao
nego su se laboranti osilili,
ulaze u ordinaciju preko reda,
žuri im se,
imaju osećaj da drže lekara u šaci ...

Uđu,
tresnu novac na sto,
i kažu :
- Dobar si bio doco, nastavi samo tako !

UHAPŠEN ORTOPED ZBOG MITA: Tražio 2.000 evra, dobio 400 za operaciju!

Operativci Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminaliteta UKP Policijske uprave za Grad Beograd uhapsili su doktora Velimira Vlašića, ortopeda KBC Bežanijska kosa, zbog sumnje da je uzeo 400 evra mita da bi operisao jednu pacijentkinju.

Kako saznajemo, žena je došla na operaciju kako bi joj bio ugrađen veštački kuk. Doktor Vlašić je, međutim, tvrdio da se to plaća, pa je zvao njenog sina i rekao da mora da mu plati 2.000 ako želi da mu majka bude operisana.

- Rekao je da toliko košta veštački kuk iako se ugrađuje o trošku države. Sin, međutim, nije imao toliko novca pa mu je ponudio 400 evra i on je posle nekog vremena pristao na to - kaže naš sagovornik iz istrage.

Sin je otišao u policiju i prijavio doktora Vlašića, koji je uhapšen prilikom primopredaje novca.[/B]

:think: :think: :think:

Kakva li ce biti reakcija "Lekarskog Esnafa" povodom ovog dogadjaja i prema majci mladog gospodina i prema "kolegi" ?!
Samo da mi je znati ...? :think:

Dugo nisam u Srbiji i ja se Vucica secam kada je bio Seseljev mali. Bio je glup, lazov, poltron, ulizica. Obraz ko djon, karijerista bez presedana. Predano je lizao pljave medijske gace svog vodje. Nista Vucicu nije bilo tesko ili sramno, ispod casti da izadje pred novinare i da kaze.

Zato sam totalno sokirana sto je dovde dogurao. A jos vise sto se cini da postoje ozbiljni pokusaji da se drzava dovede u red.

Sta sam propustila??

"a onda si se ti pojavio kao da si magija..."

Fakat je da se covek zapravo ne moze informisati iz medija. A mozda je razlog sto sam stekla pogresan utisak (da se nesto radi na bolje pod Vucicem) jer citam novine na preskok i cak se i tako brzo smorim. Politiku nisam nikad podnosila ali dok sam zivela u Srbiji nisam mogla da je izbegnem.

Cemu onda ova silna hapsenja? Jel opet kao Sablja, drzavna mafija protiv one druge mafije?

Back