UEFA EURO 2016 - Evropsko prvenstvo 2016.

Ko ce biti prvak Evrope?

  • Francuska

    glasova: 2 10,0%
  • Spanija

    glasova: 1 5,0%
  • Nemacka

    glasova: 6 30,0%
  • Italija

    glasova: 5 25,0%
  • Belgija

    glasova: 0 0,0%
  • Engleska

    glasova: 1 5,0%
  • Neko drugi

    glasova: 5 25,0%

  • Ukupno glasova
    20
  • Anketa je zatvorena .
Ajde sad..ako je brazilska liga vrh ko sto ti velis zasto vec 6 godina niti jedan evropski iole ozbiljniji klub ne zeli Ronaldinja? Dovoljan dokaz i vise nego dovoljan.Pirlo je nezamenljiv ali sve ima svoje granice ne verujem da bi ga iko sad zvao u 37 god zivota.A brt u 35 ni Rikelme ni ne znam ko ne moze igrati u malo ozbiljnijem evro klubu u ARG I BRA ligi moze to ne sporim,ali tamo igraju propaliteti poput Adrijana i slicnih.Svako ima misljenje,za mene to nisu ozbiljne lige.Pa nije bas bio na pocetku 2008 al dobro,tvoja je generacija pa zato tako kazes malo subjektivno.Ali u ranoj fazi da,i tada je igrao isto zrelo,ne kao sad ali i tad je bio lider na sredini,Kranjcar npr po meni nije nikad imao tu klasu ni blizu.Opet karijera je nakon 30 nepredvidljiva,niko ne moze da garantuje u kakvoj ce formi biti za 2 il 4 god,to je relativno,moze otici u bilo kom smeru.

Pa Ronaldinja trenutno ne zeli ni jedan brazilski klub , ne zato sto je los vec zato sto je trenutno previse daleko od fudbala , inace Adrijano isto ne igra u Brazilu vec igra u jednom nizerazrednom klubu u Americi.
Inace brazilska i argentinska liga jesu vrh , ono krem svetskog fudbala, ipak nisu dzabe rekorderi i jedini koji imaju po 6 razlicitih klupskih svetskih prvaka , znaci Brazil i Argentina zajedno imaju 12 klupskih prvaka sveta, a niko nije ni blizu.

Mislim jedna liga gde igra jedan Korintijans, jedan Sao Paulo, jedan Santos, Palmeiras, Flamengo, Fluminense, Vasko de Gama, Botafogo, Internacional. Gremio, Atletiko Mineiro, Kruzeiro, Atletiko Paranense, Koritiba, Sport Resife i ostali svakako jeste vrh fudbala , ili j edna liga gde igraju Boka Juniors, River Plata, Independijente, Rasing Klub, San Lorenco, Velez Sarsfild, Estudijantes, Argentinos Juniors........itd, i nace tamo igraju mnogo veci majstori fudbbala nego u Evropi, tamo igraju majstori fudbala dok u Evropi igraju vise fizikalci.
Inace ne postoji zemlja na svetu koja ima vise ozbiljnih i velikih klubova od Brazila ili Argentine.

Pa Luka je bio 2008 na pocetku kaijere, mislim pre toga bio je samo jos jedan klinac iz Dinama, ja ono jedva da sam cuo za njega i secam se kad je pred EP 2008 Slaven Bilic rekao za njega da ce biti najbolji igrac na Euru, ja sam mislio da je na nekim drogama, medjutim bas se pokazao, nakon cega je skrenuo paznju na sebe, posle je usledio transfer u Totenhem a ostatak price je vec poznat, danas je svakako jedan od najboljih veznjaka na svetu.
Kranjcar nije ta klasa kao Luka Modric ali je sasvim solidan bio uvek, evo sad je potpisao za Glazgov Rendzers posle krace epizode u Americi, pa videcemo ko zna, mozda mu dobre igre u Rendzersima pomognu da se vrati u reprezrentaciju ili makar da ponovo konkurise za istu.

