Удружење потомака ослободилачких ратова Србије 1912.1920.

Poruka
1.065
Члан сам Управног одбора и председник подмлатка крагујевачке подружнице.Волео бих да ми се јаве чланови осталих подружница широм земље,као и сви они који поштују дела наших славних предака

Lepo, 'ajde ako te ne mrzi napiši nešto malo o delovanju i aktivnostima udruženja

Наравно да ме не мрзи.Активности свих подружница су у начелу исте.Обухватају обележавање значајних датума везаних за овај период,као и свих важнијих датума за српски народ.Крагујевачка подружница има богату издавачку активност.Штампамо билтене и књиге везане за догађаје и личности из овог периода.Такође,организујемо поклоничка путовања (ЦерТекериш,Мачков камен,Струганик,Кајмакчалан,Крф,Бизерта и многа друга значајна места везана за српске ратне напоре кроз Први светски и два балканска рата).Организујемо трибине и научне скупове са еминентним предавачима и гостима.

Наравно да ме не мрзи.Активности свих подружница су у начелу исте.Обухватају обележавање значајних датума везаних за овај период,као и свих важнијих датума за српски народ.Крагујевачка подружница има богату издавачку активност.Штампамо билтене и књиге везане за догађаје и личности из овог периода.Такође,организујемо поклоничка путовања (ЦерТекериш,Мачков камен,Струганик,Кајмакчалан,Крф,Бизерта и многа друга значајна места везана за српске ратне напоре кроз Први светски и два балканска рата).Организујемо трибине и научне скупове са еминентним предавачима и гостима.

daj neki link :)

iskreno, nisam znao da tako nešto kod nas postoji. Znam da su takva udruženja nekada bila aktivna, ali sam mislio da je sve zamrlo, kao i većina stvari kod nas

imaš li možda informaciju da li postoji podružnica u Čačku?

daj neki link :)

iskreno, nisam znao da tako nešto kod nas postoji. Znam da su takva udruženja nekada bila aktivna, ali sam mislio da je sve zamrlo, kao i većina stvari kod nas

imaš li možda informaciju da li postoji podružnica u Čačku?

Постоји сигурно,али проблем је у томе што све наше подружнице не воде никакву политику и циљу обнављања и проширења чланства (ови моји су у томе најјачи).Могу да се распитам да ли има у Чачку,па да ти јавим.Питаћу и овдашњег председника да ли има број председника чачанске подружнице,па да ступиш у контакт са њим.

ajd' vidi pa mi javi. Jako volim taj period naše istorije, i voleo bih da se koliko-čtoliko aktiviram u nekom takvom udruženju. A potomak sam Solunaca i sa majčine i sa očeve strane :)

Потражи и на интернету,можда нађеш неку информацију,мада ни Савез ни подружнице немају свој сајт.Без обзира да ли си потомак или не код нас си добродошао ако си спреман да чуваш од заборава славу наших предака.

ajd' vidi pa mi javi. Jako volim taj period naše istorije, i voleo bih da se koliko-čtoliko aktiviram u nekom takvom udruženju. A potomak sam Solunaca i sa majčine i sa očeve strane :)

Био сам данас код ових мојих у удружењу.Председник нам није био тамо,па сам питао секретара.Рекао ми је да ми немамо неку конкретну сарадњу са чачанском подружницом,али да подружница постоји.Можеш да се распиташ код старијих чланова или да ти ја нађем број пуковника Љубе Марковића који је председник Савеза удружења,па да те он повеже са људима у Чачку.

