Udaja

Poruka
13.230
kakav osećaj ste imale vi koje ste živeli sa roditeljima pre braka, da li ste negde želele da odete od kuće, ili baš niste, da li ste osećale pritisak okoline da živite kod muža, znači ono odlazak od kuće, jel vam to bilo prirodno, da li ste se osetile u nekom trenutku bzv u fazonu nisam više svojoj kući a osećam se ne baš kao domaća u novoj. Jel' ima to veze čijoj ste kući, ne pitam jel bi trebalo da ima veze i te filozofije nego da li zapravo ima veze, da li utiče na postuppke i sl.

Iiiiiiiii jedna ozbiljma tema od Tutsija :D nice :D

Meni je bilo bitno da sam sa mojim dragim, a ciji je krov, kuca... bilo me bas briga. Samo da imamo nasu sobu i krevet, pa nek izbije i treci svetski. I was so in loveeeee! :lol:

Najbolje je, ako ikako moze da se zivi sa svojim dragim daleko od njegove i njene porodice.Ja sam imala srecu da nikada nisam morala da stanujem sa svekrvom.On i ja smo od prvog dana sami u nasoj kuci.

kakav osećaj ste imale vi koje ste živeli sa roditeljima pre braka, da li ste negde želele da odete od kuće, ili baš niste, da li ste osećale pritisak okoline da živite kod muža, znači ono odlazak od kuće, jel vam to bilo prirodno, da li ste se osetile u nekom trenutku bzv u fazonu nisam više svojoj kući a osećam se ne baš kao domaća u novoj. Jel' ima to veze čijoj ste kući, ne pitam jel bi trebalo da ima veze i te filozofije nego da li zapravo ima veze, da li utiče na postuppke i sl.

A sto pitas, zenis se?

A bre, ako moram živeti u nečijih (a ne naših!) dvanaet kvadrata onda bolje da bude mojih :lol:
Ne mogu nekad da smislim ni moje, a ne tuđe, odveć sam matora.

Mada, daleko sam ja od udadbe, hvala milom nečemu :D

Ja nisam morala da se udam da bih se odselila od roditelja : )
(sve je dobro dok žena ima svoju sobu)

Naravno da sam želela... ko ne želi da se osamostali i ode od roditelja?:eek:
Nisam se osetila bzvz, jer sam zajednički život sa mužem(tada momkom) počela u drugom gradu, zajedno sa studijama... pa mi je sve to bilo sjajno... 3u1...:lol:
Živela sam i sa svekrvom... par meseci... i to je bilo super... dođem sa posla, a ručak skuvan, kuća sređena, postavi mi, skloni iza mene...
I na kraju u svojoj kući... najteža varijanta, mogu reći... posO+kuća... niko neće skuvati umesto mene, postaviti mi, oprati...

Ali u suštini ne žalim se... sve bi opet isto ponovila...

Ja najiskrenije ne razumem temu...konfuzan si u ozbiljnosti do bola.

Pitas dal sam dok sam zivela sa mojima zelela da pobegnem od njih ?
- na to je odgovor : svaki dan

Ili pitas da li me neko forisrao da zivim kod muza ?
- na to je odgovor : ne jer ni tad ni sad ne zivim kod muza

Ili pak pitas kako sam se primila na novu kuci koja je dosla udajom?
- na to pitanje odgovor je : lako jer nisam menjala stan samo stanovnike :mrgreen:

I da ima veze u cijoj si kuci.
Evo moj muz ni 10 godina kasnije jos ne zna gde je masina za sudove a gde kanta za prljav ves ...

A sigurna sam 100% da bi i case i prljav ves nasli put do odgovarajuceg mesta da smo se kojim slucajem prevarili da zivimo kod njegovih.

Svako od nas treba da ima jednu cicak na ramencetu ...kad god se nesto neckas, pitas, pa te nesto muci...kad ne znas sta da obuces...ma za sve ...kako pomislis a ona ti opauci dangu malom rucicom ( jer ako je vec na ramenu ona je neki patuljak ili cicak sa rukama i malom glavom ) i prosvetli te na keca. I ti onda tako prosvetljen ides kroz zivot ne gresis i ne mislis mnogo ...i sta ima da mislis imas cicak.

