Ugradne kuhinje - iskustva

Кухиња по мери ме интересује. Убацио бих уградну технику и др..
Ugradna tehnika je uglavnom skuplja od stand alone uređaja,ali daje veću slobodu kombinovanja,vizuelno je lepša i lakše se posle održava. Mere su danas standardne za sve uređaje tako da bi trebalo da ti je kuhinja već sposobna da ih primi ako je predviđena za ugradne elemente,ako je tek praviš onda majstorima samo daš mere uređaja koje su kupio. Suština je da ih uklopiš sa svojom kuhinjom vizuelno i praktično. Svaki proizvođač daje ugradne mere, recimo koliki je otvor potreban na radnoj ploči da bi se ugradila staklo keramička ili druga ploča / ringle. Postoje metalne žabice kojim se oslanja element sa ringlama na radnoj ploči, ili se pravi zub po rubu otvora. Rerne se postavljaju u korpus. Pričvršćuje se za bočne ivice.....nijednom majstoru ovo neće biti problem,koji god element je u pitanju

Kao i svaka tehnika ima zaista veliki cenovni rang u zavisnosti od brenda i funkcija. Bilo bi previše i započinjati ovako napamet dok konkretno nešto ne tražiš.

I ja sam u procesu traženja ponuda trenutno....ali sam se već odlučio manje više za elemente. sada čekam da mi premere kuhinju i daju cene za različite materijale.
U principu dužni metar univera 150-300€ a medijapana 300-500€, pa onda okovi,sudopera,ugradni elementi. U principu svi rade korpus od univera najobičnijeg a frontove biraš, pa ploču da li je univer ili kerok, sudopera usečena ili odvojena,pa okovi...a posebno ide tehnika.Pa struja razvlačenje gde treba naročito ako je ugradna tehnika,pločice da li radiš.... Nema šanse da ti neko da okvirno, moraš sa majstorima da ti preračuna

Poslednja izmena:
I ja sam u procesu traženja ponuda trenutno....ali sam se već odlučio manje više za elemente. sada čekam da mi premere kuhinju i daju cene za različite materijale.
U principu dužni metar univera 150-300€ a medijapana 300-500€, pa onda okovi,sudopera,ugradni elementi. U principu svi rade korpus od univera najobičnijeg a frontove biraš, pa ploču da li je univer ili kerok, sudopera usečena ili odvojena,pa okovi...a posebno ide tehnika.Pa struja razvlačenje gde treba naročito ako je ugradna tehnika,pločice da li radiš.... Nema šanse da ti neko da okvirno, moraš sa majstorima da ti preračuna
Премерио, нацртао мере на папиру довољно да ми столари прерачунају у својој радњи и дају угрубо понуду. Међутим други мајстори ми за који дан почињу да раде централно грејање и не могу коначно знати пиложај кух. елем. левог зида док не ставе котао на зид и сл..због положаја.

Да ли је боље прво купити уградну технику па тек онда да мајстори раде кухињу? Због мера. Планирам уградну судомашину, рерну, плочу шпорета, судоперу..

Не знам ни коју врсту аспиратора, јер ми је високо поткровље, косина почиње на 153 цм.. вероватно фиксирати аспиратор на плочице до косине и црево које је 12 цм спровести у таван испод кровне конструкције.

Не свиђају ми се ни старе зидне плочице, кажу могу да се префарбају спец. наменским бојама али како ће то испасти, или можда неку плочу ставити, имитацију.. Требало би о свему размишљати.. да буде све лепо.

Najbolje je da sacekas,da uradis grejanje,pa posle,uzavisnosti od kotla ponovo procenis kako bi,sudoperu,radni sto,visece delove.za premaz za plocice ima dobrih postojanih boja,samo izaberi koju boju i nijansu hoces,a za aspirator bi najbolje bilo,kada bi mogao da sprovedes u neki odzak,koji ne koristis,ako je nekim slucajem blizu kuhinje.sad koju vrstu,tesko je reci.Ja recimo imam aspirator koji ide ispod viseceg dela,a sporet mi se nalazi,blizu prozora u koji sam ugradio i ventilator,aspirator.Tako da vuce na dve strane.

Zdravo, sme li se znati gde ste nasli ponude za duzni metar univera do 300eura, posto pokusavam da nadjem do te cene u Beogradu, a svi koji su mi dali ponude to je vise od 400eura metar bez okova i sudopere...hvala

Back