Uganuce zgloba IV prsta na ruci

Starday

Početnik
Poruka
4
Pozdrav svima.

izvrnuo sam domali prst na desnoj ruci...tacnije zglob koji ga spaja sa sakom. Rendgen je pokazao da nema lomova, a ortoped mi je prepisao 7 dana longete (imobilizovana 3 prsta - mali, domali i veliki) u blago savijeni polozaj.
Poslije skidanja longete sam imao poprilican bol pri pomjeranju prsta, pa je doktor pretpostavio da ima neka mala faktura, naprsnuce ili kako se vec zove, sto se ne vidi na snimku (ali mu klinicki lici da jeste), pa prepisao jos 7 dana...ali u gipsu. Takodje 3 prsta imobilizovana.
Dok sam nosio gips, jedan sportski fizioterapeut mi je rekao da oni imaju iskustva sa takvim povredama i da bih trebao skinuti gips odmah, jer se gips ne stavlja u takvim slucajevima i da cu samo produziti vrijeme oporavka prsta/zgloba...a cak mozda i oslabiti zglob sake. Citao sam da se povrede ovog zgloba nimobilizuju u drugacijem polozaju, a ne o ovom koji je meni bio. Uglavnom...dosta sam različitih mišljenja čuo povodom stavljanja gipsa na moju povredu.
Elem..jutros je bio 7 dan sa gipsom i skinuo sam ga. Prst ne mogu mnogo da mrdam ni savijam. Ne boli kao prije, ali boli...i jos imam otok izmedju zglobova velikog i domalog prsta i boli kada pritisnem tu. Doktor je rekao da sada samo stavljam hladne obloge sa alkoholom i mazem Fastum gel i ne opterecujem saku 15 dana. Ja sam se nadao da ce me proslijediti fizijatru, ali kaze da mi on ne moze nesto posebno pomoci, sto ne mogu sam uraditi sa ovim njegovim savjetima.

Nekako imam osjećaj da me je samo školski odradio, bez nekog velikog truda i udubljivanja u povredu...pa zato trazim dodatni savjet. Da li da se obratim nekom fizijatru ili sta vec... ?

Hvala unaprijed.

Back