Ugovoreni brakovi

SRBI VOLE ALBANKE​

OTKRIVENI RAZLOZI ZBOG KOJIH SE ALBANKE MASOVNO UDAJU ZA SRBE: Ima ih tri, čim ih vidite, sve će vam biti jasno​

Zanimljivo je da u Albaniji ima mnogo više žena, nego muškaraca, te je šansa da žena ostane neudata velika

Poslednjih godina svedoci smo učestalog sklapanja brakova između Albanki i Srba. Momci koji dovode devojke iz Albanije uglavnom su u poodmaklim godinama, te ovaj postupak pravdaju time da im je lakše tako da se ožene, nego da ostanu sami ceo život.
Mlade devojke se ne zadržavaju na selo, gledaju da upišu neku školu ili fakultet u gradu da se tamo zaposle i udaju. S druge strane devojke iz grada ne žele da dolaze na selo i zato su, između ostalog sela po Srbiji puna neženja. Sve se veći broj ljudi, a pogotovo potencijalnih mladoženja podržava brakove sa Albankama.

Zanimljivo je da u Albaniji ima mnogo više žena, nego muškaraca, te je šansa da žena ostane neudata velika. Takođe, kod njih je veća sramota da devojka ostane neudata, nego da se uda za čoveka druge vere.
Albanka
foto: Printscreen/Youtube/Moja velika svadba

Nije tajna da momci koji se žene daju mladinoj porodici određeneu sumu novca što se smatra činim kupovine mlade. Takođe, postoje i agencije za posredovanje koje svoje usluge naplaćuju od 1.000 do 3.000 evra, zavisno od kvaliteta usluge.
Posoje i oni koji zloupotrebljavaju situaciju, te nije retkost da mlada obmane mladoženju tako što mu uzme sav novac i pobegne. Međutim, treba napomenuti da je većina tih brakova opstalo i da su veoma skladni.
- Već 2005. sam napravila reportažu o tome da se Albanke rado udaju za Srbe. Dolazile su u južnu Srbiju. Mi imamo inače mnogo neoženjenih momaka na selu jer devojke idu u grad, međutim, posle 15-20 godina, kako se i Srbija promenila i kako modernizujemo sela, imamo internet, dobre zarade, menja se i situacija - rekla je etnolog Jasna Jojić.
Interesovanje za Albanke je rasprostranjeno po celoj Srbiji, najviše je onih iz planinskih sela centralne Srbije, ali ima i mnogo zainteresovanih u Sremu, pa i u celoj Vojvodini, a u poslednje vreme ima čak i Beograđana koji na ovaj način traže svoju sreću.

izvor Espreso/Mondo

lično poznajem tri bračna para , koji već decenijama žive zajedno, troje momaka iz različitih sredina, uzeli su za supruge Albanke, bilo je to u početku kada se ovo pojavilo kao nešto sasvim normalno, ali bile su to Albanke pravoslavne vere koje su se vrlo brzo adaptirale i postale sastavni deo uže zajednice

A gdje je ljubav?
Pazi, ljubav, zabavljanje drzanje za ruke je relativno skorog datuma na ovim prostorima. Gomila nasih predaka se vencavalo tako sto su se drugi dogovarali u njihovo ime.
Ovo sto mi poznajemo kao upoznavanje, ljubav koja moze da rezultira brakom, to mozemo da pripisemo periodu posle 2og Svetskog rata.
Oni ljudi su procenili da im je i dogovoreni brak bolji od nikakvog. Ljubav,...,probaj da se stavis u polozaj te zene koja je dosla. Ako je on ok sa tobom, dobro se slazete, verovatno ces vremenom poceti osecati simpatije prema njemu

A gdje je ljubav?
Koliko ima ljubavi u proceni vrednosti muskarca?
Zene su negde izgubile potrebu da je priroda ta koja najbolje vrsi selekciju i spale na to da se zaljubljuju u popularnost, cime su aktivirale intelekt umesto instinkta i potisnule emocije koje stvaraju osecanja ljubavi, pa im je vaznija zaljubljenost nego moguca ljubav.
Naravno da je velika glupost zeniti se sa albankama iako nesumnjivo da ispunjavaju potrebe "ugrozene" vrste muskaraca. Po tom pitanju zene su nemocne da rese postfeministicku reakciju muskaraca na ovim prostorima.
Svakako je to kratkorocna moda koja ce imati svoje posledice u buducnosti.

