Uganut zglob

Peca.o

Zainteresovan član
Poruka
115
Verujem da mislite ništa čudno po naslovu.Tako bi i trebalo da bude.Uganuće ko uganuće.Medjutim ja sam zglob uganuo poslednji put pre skoro dve godine,i to baš onako dobro.Verujem da su mi popucali ligamenti.
Šta je čudno?! Stalno mi iskače zglob pošto su logično ligamenti oslabili možda i pokidani,ali kako zglob iskoči brzo i prodje par dana.Medjutim od pre neki dan ja nisam iskrenuo zglob niti ga mnogo opteretio fizičkim aktivnostima,a boli me jako kao da sam ga juče iskrenuo i već dva dana ne mogu da hodamn kako treba.Ne znam šta je u pitanju i šta da radim.Kada sam ga uganuo pre godinu i više bio sam kod lekara i tretirao je uganuće kao i svako drugo pa mi je takvu i terapiju dao.Uglavnom u vidu mirovanja i obloga.Šta se sada dešava?Zglob me jako boli skoro iz čista mira.Molim za pomoć i da li neko ima sličan problem.
Unapred zahvalan!

Meni davno pukli ligamenti na skočnom zglobu.
Sad mi se noga izvrne ako zgazim na rupu.
Ima operacija, ali komplikovana - da se povežu ligamenti.
To kinezi dobro rade.
I kod na u PG u KBC-u dr. Batrićević je povezao ligamente.
Ako ideš na operaciju, nadji dobrog doktora.

- - - - - - - - - -

pa brate jesi snimao to da vidis jel ima stete nezalecene,jesi bio kod nekog strucnog bas kod kog idu sportisti na pr?

Džabe ovde snimanje.
Neznam koji aparat "vidi" ligamente.

Poslednja izmena:
pa brate jesi snimao to da vidis jel ima stete nezalecene,jesi bio kod nekog strucnog bas kod kog idu sportisti na pr?
Pa nisam snimao.Kažem bio sam kod lekara i rekao mi je da nema tu šta da se snima.Jednostavno moram da mirujem.Ali očigledno da ću morati ponovo kod lekara i da snimim to,pa dalje neka mi je Bog u pomoći.
Hvala na odgovoru!

Meni davno pukli ligamenti na skočnom zglobu.
Sad mi se noga izvrne ako zgazim na rupu.
Ima operacija, ali komplikovana - da se povežu ligamenti.
To kinezi dobro rade.
I kod na u PG u KBC-u dr. Batrićević je povezao ligamente.
Ako ideš na operaciju, nadji dobrog doktora.

- - - - - - - - - -

Džabe ovde snimanje.
Neznam koji aparat "vidi" ligamente.
Dobro tebi se noga izvrće kada zgaziš na rupu,meni se izvrće kada zgazim na kamenčić.Stvarno ne znam šta da snimam tu,a koliko vidim moraću da tražim nekog dobrog doktora.
HVALA NA ODGOVORU!

A sta kaze lekar?

Kako je uopste moguce da funkcionise sa iskidanim ligamentima ako je to?

Ako moras da se kreces, stavi barem bandazni zavoj da ti ucvrsti zglob koliko toliko

Ali obavezno lekar cim pre da pregleda

A sta kaze lekar?

Kako je uopste moguce da funkcionise sa iskidanim ligamentima ako je to?

Ako moras da se kreces, stavi barem bandazni zavoj da ti ucvrsti zglob koliko toliko

Ali obavezno lekar cim pre da pregleda

Moraću kod lekara ponovo,iako znam unapred šta će mi reći.
Ja se iskreno nadam da nisu iskidina ligamenti,jer bi to bio baš jak bol.
Hvala na savetima.

то је нормална реакција после дисторзије-приликом дисторзије поремећено је подмазивање самог зглоба(да се неби тарила кост о кост)-после санирања повреде организам и даље сам лучи ту течност али не више у правилној размер као пре повреде него неки пут више неки пут мање и то у ствари тебе боли (код мене обично када се мења време)--код лекара "џаба" идеш даће ти нешто против болова и то је то(ја лично употребљавам лавор са што топлијом водом па колико помогне помоглоје)

Ima vise testova da utvrdis funkcionalnost zgloba i bez snimanja, i to bi dobar fizijatar, sportski lekar ili ortoped trebao znati. Moguce je da si imao i rupturu ligamenata, i da oni sada nisu zarazli, i taj deo je jednostavno nestabilan, kao da gradis kucu stavljanjem cigle na ciglu bez maltera. Za pocetak moras resiti problem akutnog bola, pa onda dugorocno resiti problem nestabilnosti zgloba, i bez i sa odlukom na operaciju moras jacati misice koji drze tu stranu zgloba.

Back