Zaista je strasno kako ne mogu naci slobodnog vremena da se ukljucim u rad....Vidim da ste se "raspisali" u medjuvremenu, pa bih samo par detalja dodala koje nisam videla da ste naglasili jos uvek...
Kao prvo, naucila sam da u horoskope unosim Prenatalne eklipse radeci i citajuci o Astromidecini..To su tacke pomracenja Sunca i Meseca neposredno pre naseg rodjenja i smatraju ih osetljivim tackama u horoskopu..U oba ova horoskopa se nalaze na slicnoj poziciji, Flp ima PNE sunca na 18 stepenu Lava i dve eklipse Meseca na 5 Vodolije i 3 Ribe...Gambrinus ima PNE Sunca na 8 Device a PNE Meseca na 24 Vodolije. Flp u ovom slucaju ima konjukciju Severnog Mesecevog cvora i PNE Sunca a Gambrinus Severnog Mesecevog cvora i PNE Meseca. Flp ima PNE Meseca u 8 polju u vodoliji a Gambrinus u konjukciji sa MC . Njena PNE Sunca pada u 4 polje i konjukciju sa Mesecom na rodjenju ali je meni licno utisak da je Mesec sa dobrim aspektima kod nje napravio malo povoljniju situaciju u odnosu na Flp i njeno stanje na rodjenju...Ovo su situacije koje treba razmotriti i aspekti koje ove Eklipse prave prema ostalim planetama.
Kao drugo, oba horoskopa pokazuju osetljivog Merkura (sto prirodno ima veze sa disanjem)..Flp ga ima kao lediranog, konjukcija sa Uranom iz 8, vladar je i 12 i 4 polja natalnog horoskopa dok Gambrinus ima Merkura kao vladara Asc - fizickog tela i to u 6 polju u kvadratu sa PNE Sunca i inkonjukciji sa svojim dispozitorom Jupiterom u 1 polju, inace lediranog...
Inkonjukcije i aspekt od 135 stepeni, (onaj ses...i neki kvadrat kome nikako da upamtim ime!!!) posebno od ASC su aspekti koji se obavezno posmatraju u ispitivanju zdravstvenog stanja, posebno prema vladarima horoskopa, dispozitorima vladara, svetlima zivota, MC, vladarima polja 6,4,12...pa videh da Flp ima asc 135 (orbis mu je + - 5 stepeni koji ja uzimam), Uranu i Marsu, Asc 150 neptun u 6 u strelcu, Opoziciju asc i Meseca i kvadratirano Sunce i Mesec...Gambrinus ima Asc 135 Mars na vrhu 6 i asc 150 Pluton i Sunce itd...
Pored toga, Flp ima aspekt koliko mi se cini Merkura i Kiffe Borealis a Gambrinus Marsa i Plutona sa Kiffom Australis koje mogu da se vezuju sa problemima oko zdravlja,disanja ili rodjenja..
Flp ima kvadrat Juznog cvora meseca iz 8 prema Merkuru i Uranu a gambrinus konjukciju Juznog sa IC i kvadrat prema Plutonu u 6 polju zdravlja vladarem inace tog polja...
kaze Dupor, ali sada nisam u mogucnosti da nadjem, pa cu se potruditi, da se u horoskopu majke moze naci aspekt koji pokazuje mrtvorodjenost, koliko mi se cini u vezi nekih nekretnica ali nisam sigurna, to ostajem duzna...Pored ociglednih pokazatelja koji su vec navedeni u nekim prethodnim postovima, evo malo i onih koji se mozda ne vide direktno, iz prve ruke, ili ne skrecu odmah paznju..Kao sto sam rekla za Flp - verovatno su doktori upisali vreme rodjenja u momentu kada je prodisala, sto mi je negde logicno, i "polozaj zvezda i podznaka "u stvari predstavlja taj momenat naseg udisanja, a diskutabilna stvar je, koju bi kasnije mogli razradjivati, kao u knjizi M.Milard , sta bi bilo da se dete rodilo nesto pre ili kasnije..ako nisam prenela deo koji se zove "BEZ IZBORA", potrudicu se da ga prenesem....