:mrgreen:
Ne zezaj...
Znam milion njih što su se razvele jer nisu mogle da podnesu zajednicu... to je užas...
Nikad ne treba pristajati na nešto što nećeš moći podneti i izdržati...;)

P.S. Nego, ništa od onog brisanja... iskuliraste me skroz...;)

Cicak, slazem se sa tobom.
P.s. Sto se brisanja tice doticnu personu moras da smaras do 101 i nazad.
Ja tu ne mogu da ti pomognem, iako sam 'tela///

Svako od nas treba da ima jednu cicak na ramencetu ...kad god se nesto neckas, pitas, pa te nesto muci...kad ne znas sta da obuces...ma za sve ...kako pomislis a ona ti opauci dangu malom rucicom ( jer ako je vec na ramenu ona je neki patuljak ili cicak sa rukama i malom glavom ) i prosvetli te na keca. I ti onda tako prosvetljen ides kroz zivot ne gresis i ne mislis mnogo ...i sta ima da mislis imas cicak.
Da me nema, trebalo bi me izmisliti... :flert::mrgreen:
Cicak, slazem se sa tobom.
P.s. Sto se brisanja tice doticnu personu moras da smaras do 101 i nazad.
Ja tu ne mogu da ti pomognem, iako sam 'tela///

Ma ko ga šiša... ;)

o da, imala sam zelju da zbrisem od roditelja
ali sam zbrisala kod sebe

desetak godina kasnije i mm je dobio istu potrebu pa je od roditelja zbrisao kod mene

tako da bi on trebao da odgovara ovde a ne ja :mrgreen:

Naravno da sam želela... ko ne želi da se osamostali i ode od roditelja?:eek:
Nisam se osetila bzvz, jer sam zajednički život sa mužem(tada momkom) počela u drugom gradu, zajedno sa studijama... pa mi je sve to bilo sjajno... 3u1...:lol:
Živela sam i sa svekrvom... par meseci... i to je bilo super... dođem sa posla, a ručak skuvan, kuća sređena, postavi mi, skloni iza mene...
I na kraju u svojoj kući... najteža varijanta, mogu reći... posO+kuća... niko neće skuvati umesto mene, postaviti mi, oprati...

Ali u suštini ne žalim se... sve bi opet isto ponovila...

:lol:

@tema:
..ja sam nezahtevna skroz-naskroz.. :lol:
..svaka varijanta zivota koja dozvoljava vrata izmedju nas dvoje i ostatka sveta,
za mene (nas oboje, tachnije) je odgovarajuca..
..organizovana sam i ne mrzi me da zivim, poshtujem prioritete i svoje i tudje,
umem s ljudima, a umem i sama sa sobom..
..svaka promena zivotnog prostora je bila bezbolna i nije uticala na NAS..

Ma nema mladog čoveka koji ne želi da pobegne od kuće, da se osamostali, da mu niko ne zvoca....
Otišla sam od kuće sa 18, tri godine živela sama, upoznala mm pa smo godinu dana živeli zajedno i sve bilo da lepše ne može biti. Onda je on dobio posao u rodnom gradu, ja ostala trudna i preselili se kod njegovih, uh braco, dok se druge žene u trudnoći ugoje, ja smršala 6kg. pa pred porođaj ispalo da sam neuhranjena;) malo falilo da pobegnem glavom bez obzira nazad kod mame, ali fala bogu dobili smo stan posle godinu dana i pobegli glavom bez obzira. Posle više nisam imala želju da bežim nigde.

Kod roditelja mi je bilo super...normalna porodica.
Odlazak od kuće mi je bio normalan, nešto što se podrazumeva udajom.
A da je ta druga kuća za mene bila novina , nije...pa mi smo se zabavljali pre toga, odlazila sam kod njega...bilo mi je normalno da pređem tamo.
Pošto smo oboje želeli da se osamostalimo, nismo voleli zajednicu...to smo sebi i priuštili.

jedan ozbiljan odgovor od Das.. nice :D

prvi put sam pobegla od kuce sa 17 tako nesto,s tim sto su me nasli iste noci
posle sam definitivno otisla s 19 i nesto i vratila se jednom na nekoliko meseci i pokajala se
nadam se da moje dete nece iz istih razloga jedva cekati da ode,to bi mi bilo tuzno
kad sam se udala on je presao da zivi kod mene,pa smo posle otisli kod njega pa smo na kraju iznajmili nesto samo nase
i mnogo sam zadovoljna sto nisam pravo od mame i tate otisla kod muza da me mazi i pazi
mislim da svako treba da oseti cari ukljucivanja ves masine/placanja infostana/ribanja ringli pre nego sto upadne u brak

Back