Uhapšen Banjalučanin, terete ga da je silovao suprugu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je sad skroz off, pa nek modovi obrišu, ali to što pričaš podserti me na neku bolivudsku glumicu koja je optužila muškarca da ju je silovao pogledom.

Obzirom da sam bila u gadnoj situaciji ko mlada, nasreću NE silovana; ali opet se pitam zašto žene koje su stvarno doživele jedno takvo stravično iskustvo - ćute. Silovana pogledom? E lepa moja, ja sam žensko, pa ti ne do bog da te se dočepam kakvom g.ovnjivom motkom! Sram te bilo.

NE KAŽEM da se ovde o tome radi - još uvek mi niko nije rekao o čemu se radi - prosto se nadovezujem na tvoj komentar.

Nema apsolutno nista u tome. Ako zena ili muskarac kazu Ne onda je to NE. Sve ostalo je silovanje.
To nije tako jednostavno.

Naprimer. Ti si žensko, i tvom se mužu hoće a tebi baš nešto nije do toga. Ne gadi ti se, nije ti mrsko, ali nisi ni oduševljena. Leftičari će reć:ne! Reci mu ne!
Ali, recimo u istom tom braku tebi trebaju pare za nešto a svoje si potrošila. Njemu se nešto ne mili da ti da za pedikir - nije mu odvratno, ne gadi mu se - ali nije baš nešto voljan.

Ako ti da pare, dal si ti silovala njega?

Ili, još plastičnije (što mnoge lude žene vole da rade) ide ti se u šoping i vučeš muža za sobom. To svi muškarci mrze. Mislim, strejt muškarci. AKO on pristane da ide, mada mrzi i ide samo da ti udovolji -- jel to silovanje? Jer, naterala si ga da uradi nešto protiv njegove volje.

Ti mi sad možeš reći: ali to nije isto! Jeste. Silovanje je SVE što ide protivu nečije volje. Silovanje ne mora nužno da uključuje penetraciju, i kao neko ko je preživeo mentalnu torturu u braku, mogu ti garantovati da ima stvari ako ne gorih, onda podjednako gadnih ko prisilna penetracija.

Odnosi u braku su komplikovani. Osim ako je brak pred samim krajem i u totalnom rasulu, I OSIM ako tu neko nije psihopata; ima mnogo sive zove između hoću, neću i mož da bude ne mora da znači. Zato sam pitala, sto puta, šta je taj čovek uradio. Dal ju je bukvalno fizički prisilio na sex, jel ju tukao i slično. ZATO što postoje sive zone, i to nije kao kad se žena naveče vraća s posla kroz park pa je manijak zaskoči iz grma. Leftičari ne vole ove priče jer je njima sav svet crno-beli - ali svet nije crno-beli. Tako da, ne, ne ne znači uvek ne. To je oveštala floskula iz ženskih časopisa koja odavno ništa ne znači i na iole objektivnom se sudu ne bi održala. Sorry.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back