Ugovor

pa pazi to moze da se gleda sa dve strane..s jedne je da olaksavas sebi situaciju ako dodje do razvoda,a s druge da nemas poverenja u osobu s kojom se zenis/udajes,pri tom ne mislim na to da ne verujes da cete biti zajedno forever jer realno niko ne zna sta nosi dan sta nosi noc,vec ne verujes da ce ta osoba biti covek,i zrelo se ponasati u skladu sa situacijom......al na kraju krajeva sve zavisi od ljudi i kome sta pase:)

Ko god bi hteo zenu da ostavi bez krova nad glavom nakon raskida - je papak.
Znači čovek treba da napusti svoju nasleđenu kuću da ga ti ne bi smatrala papkom?
Upravo je to dokaz da je Ugovor neophodan!

Jedno je romanticarska i bajkovita predstava o ljubavi u koju verujes dok si klinac,
Država nameće ovakva shvatanja. Kad god se u javnosti govori o braku upravo se tako predstavlja. Činjenica je da je to shvatanje jedna velika laž!

samo se ti smej ovde je u novinama pre neke godine bilo covek regulisao seks u ugovoru a jedan je tuzio na sudu i sud mu dodelio da je tri puta nedeljno nepophodno
uopšte se ne smejem, lafčino, više mi je to tužno.
Reče mi jedan čoek, kod jednoga čoeka, u mom selu : "Pojšće ih paščad, majku im hebem, da im hebem" odnosilo se na Nemce koju su preko vikenda dolazili u neki park, blizu mesta gde je on čekao istovar, otvarali auta, i ispustali kerove napolje. Reče da je mnogo video paščadi, a veoma malo dece.

pa tako obično svi kažu u početku

hahaha, normalno...

Posle toga kad proradi sujeta, ne samo da bi tražila pola već bi koristila i decu kao oružije u tom ratu.

A ako on ima neku imovinu i ušteđevinu? :lol:

Pa, zar ti nije jasno da se potpisuje samo ako su one ugrožene, a ako vide priliku da zarade što bi potpisale... Posle toga samo uzmu pola, iako 98% takvih nikada ne bi zaradile toliko u životu...

(Odmah da se ogradim, ne pričam o onim ženama koje zaista učestvuju u kupovini imovine sa 50%, takvih znam možda jednu, dve...)

Malo se salim :) Mislim, uvredila bi se kad bi mi to neko trazio ali verovatno da bi se i on uvredio da ja njemu trazim :)

Pa ne šališ se evo opet kažeš da bi se uvredila...:lol:

Kada stupaš u brak trebalo bi da si dovoljno zrela da imaš neki realan pogled na život a i valjda si dovoljno dugo sa izabranikom da možeš otvoreno da diskutuješ sa njim o daljim planovima o porodici uključujući i eventualne probleme. Ne vidim tu mesta za uvredu,ali to je moje razmišljanje...

I dalje mislim da je to jako dobra stvar.

Pa ne šališ se evo opet kažeš da bi se uvredila...:lol:

Kada stupaš u brak trebalo bi da si dovoljno zrela da imaš neki realan pogled na život a i valjda si dovoljno dugo sa izabranikom da možeš otvoreno da diskutuješ sa njim o daljim planovima o porodici uključujući i eventualne probleme. Ne vidim tu mesta za uvredu,ali to je moje razmišljanje...

I dalje mislim da je to jako dobra stvar.

Meni se ne dopada ta ideja sa ugovorom, jer na primer, on dobije neke pare i to se ne deli na pola vec su to samo njegove, a ja nek zavisim od milostinje. A ne znam ni sta bude sa imovinom posle smrti jednog od partnera, jel i to nosi u grob? :zcepanje:

Meni se ne dopada ta ideja sa ugovorom, jer na primer, on dobije neke pare i to se ne deli na pola vec su to samo njegove, a ja nek zavisim od milostinje. A ne znam ni sta bude sa imovinom posle smrti jednog od partnera, jel i to nosi u grob? :zcepanje:

E sad se stvarno nadam da se šališ...:lol:

Ne ti ne zavisiš od milostinje nego ih valjda zaradiš u životu...:dontunderstand:
Pa ako dovedeš sebe u takvu situaciju da zavisiš od njegove milostinje iskreno i ne zaslužuješ bolje :(

Ali ne boj se ,zakon je takav da mora da ti plaća alimentaciju,a sve stečeno u braku se stvarno deli. Ugovorom se preciziraju neke druge eventualnosti koje sam pomenuo već i odnose se na ono što unosiš u brak ili nasleđuješ i vezano je za njihovu dalju sudbinu.

Poslednja izmena:
E sad se stvarno nadam da se šališ...:lol:

Ne ti ne zavisiš od milostinje nego ih valjda zaradiš u životu...:dontunderstand:
Pa ako dovedeš sebe u takvu situaciju da zavisiš od njegove milostinje iskreno i ne zaslužuješ bolje :(

Ali ne boj se ,zakon je takav da mora da ti plaća alimentaciju,a sve stečeno u braku se stvarno deli. Ugovorom se preciziraju neke druge eventualnosti koje sam pomenuo već i odnose se na ono što unosiš u brak ili nasleđuješ i vezano je za njohovu dalju sudbinu.

Ne mislim bukvalno na milostinju da nemam ni prebijene pare, nego milostinju u tom smislu, da bi bez ugovora to bile zajednicke pare a uz ugovor samo njegove. Metafora.
Mislim da je taj ugovor dobar za ljude koji imaju bas veliku imovinu, tj. jedan od njih, a ne za nas smrtnike.

Back