Удружења пољопривредника прихватила понуду Владе Србије, неће блокирати путеве

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.596

Удружења пољопривредника прихватила понуду Владе Србије, неће блокирати путеве​

Председник Удружења пољопривредних произвођача „Стиг” Недељко Савић изјавио је данас да су представници пољопривредника који су били данас на разговорима у Влади Србије, прихватили понуду и да неће више блокирати путеве.

„Наше Удружење и остала која су била на састанку у влади прихватила су понуду. Чекамо реализацију тога”, рекао је Савић за Танјуг.
Додао је да неће више блокирати путеве.

Преговори представника пољопривредника са премијерком Аном Брнабић и министром финансија Синишом Малим трајали су данас више од пет сати у Влади Србије.

Међу главним захтевима пољопривредника, како је раније саопштено, било је повећање субвенција по хектару обрадиве површине, да премија за литар млека уместо 15 буде 20 динара, као и да минимална откупна цена млека буде 78 динара по литру плус ПДВ.
Такође, пољопривредници су захтевали да се на дизел гориво за пољопривреднике за 100 литара по хектару за ратарске културе и 300 литара за повртарске културе не обрачунавају акцизе и ПДВ.

Поред тога захтевали су увођење прелевмана на млечне производе и да се субвенције по крави, које тренутно износе 30.000 динара увећају за 10.000 динара.

Међу захтевима су биле и субвенције од 35.000 по хектару за све пријављене површине и укидање ограничења за субвенције до 20 хектара, преноси Танјуг.
https://www.politika.rs/scc/clanak/553704/dogor-vlada-poljoprivrednici

Za male pare ste se prodali​

Otkupna cena mleka 300 dindži/lit....to su odmah rekli, prekjuče još. Za ostalo me znam, nisam ih baš pratio, osim kao sortu...
Ja sam cuo vece subvencije po ha, sa 9000dina na 18.000din i da plate vodoodvodnjavanje pola ove godine a da se sledece to ukine,

Nema sanse da ce da se odreknu te love, to je cista lova a kakvo vodoodvodnjavanje ja ne znam. Ko odvodi vodu sa moje njive?

Ponovo vas je AV prejebao za sitnu lovu.

Sad citam pisu da ce poljoprivrednici dobiti 300 evra po hektaru.

Verujem da ce Vucic pokusati da izigra seljake, ali seljaci su se ohrabrili sada vide da sa 10 dana blokada mogu da dobiju sta traze a da Vucic nema muda da posalje policiju da ih bije.

Ja sam cuo vece subvencije po ha, sa 9000dina na 18.000din i da plate vodoodvodnjavanje pola ove godine a da se sledece to ukine,

Nema sanse da ce da se odreknu te love, to je cista lova a kakvo vodoodvodnjavanje ja ne znam. Ko odvodi vodu sa moje njive?

Ja imam blizu 10 hektara pod gazdinstvom. Nesto moje nesto u zakupu. Tvoji?

I sta su kao dobili?
Dobili su
picture wife GIF

Poljoprivrednici koji su pet dana protestovali blokirajući saobraćaj traktorima prihvatili su danas ponudu Vlade Srbije, iako nisu sasvim zadovoljni, jer je najvažniji zahtev povećanje subvencija po hektaru delimično ispunjen i one će biti povećane 9.000 dinara, rekao je večeras predstavnik udruženja „Naše mleko“ Dejan Trajković.

On je za agenciju Beta rekao da će nastaviti pritisak na vladu da se povećava budžet za poljoprivredu naredne godine kako bi domaća poljoprivreda bila konkurenta inostranoj.

Dogovor posle pregovora koji su trajali pet i po sati, prema rečima poljoprivrednika, odmah će stupiti na snagu, a blokade saobraćaja su ukinute oko 19.00.

„Dogovoreno je da se na ime akcize za 100 litara goriva u novcu isplati poljoprivrednicima 6.000 dinara i još 3.000 dinara, pa će ukupne subvencije po hektaru biti umesto 9.000 dinara 18.000 dinara i važiće za najviše 20 hektara, a ne kako su tražili za svu registrovanu zemlju“, rekao je Trajković.

Dodao je da će cena pšenice koju država kupuje biti na nivou berzanske, a biće prepolovljena i naknada za odvodnjavanje, koja će sledeće godine biti potpuno ukinuta.

Stočarima je ponuda ostala ista kao što je dogovoreno pre dva dana sa predstavnicima dva udruženja, premija za mleko umesto 15 dinara po litru biće 19 dinara, a uvodi se prelevman za polutvrde sireve od 300 dinara po kilogramu.

Regres po kravi biće povećan sa 30.000 dinara na 40.000 što je pre dva dana dogovoreno.

evo sta je dogovoreno

„Dogovoreno je da se na ime akcize za 100 litara goriva u novcu isplati poljoprivrednicima 6.000 dinara i još 3.000 dinara, pa će ukupne subvencije po hektaru biti umesto 9.000 dinara 18.000 dinara i važiće za najviše 20 hektara, a ne kako su tražili za svu registrovanu zemlju“, rekao je Trajković.
Znaci samo ovi tajkuni dobili povecanje subvencije a ovi manji proizvodjaci dobili ********.

Seljaci pobedili SNSovce :maramica:

Skinuli im gace

Poljoprivrednici su večeras obustavili blokadu ulice kod Novosadskog sajma, nakon što su prihvatili ponudu Vlade Srbije.

Poljoprivrednici su jutros pred otvaranje jubilarnog 90. Međunarodnog sajma poljoprivrede ispred Master centra pravili buku traktorima i zviždali ministarki poljoprivrede Jeleni Tanasković

Back