Mislim da se brakovi ugovaraju baš iz materijalne koristi (ne samo zbog novca),da se ne bude sam,radi uzajamnog pomaganja,eventualnog potomstva.Koliko ta pojava utiče na celokupno društvo,ne znam,ali ne verujem da je pojedinac oduševljen idejom da se oženi/uda za neznanca,jer nema drugu opciju.
Ja nisam nikada bila zaljubljive prirode,ne smatram da treba ući u brak samo zbog"leptirica u stomaku",ali dvoje bi ipak trebalo da se upoznaju.Da vide da li odgovaraju jedno drugome,na osnovu kompletnog karaktera.

SRBI VOLE ALBANKE​

OTKRIVENI RAZLOZI ZBOG KOJIH SE ALBANKE MASOVNO UDAJU ZA SRBE: Ima ih tri, čim ih vidite, sve će vam biti jasno​

Zanimljivo je da u Albaniji ima mnogo više žena, nego muškaraca, te je šansa da žena ostane neudata velika

Poslednjih godina svedoci smo učestalog sklapanja brakova između Albanki i Srba. Momci koji dovode devojke iz Albanije uglavnom su u poodmaklim godinama, te ovaj postupak pravdaju time da im je lakše tako da se ožene, nego da ostanu sami ceo život.
Mlade devojke se ne zadržavaju na selo, gledaju da upišu neku školu ili fakultet u gradu da se tamo zaposle i udaju. S druge strane devojke iz grada ne žele da dolaze na selo i zato su, između ostalog sela po Srbiji puna neženja. Sve se veći broj ljudi, a pogotovo potencijalnih mladoženja podržava brakove sa Albankama.

Zanimljivo je da u Albaniji ima mnogo više žena, nego muškaraca, te je šansa da žena ostane neudata velika. Takođe, kod njih je veća sramota da devojka ostane neudata, nego da se uda za čoveka druge vere.
Albanka
foto: Printscreen/Youtube/Moja velika svadba

Nije tajna da momci koji se žene daju mladinoj porodici određeneu sumu novca što se smatra činim kupovine mlade. Takođe, postoje i agencije za posredovanje koje svoje usluge naplaćuju od 1.000 do 3.000 evra, zavisno od kvaliteta usluge.
Posoje i oni koji zloupotrebljavaju situaciju, te nije retkost da mlada obmane mladoženju tako što mu uzme sav novac i pobegne. Međutim, treba napomenuti da je većina tih brakova opstalo i da su veoma skladni.
- Već 2005. sam napravila reportažu o tome da se Albanke rado udaju za Srbe. Dolazile su u južnu Srbiju. Mi imamo inače mnogo neoženjenih momaka na selu jer devojke idu u grad, međutim, posle 15-20 godina, kako se i Srbija promenila i kako modernizujemo sela, imamo internet, dobre zarade, menja se i situacija - rekla je etnolog Jasna Jojić.
Interesovanje za Albanke je rasprostranjeno po celoj Srbiji, najviše je onih iz planinskih sela centralne Srbije, ali ima i mnogo zainteresovanih u Sremu, pa i u celoj Vojvodini, a u poslednje vreme ima čak i Beograđana koji na ovaj način traže svoju sreću.

izvor Espreso/Mondo
Užas! Ovakvo mešanje mora da se zaustavi!

Budaština, a i genetika ne poznaje granice. Dobar deo Srba, posebno iz Crne Gore je genetski srodniji sa Albancima nego sa drugim Srbima. Recimo Crnogorac i Albanac su bliži genetski nego Crnogorac i Vojvođanin.
Baš se zbog te genetike ne smemo mešati sa njima. Genetika i te kako poznaje granice jer zapisana u prirodi. Zamisli da se lav meša sa tigrom? Nestali bi i lav i tigar.

Back