Крагујевчанин
Aktivan član
- Poruka
- 1.065
Члан сам Управног одбора и председник подмлатка крагујевачке подружнице.Волео бих да ми се јаве чланови осталих подружница широм земље,као и сви они који поштују дела наших славних предака
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Lepo, 'ajde ako te ne mrzi napiši nešto malo o delovanju i aktivnostima udruženja
Наравно да ме не мрзи.Активности свих подружница су у начелу исте.Обухватају обележавање значајних датума везаних за овај период,као и свих важнијих датума за српски народ.Крагујевачка подружница има богату издавачку активност.Штампамо билтене и књиге везане за догађаје и личности из овог периода.Такође,организујемо поклоничка путовања (ЦерТекериш,Мачков камен,Струганик,Кајмакчалан,Крф,Бизерта и многа друга значајна места везана за српске ратне напоре кроз Први светски и два балканска рата).Организујемо трибине и научне скупове са еминентним предавачима и гостима.
daj neki link
iskreno, nisam znao da tako nešto kod nas postoji. Znam da su takva udruženja nekada bila aktivna, ali sam mislio da je sve zamrlo, kao i većina stvari kod nas
imaš li možda informaciju da li postoji podružnica u Čačku?
ajd' vidi pa mi javi. Jako volim taj period naše istorije, i voleo bih da se koliko-čtoliko aktiviram u nekom takvom udruženju. A potomak sam Solunaca i sa majčine i sa očeve strane![]()
ajd' vidi pa mi javi. Jako volim taj period naše istorije, i voleo bih da se koliko-čtoliko aktiviram u nekom takvom udruženju. A potomak sam Solunaca i sa majčine i sa očeve strane![]()
Eto mene
Ja sam bila aktivan član Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine - Podružnica Kuršumlija. Nažalost tamo više ne živim, a ovde u Beogradu u međuvremenu je došlo do promene rukovodstva (pok. Sloba Stevanović je to fenomenalno vodio na nivou cele Srbije). Udruženje potomaka oslobodilačkih ratova Srbije dole nije postojalo pre desetak godina. Iskreno ne znam kakva je situacija danas. Volela bih da mi daš neki kontakt za Beograd. Nažalost društvo za negovanje tradicija......krenulo je u nekom meni nerazumljivom smeru, pa ne želim da ih sledim. Da, najvažnije ne rekoh, potomak sam dva Solunca, oba nosioci Albanske spomenice
![]()
![]()
Hvala Kragujevčanine
pošto si rekao da nema zvaničnog sajta i objedinjenog delovanja bilo bi lepo da nas malo ovde uputiš u aktivnosti udruženja