Угроженост ћирилице

Како дефинисати писмо

• Искључиво ћирилица

• Ћирилица и латиница

• Исккључиво латиница

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Микула:
Ја се служима само и искључиво ћирилицом! Сматрам да ћирилица треба да буде искључиво писмо у Србији. Једино се ћирилицом придржавамо правила Читај како пише пиши како је написано. Наиме слова љ и њ ја би онда на латиници прочитао лј и нј.
I latinica je civilizacijsko dostignuce, i nije greh pisati latinicom, mada sam za to da u Srbiji zvanicno pismo bude cirilicno (cirilica) ali, ja jedva kucam i latinicom i to mi je jedini izgovor...

Оф топик. Једног дана када се поведе расправа са колегом о некој озбиљној теми, доћи ћу до тога зашто сам споменуо јодловање. Које је? Зависно од луфта колеге, а и где се обавља исто.

Не ако ћемо да пишемо и латиницом што ен бисмо грчким алфабетом. Ето ја рецимо знам грчки алфабет да пишем и могао би њиме једнако добро као и латиницом српски да пишем али ипак је ћирилица на првом месту.

muzjak:
To nije slučajno. Prilagođavam se ambijentu, da bi mogli svi da me razumeju.
Nadam se da imaš nekoga da ti pročita ovu latinicu.

Нема потребе ја савршено владам и ћирилицом и латинским писмом,такође (али не савршено ) црквенословенским писмом а умем лепо да пишем и словима Мирослављевог јеванђеља.......

eremita:
Нема потребе ја савршено владам и ћирилицом и латинским писмом,такође (али не савршено ) црквенословенским писмом а умем лепо да пишем и словима Мирослављевог јеванђеља.......

applausenc5.gif
applausenc5.gif
applausenc5.gif
applausenc5.gif
applausenc5.gif

Back