UHAPŠEN ORTOPED ZBOG MITA: Tražio 2.000 evra, dobio 400 za operaciju!

Милица

Buduća legenda
Poruka
26.912
UHAPŠEN ORTOPED ZBOG MITA: Tražio 2.000 evra, dobio 400 za operaciju!

Operativci Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminaliteta UKP Policijske uprave za Grad Beograd uhapsili su doktora Velimira Vlašića, ortopeda KBC Bežanijska kosa, zbog sumnje da je uzeo 400 evra mita da bi operisao jednu pacijentkinju.

Kako saznajemo, žena je došla na operaciju kako bi joj bio ugrađen veštački kuk. Doktor Vlašić je, međutim, tvrdio da se to plaća, pa je zvao njenog sina i rekao da mora da mu plati 2.000 ako želi da mu majka bude operisana.

- Rekao je da toliko košta veštački kuk iako se ugrađuje o trošku države. Sin, međutim, nije imao toliko novca pa mu je ponudio 400 evra i on je posle nekog vremena pristao na to - kaže naš sagovornik iz istrage.

Sin je otišao u policiju i prijavio doktora Vlašića, koji je uhapšen prilikom primopredaje novca.

Sace sin morati da priznanicama dokazuje odakle mu 400 evra, sa posebnim osvrtom na placanje usluga stranom valutom sto predstavlja devizni prekrsaj, a povlaci i finansijsku odgovornost za neprijavljivanje poreza, dakle krivicno..
Plus kazna sto nije sacekao fiskalni.

Ne mislite valjda da ce ovo da promeni drzavu? Ovaj incident ce samo podici cenu, srazmerno povecanju rizika.

Za stvarnu promenu treba pustiti pse u skupstinu.
Ili vodu. Beograd vodi.

Не мислим да ће ово да промени државу али је храбар потез једног сина,
којег су класично уцењивали криминалци и то у најтежој ситуацији у животу.

Нема никаквог прекршаја јер је новац однео у договору са полицијом.

Tona prođe, kilo nikad.

To sam i ja pomislila, ali mislim da je ovih 2000 evra koji se sada pominju,
najveća ikad izrečena cifra povodom korupcije vezano za operacije.

a svi znaju da u Bgd., pogotovo za kuk, operacije bez love nema.
Ne ulaze u salu.

- - - - - - - - - -

Opet dižu "haiku" na prepoštene, prestručne, pregenijalne lekare, profesore ... :sad2: Vučiću sotono ! :evil:

Nema ovo veze sa Vučićem.

To sam i ja pomislila, ali mislim da je ovih 2000 evra koji se sada pominju,
najveća ikad izrečena cifra povodom korupcije vezano za operacije.

a svi znaju da u Bgd., pogotovo za kuk, operacije bez love nema.
Ne ulaze u salu.

- - - - - - - - - -

Nema ovo veze sa Vučićem.

Ukradeš 3-4-5 miliona evra, odeš mesec-dva u zatvor, Vučko sit ovce na broju.

Vučko je obećao da će institucije sistema raditi svoj posao odgovorno, pošteno i nepristrasno.

Bravo policijo. Uhapsiš dilera Šarića al uhapsiš i pokvarenog doktora. Tako se to radi. :)

Navedi mi jednog koji nije to obećao. Znaš u čemu je štos? Vučko nije uhapsio Mlađena Dinkića, na primer. Neka uhapsi Dinkića da vidimo koliko je to novca prošlo kroz njegova ministarstva za 10-12 godina i gde je otišao taj novac.
Sećaš se zatvorskog odela u skupštini?
Pokvareni doktor je ok ali on je najsitnija riba.

Vučko je obećao da će institucije sistema raditi svoj posao odgovorno, pošteno i nepristrasno.

Bravo policijo. Uhapsiš dilera Šarića al uhapsiš i pokvarenog doktora. Tako se to radi. :)

Nešto mi to sumnjivo što se policija baš ovih mesec dana razradila,
i to ne pred izbore, nego posle izbora .. ?

Da se to ne opravdava slučajno neki mnogo neobičan potez ovih dana
od kojeg će se mnogima smučiti ..