Pa dobro karijera igraca je uvek nepredvidiva, i sa 20, mislim uvek moze da se desi nesto nepredvdjeno i da karijera ne ode u ocekivanom smeru kako su se svi nadali.
Recimo secam se svojevremeno Diego Buonanote iz River Plate , omaleni igrac, izuzetne tehnike i brzine, svi su ga videli kao novog Leo Mesija maltene, neverovatan talenat, ali onda je doziveo jednu tragicnu saobracajnu nesrecu gde je ja mislim bilo i stradalih, ali eto on se nekako izvukao, cak se i vratio fudbalu, ali to ga je definitivno izbacilo iz takta, oduse igrao je i za Malagu i Granada, kao i meksicku Pacuku, trenutko je u AEKu iz Atine, ima sasvim solidnu karijeru i jos im vremena za njega, ali nakon toga nikad nije uspeo da ostvari svoj potencijal.

Mislim karijera bilo kog igraca je nepredvidiva, imas dosta primera koji su igrali fantasticno i mislilo se da ce biti samo jos bolji a oni maltene ono samo preko noci nestali sa fudbalske mape.
 
Nas bi Island dobio...i treba da kukamo. A gde su oni bili pre 10 godina, a gde mi ( na Svetskom Prvenstvu ). Definitivno svakim danom u svakom pogledu uspešno nazadujemo.

Nisu se samo oni digli, dižu se poprilično brzo i Norvežani. Malo im je falilo da se pojave na ovom evropskom, ali eto nisu prvenstveno zato što je ono za njih bila teška grupa za prolaz (Hrvati i Italijani ko favoriti, pa onda nezgodni Bugari i Mađari). Mladi Odegaard tek treba da se pojavi na sceni a već je odigrao solidan broj utakmica za seniorsku reprezentaciju. Mislim da bi se mogli kvalifikovati za predstojeće svjetsko gdje im je jedina prijetnja Njemačka dok su Česi na njihovom nivou.

Kad malo bolje posložiš kocke, Srbija još nije imala dobru generaciju igrača još od one što je bila Jugina škola (Mihajlović, Piksi itd.). To sve što smo imali na velikim takmičenjima je prosjek, a ona što je bila na svjetskom prvenstvu 2006. godine je tuga gola. Niko od tih igrača nije ostvario nešto značajnije u svojim karijerama izuzev Vidića i Stankovića...
 
Poslednja izmena:
Uh nisu Norvezani taj nivo ko Island ni priblizno , recimo jedno vreme su imali dobru generaciju , onda 2000. kad smo na EP igrali sa njima , Ole Gunar Solskjer , Tore Andre Flo i kompanija, Frode Grodas....itd , ali od te generacije nista.
Takodje i u to vreme Rozenborg je bio redovan ucesnik Lige sampiona i odlicno parirao najvecim evropskim klubovima (recimo posle onog cuvenog Dinamo Kijeva predvodjenog Sevcenkom i Rebrovim koji je sa 4:0 tukao Barselonu, bili su najveci hit evropskog fudbala) , medjutim i to se promenilo i tu su dosta pali.

Island je prava fudbalska bajka, ali generalno osim Islanda sve te Skandinavske ekipe su u padu vec dugi niz godina.
 
Šta znam, meni je Danska u mečevima sa nama ostavila sasvim pristojan utisak.. Mnogo bolji nego, recimo Švedska, od koje su ispali u baražu ili već pomenuta Norveška. Moguće je da su sa nama odigrali iznad svojih mogućnosti, i da je bilo pravde, ne bi ni igrali baraž uopšte, ispade da su oni mnogo gore osakaćeni nego mi u toj grupi, mi bar nikakvu šansu nismo imali da se plasiramo.
Ne znam mnogo Šveđane, sad kad se povlači Ibra, da li imaju nekog klinca talentovanog, u suprotnom, sledi im pad.
 
Jedino tako,lik je sutirao zadnjih 1000 slobodnjaka za Portugal,ali da neko drugi pokusa slobodnjak umesto njega? Boze sacuvaj.Inace dosta im je bilo produzetaka mislim da je vreme da im se skrate muke.A apropo Belgije,Vilmots je bio ta slaba karika,ona igra njihova me je podsetila na igru Srbije,totalni raspad sistema.
 

Back
Top