Eto mene :)

Ja sam bila aktivan član Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine - Podružnica Kuršumlija. Nažalost tamo više ne živim, a ovde u Beogradu u međuvremenu je došlo do promene rukovodstva (pok. Sloba Stevanović je to fenomenalno vodio na nivou cele Srbije). Udruženje potomaka oslobodilačkih ratova Srbije dole nije postojalo pre desetak godina. Iskreno ne znam kakva je situacija danas. Volela bih da mi daš neki kontakt za Beograd. Nažalost društvo za negovanje tradicija......krenulo je u nekom meni nerazumljivom smeru, pa ne želim da ih sledim :). Da, najvažnije ne rekoh, potomak sam dva Solunca, oba nosioci Albanske spomenice :heart: :)

Eto mene :)

Ja sam bila aktivan član Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine - Podružnica Kuršumlija. Nažalost tamo više ne živim, a ovde u Beogradu u međuvremenu je došlo do promene rukovodstva (pok. Sloba Stevanović je to fenomenalno vodio na nivou cele Srbije). Udruženje potomaka oslobodilačkih ratova Srbije dole nije postojalo pre desetak godina. Iskreno ne znam kakva je situacija danas. Volela bih da mi daš neki kontakt za Beograd. Nažalost društvo za negovanje tradicija......krenulo je u nekom meni nerazumljivom smeru, pa ne želim da ih sledim :). Da, najvažnije ne rekoh, potomak sam dva Solunca, oba nosioci Albanske spomenice :heart: :)

Поздрав Мајо,драго ми је да се јављаш.Адреса Савеза у Београду је Браће Југовић 19.Тражиш тамо председника Савеза пуковника Љубу Марковића.Он је задужен за територију комплетне Србије као и за Београд

Hvala Kragujevčanine :)

pošto si rekao da nema zvaničnog sajta i objedinjenog delovanja bilo bi lepo da nas malo ovde uputiš u aktivnosti udruženja

Ја могу да говорим само у име крагујевачке подружнице.За почетак да сумирам оно што смо учинили ове године,па затим оно што нас очекује наредне.У овој години смо одржали изборну скупштину,поднели захтев Агенцији за регистре удружења (да би конкурисали за добијање средстава из НИП-а),штампали годишњи билтен.Обележили смо значајне датуме-Видовдан,дан агресије Нато-а на СР Југославију,дан рођења и смрти војводе Радомира Путника (рођени Крагујевчанин),дан заседања Владе и Врховне команде у Крагујевцу одржавањем научно-културног скупа.Обишли смо-Струганик,Текериш,Крф,острво Видо,Зебрњак,војничко гробље у Битољу,гробље српских заробљеника у Софији,Нову Варош и родно место војводе Петра Бојовића,Валандово (место где су бугарски војници у Другом балканском рату заклали око 200 српских војника).У наредној години нас очекује пут у Тунис.Обилазимо Бизерту (српско војничко гробље у Мензел Бургиби),рушвине Картагине и град Хамамет.У току си припреме за штампање зборника поводом стогодишњице Првог балканског рата (зборник би требало да има око 700 страница),штампање билтена о акцијама које смо спровели у 2010. години,израда диска где су у видео формату забележени кадрови са поклоничког пута по Бугарској,Македонији и Грчкој.То би било нешто укратко,ако се сетим још нечег ја ћу дописати.

Poslednja izmena:
острво Видо,Зебрњак,војничко гробље у Битољу,гробље српских заробљеника у Софији,Нову Варош и родно место војводе Петра Бојовића,Валандово (место где су бугарски војници у Другом балканском рату заклали око 200 српских војника).У наредној години нас очекује пут у Тунис.Обилазимо Бизерту (српско војничко гробље у Мензел Бургиби),рушвине Картагине и град Хамамет.У току си припреме за штампање зборника поводом стогодишњице Првог балканског рата (зборник би требало да има око 700 страница),штампање билтена о акцијама које смо спровели у 2010. години,израда диска где су у видео формату забележени кадрови са поклоничког пута по Бугарској,Македонији и Грчкој.То би било нешто укратко,ако се сетим још нечег ја ћу дописати.Наставак сам додао овако,јер није хтело да ми оставицелу поруку у једном коментару.

Back