Navedi mi jednog koji nije to obećao. Znaš u čemu je štos? Vučko nije uhapsio Mlađena Dinkića, na primer. Neka uhapsi Dinkića da vidimo koliko je to novca prošlo kroz njegova ministarstva za 10-12 godina i gde je otišao taj novac.
Sećaš se zatvorskog odela u skupštini?
Pokvareni doktor je ok ali on je najsitnija riba.

Opet nerazumevanje ... Ta pitanja treba da postavljamo institucijama. Dinkić je izbegavao sudove dok je imao imunitet. Sad ga nema a institucije ako imaju tragova i dokaza navataće ga.

Od svih lopina i razbojnika koji su prošli ovih decenija 80% nikad neće biti procesuirano jer dobro pokrivaju tragove u mafiji sistema. Ali, važno je da se procesuiraju oni koji su bili bahati i nisu se krili, tako će se otežati mafijašluk i smanjiti broj lopova u budućnosti. I to je nešto. Ne veruješ valjda u apsolutnu pravdu ?

- - - - - - - - - -

Nešto mi to sumnjivo što se policija baš ovih mesec dana razradila,
i to ne pred izbore, nego posle izbora .. ?

Da se to ne opravdava slučajno neki mnogo neobičan potez ovih dana
od kojeg će se mnogima smučiti ..

Eh, hvala bogu, vidim da ti je bolje ... :lol: Našla si "vezu" s Vučkom i vlastima.

Opet nerazumevanje ... Ta pitanja treba da postavljamo institucijama. Dinkić je izbegavao sudove dok je imao imunitet. Sad ga nema a institucije ako imaju tragova i dokaza navataće ga.

Od svih lopina i razbojnika koji su prošli ovih decenija 80% nikad neće biti procesuirano jer dobro pokrivaju tragove u mafiji sistema. Ali, važno je da se procesuiraju oni koji su bili bahati i nisu se krili, tako će se otežati mafijašluk i smanjiti broj lopova u budućnosti. I to je nešto. Ne veruješ valjda u apsolutnu pravdu ?

naravno da ne ali ne volim ni da mi se mažu oči jer nisam malouman. evo, treća godina na vlasti i samo apsi i pušta. Ne može da puste da se brani sa slobode neko ko je osumnjičen za ogromne pare.

naravno da ne ali ne volim ni da mi se mažu oči jer nisam malouman. evo, treća godina na vlasti i samo apsi i pušta. Ne može da puste da se brani sa slobode neko ko je osumnjičen za ogromne pare.

Još jedan jako važan momenat se gubi iz vida.

Mi od hapšenja nemamo ništa osim eventualno postizanja svrhe generalne prevencije,
odnosno da se utiče na društvo, odnosno pojedince da ne vrše krivična dela.

Međutim, Malovićka i Homen su Šarićevu imovinu svu stavili na led i to po Zakonu o oduzimanju
imovine stečene krivičnim delom po kojem tužilaštvo ima pravo da odmah privremeno oduzme imovinu,
do konačne odluke.

Da li je tužilaštvo privremeno oduzelo imovinu Laletu Sekuliću (koji se za potrebe krivičnog postupka proglasio ludim)
pa privremeno prekinut krivični postupak i ostalima u aferi Agrobanka ? NIJE

Da li je oduzeta privremeno neka imovina Duliću, Saši Draginu ? NIJE

Da li je oduzeta imovina Miškoviću (osim ovog jemstva koje je platio) ? NIJE

Svim ljudima koji su u materiji je jasno da ovo nisu ozbiljna hapšenja već iscenirana,
neki se ljudi malo žrtvovali imaju i rašta,

a od svega za narod nikakve koristi ...

Može i mora. Takav je Zakon. Postoje pravila o tome ko ne može da se brani sa slobode. Drugačije, bila bi to policijska diktatorna država.

Dugo nisam u Srbiji i ja se Vucica secam kada je bio Seseljev mali. Bio je glup, lazov, poltron, ulizica. Obraz ko djon, karijerista bez presedana. Predano je lizao pljave medijske gace svog vodje. Nista Vucicu nije bilo tesko ili sramno, ispod casti da izadje pred novinare i da kaze.

Zato sam totalno sokirana sto je dovde dogurao. A jos vise sto se cini da postoje ozbiljni pokusaji da se drzava dovede u red.

Sta sam propustila??

Back