Udvaranje

gost 310829

Veoma poznat
Poruka
10.351
Ćao ja sam Danijela, hoćeš da se kresnemo?
Ne, žao mi je, moram kući da slažem kolekciju poštanskih markica :lol:

sad kad imam vašu pažnju, gde je bre nestalo udvaranje? Kude se izgubi?
Odmah nakon upoznavanja se prelazi na seks ili se kreće na zavođenje, a GDE JE UDVARANJE? :(

Udvaranje je glupost, barem ono tipicno iz filmova (on recituje sonete i drzi buket u jednoj a bombonjeru u drugoj, a ona puca od radosti). S druge strane provodjenje vremena zajedno, razgovor i druzenje je ono sto bi trebalo da prethodi seksu.
Ne znam razliku izmedju udvaranja i zavodjenja (zavodjenje je sta, sugestivno nagovestavanje seksa ili priprema za isti).

Udvaranje je glupost, barem ono tipicno iz filmova (on recituje sonete i drzi buket u jednoj a bombonjeru u drugoj, a ona puca od radosti). S druge strane provodjenje vremena zajedno, razgovor i druzenje je ono sto bi trebalo da prethodi seksu.
Ne znam razliku izmedju udvaranja i zavodjenja (zavodjenje je sta, sugestivno nagovestavanje seksa ili priprema za isti).

saće deda da ti objasni

Udvaranje ili snubljenje je izraz kojim se opisuje nečije nastojanje da se sa potencijalnim partnerom započne intimna veza dugoročne i stabilnije prirode, u pravilu brak. Prilikom udvaranja udvarač potencijalnog partnera nastoji uvjeriti da je "dobra prilika", a takva nastojanja mogu biti neformalne i privatne prirode, odnosno javni događaji uz sudjelovanje i pristanak porodice osobe kojoj se udvara. U većini kultura u svijetu se smatra da udvaranje može započeti jedino muškarac.

Udvaranje sadrži niz aktivnosti kojima je cilj bilo upoznati potencijalnog partnera, bilo ostaviti najbolji mogući dojam; ona se mogu kretati od privatnih razgovora (preko telefona) ili prepiske (preko E-maila) do zajedničkih izlazaka koje uključuju posjete restoranima, sportskim manifestacijama, kulturnim priredbama, plesovima i sl.

Od pojma udvaranja je širi pojam zavođenje koji ne mora imati romantičnu ili seksualnu komponentu.

saće deda da ti objasni

Udvaranje ili snubljenje je izraz kojim se opisuje nečije nastojanje da se sa potencijalnim partnerom započne intimna veza dugoročne i stabilnije prirode, u pravilu brak. Prilikom udvaranja udvarač potencijalnog partnera nastoji uvjeriti da je "dobra prilika", a takva nastojanja mogu biti neformalne i privatne prirode, odnosno javni događaji uz sudjelovanje i pristanak porodice osobe kojoj se udvara. U većini kultura u svijetu se smatra da udvaranje može započeti jedino muškarac.

Udvaranje sadrži niz aktivnosti kojima je cilj bilo upoznati potencijalnog partnera, bilo ostaviti najbolji mogući dojam; ona se mogu kretati od privatnih razgovora (preko telefona) ili prepiske (preko E-maila) do zajedničkih izlazaka koje uključuju posjete restoranima, sportskim manifestacijama, kulturnim priredbama, plesovima i sl.

Od pojma udvaranja je širi pojam zavođenje koji ne mora imati romantičnu ili seksualnu komponentu.

Hvala za detaljno objasnjenje. :)
Ne vidim onda nista lose u tom nacinu udvaranja, deljenja stavova, upoznavanje i sarmiranje u neku ruku.
A zasto je nestalo, pa gledaju ljudi da se ogrebu samo, seks jeste najvece uzivanje za mnoge ljude, tako da nije ni vazno ni kad ni sa kim vec odmah na posao.
Ko ce jos da se bakce sa vezom, tu ide stres, prihvatanje osobe, svadje, druzenje, zrtvovanje, kome treba to da dodje samo do uzitka, ko je lud da trpi?
Mada zivimo u drustvu gde je sto vise to bolje, tako da neki samo i nabijaju recke.

Opet, mislim da je to uzivanje daleko vece ako dvoje ljudi ostvare jaku emotivnu i psihicku vezu prvenstveno kroz udvaranje.

Ne bih se slozila da je nestalo, proredilo se - to da.
Smanjilo se u procentima , ali ima toga jos . Bio sam neko vece na zemunskom keju i bas sam vidio puno
mladih parova koji setaju drzeci se za ruke .Ti se sigurno nisu upoznavali kao u uvodnom postu .
Uvijek ce biti mladih kojima treba romantika . Ima bogami i starih . Ja ovdje saljem virtuelno cvijece prijateljicama
a pola od njih nisam ni vidio . Nije to ni vazno . Vazno je da meni cini zadovoljstvo , a i njima cini zadovoljstvo

saće deda da ti objasni

Eh, pa ko ima toliko vremena za bacanje da ubeđuje nekog da je dobra prilika da bi ga na kraju ona ispalila...:aha:
Verujem da i danas postoji neka vrsta udvaranja, samo to ide malo bržim tempom :mrgreen:

Ćao ja sam Danijela, hoćeš da se kresnemo?
Ne, žao mi je, moram kući da slažem kolekciju poštanskih markica :lol:

sad kad imam vašu pažnju, gde je bre nestalo udvaranje? Kude se izgubi?
Odmah nakon upoznavanja se prelazi na seks ili se kreće na zavođenje, a GDE JE UDVARANJE? :(
Samo se ti zezaj, koliko ovde ima napaljenih tipova mogli bi te kresnuti greskom, i pre nego sto procitaju ostatak posta. :lol: Toliko o udvaranju. :lol:

svi bi da ubodu i odu, niko ne juri vise vezu tako da i potrebe za udvaranjem nema
E to je problem , sto zenske generalizuju . Isto kao prica da su sve zene koorve .
Dopisujem se tu na nekim sajtovima . Neki dan posaljem jednoj zenskoj ispisanu razglednicu .
To je neki prvi korak da pokazem da sam zainteresovan za dopisivanjem . Postavicu i link te
razglednice da vidite da je sasvim kulturno i primjereno . Nema veze sto je tu napisano moje
pravo ime . I zenska me ispsuje na pasja kola . Zna ona takve namazance i prevarante i blokira
me . Da covjek ne povjeruje . I kako da se udvaras ?:confused:
https://i.imgur.com/7F6Mm.jpg

Back