UFC 242 ,main event: Khabib Nurmagomedov protiv Dustin Poirer.

Pobednik?

• Dustin Poirier

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    2
  • Anketa je zatvorena .

DavidB92

Primećen član
Banovan
Poruka
791
Ocekuje nas UFC 242,7. septembra u Abu Dhabi,United Arab Emirates.
Sugurna najzanimljivi mec i main event je borba Khabib Nurmagomedov-a protiv Dustin Poirer-a.

Mislim da ova borba Khabib-a i Dustin-a veoma teska za oba borca,mozda bih cak vise dao prednost Poirer-u.Jer jednostavno koliko god mi cenili Rusa Khabib-a moramo imati u glavi da je Khabib imao samo dve velike borbe a to je protiv Conora koji nije bio u najboljem novou kao sto je bio dobar 2014. godine,a druga je borba protiv Micheal Johnson-a i mozda moze jos da se doda borba protiv Barboza koji takodje 7. septembra ima borbu.Dok je Poirer imao borbe sa Holloway(2x),Alvarez,Pettis ,Conorom,Miller ,Duffy...
Khabib ce verovatno poceti klasicno svoju borbu,a to je drzati svog protivnika na zemlji i po mogucnosti zavrsiti ga na zemlji nekom polugom ili udarcima.Dok Poirer ce verovatno dati sve o sebe jos u prvoj rundi jer sastistika govori da Khabib zadnjih devet borbi nije zavrsio u prvoj rundi.

ECjP4nKX4AA6FNJ.jpg

Pa ne bi se ja slozio da Habibu fali jakih borbi i protvnika, borio se vec sa Abel Truhiljom, Edsonom Barbosom, Al Iakintom, Rafael Dos Anjosom a to su sve top borci iz te kategorije.
Sto se tice same borbe moram da priznam da dosta slabije pratim te lakse kategorije i borce iz tih kategorija, mislim da Poire svakako ima sansi ali ipak bih prednost dao Nurmagomedovu, mislim da je nekako prosto precvrst za sve borce iz te kategorije i ima taj neki specifican stil koji gotovo nikom ne lezi.

Potez koji ga je kostao meca je taj pokusaj giljotine. Khabib nikada ne bi predao na to. Kad se izvukao Dustin se gasirao maksimalno i to je bilo to.

Da li bi predao je nebitno, bitno je da li ga je dobro zaključao, što ovde nije bio slučaj. Da ga je sa obe noge uhvatio, udavio bi ga.

Istina je da je tu istrošio svu preostalu energiju, ali ionako nije imao mnogo izbora. Mogao je da bira: ''Hail Mary'' potez pa šta bude, ili da prolongira neizbežno, rizikujući još gore batine u procesu.

Back