Uganuce noge.

User Friendly

Buduća legenda
Poruka
25.007
Elem uganuo sam nogu u proslu nedelju. Evo vec 7 dana sedim u fotelji i dosadjujem se jer ne mogu nigde iz kuce,bio sam kod doktora i snimio nogu i nemam nigde preloma. Doktor mi je rekao da se 10ak dana ne oslanjam na nogu i da je drzim uspravnu da mi spadne otok i plavilo. Ok to cu da poslusam,ali mi nije rekla koliko posle tog perioda od 10 dana da vezbam hod i da guram nogom flasu? Kiliko mi treba vremena jos za rehabiliticiju zgloba i ako znate jos nesto sta mi moze pomoci slobodno recite. :)

Elem uganuo sam nogu u proslu nedelju. Evo vec 7 dana sedim u fotelji i dosadjujem se jer ne mogu nigde iz kuce,bio sam kod doktora i snimio nogu i nemam nigde preloma. Doktor mi je rekao da se 10ak dana ne oslanjam na nogu i da je drzim uspravnu da mi spadne otok i plavilo. Ok to cu da poslusam,ali mi nije rekla koliko posle tog perioda od 10 dana da vezbam hod i da guram nogom flasu? Kiliko mi treba vremena jos za rehabiliticiju zgloba i ako znate jos nesto sta mi moze pomoci slobodno recite. :)

ne znam gde zivis...u gornjem milanovcu ima covek koji namesta iscasenja i uganuca ko od sale...moja porodica i ja licno imamo odlicna licna iskustva...

Бар две недеље да радиш вежбе. А болове очекуј минимум два месеца.
Није било прелома али си сигурно истегао лигамнте. Лигамнти се јако споро враћају у нормалу. ;)
И веома је важно да послушаш др-а да не би сутра имао проблема са тим зглобом, да ти се не би дешавало да га изврћеш и на равном.

A sofi jel smem da hodam? Mislio sam da idem malo u skolu ove nedelje i tako ili moram da mirujem i pomalo da vezbam? Doktor mi je rekao od sutra polako da krenem da vezbam zglob.

@ pajo pa noga mi je u normalnom polozaju,znaci nije ostala iskrivljena. Boli me ona tetiva sto ide za mali i domali prst na nozi i tu imam ogroman tamno ljubicasti hematom i boli me tetva sto ide pored zgloba do kolena (i to me boli na dodir). Mogu da se oslonim na nogu,ali me stopalo mnogo boli. Takodje nemam osecaj u nozi za normalan polozaj,nekako krivo gazim,ali mislim da mi namestanje nije potrebno. Hvala na odgovoru,ali milim da ima ljudi i u Valjevu to sto namestaju. :)

Па сад...не знам ког степена ти је угануће. ;)
То си морао да видиш са ортопедом. :) Ако се осећаш добро, вероватно смеш, али без претераног ослањања на ногу.

Pa u hitnoj su me snimili,stavili mi elasticni zavoj i rekli da palim kuci,da dodjem na neku kontrolu kod doktora opste prakse i to je to.
Na kontroli sam bio kod dr opste prakse i rekao mi je da ne dolazim vise,da mirujem neko vreme i da vezbam nogu,ali mi nije nista rekao koliko i smem li gde da idem i sta da radim. NIko nije pomenuo nijednog trenutka ortopeda. Nije treci stepen jer nisam dobio gips da nosim. Mene jos samo to brine smem li da idem u skolu ili ne,jer ne bi da ostanem sakat. Trazio sam od dede stap malo da se oslanjam na tu nogu i tako. Hvala ti puno na pomoci i odgovoru. :)

Чим осетиш да ти је нога стабилна. ;)
Ја сам јесенас ногу уганула...два месеца ми је ''кврцкала''...и сад имам неки страх.

Back