Uclanjenje u stranku

Zelim da se uclanim u neku stranku, i da aktivno ucestvujem u radu iste.Da li je to moguce za nas obicne "smrtnike" i kako se to radi posto sam guglao i nisam nasao adekvatan odgovor...

Зависи шта хоћеш. Ако си симпатизер, па ти треба књижица, можеш и мејлом, можеш како хоћеш...
Ако ти треба посао преко политичара, има пар опција, свако држи своје. Ту је сад већ питање. Најбоље да идеш у малу странку, која ће прећи цензус. Они обично имају места, јер у већим странкама, дугачка је клупа :)

Зависи шта хоћеш. Ако си симпатизер, па ти треба књижица, можеш и мејлом, можеш како хоћеш...
Ако ти треба посао преко политичара, има пар опција, свако држи своје. Ту је сад већ питање. Најбоље да идеш у малу странку, која ће прећи цензус. Они обично имају места, јер у већим странкама, дугачка је клупа :)
Ovo je, u kratkim crtama,najbolje objasnjenje...

Nije da se hvalim, ali meni su za prelazak iz jedne stranke u drugu dali 100.000 din u kešu i mesto potpredsednika....a prešao sam iz velike stranke u kojoj nisam bio na bog zna kakvom mestu u malu gde sam potpredsednik....tako da se politika ISPLATI...nije nešto mnogo para ali zauvar je. :hvala:

Zelim da se uclanim u neku stranku, i da aktivno ucestvujem u radu iste.Da li je to moguce za nas obicne "smrtnike" i kako se to radi posto sam guglao i nisam nasao adekvatan odgovor...

14. Mart 2012. 10:07->22:28
VEROVALI ILI NE: Novinarka Telegrafa učlanila se u 11 partija za 4 sata i 11 minuta!
Ako hoćete da pristupite najvećim srpskim partijama ne treba vam lična karta, samo malo dobre volje i kondicije. Ako niste znali, PUPS prima i studente, SPO kuva najbolju kafu, a jedino kod Koštunice morate da prođete Komisiju da bi se učlanili

2-copy.jpg

Izbori su raspisani, a vi ne želite da ostanete po strani. Hteli bi da se politički aktivirate, da se učlanite u najveće srpske partije? Nema problema, lepo se obucite, odvojite četiri sata slobodnog vremena, izaberite neki sunčan dan i stvar je završena!
Da se učlanim u 12 najvećih bilo mi je potrebno tačno četiri sata i jedanaest minuta. Ličnu kartu sam ponela za svaki slučaj, mada skoro da mi nije ni trebala. Jer, ovaj najvažniji dokument kojim se proverava nečiji identitet, verovali ili ne – traže u samo dve partije – Srpskoj radikalnoj stranci i Jedinstvenoj Srbiji. Novac za članarinu mi, takođe, nije trebao.
I ono najvažnije - razlog ili motiv zbog kog želite da se pridružite partijskom jatu, uopšte ne zanima ljude ni u jednoj srpskoj partiji! Dovoljno je samo da želite da potpišete pristupnicu(?!)

Obići sve centrale partija prilično je lako, jer je njih 10 od 12 locirano u strogom centru Beograda. S novobeogradske strane Brankovog mosta su samo nekadašnji saborci, a danas ljuti rivali – SNS i SRS.

Ulaz-u-Srpsku-Naprednu-Stranka-2.jpg

11:00 SRPSKA NAPREDNA STRANKA: GDE SE TO, DOĐAVOLA, NALAZI?

Za partiju koja tvrdi da ima ogromnu snagu, mnogo pristalica i da uživa veliko poverenje građana, SNS je mogao da nađe bolje mesto za centralu stranke. Ili da ovo koje ima obeleži tako da mogu da ga vidim bez dvogleda. Ipak, na trećem spratu Tržnog centra “Stari merkator” sačekala me je prijatna atmosfera.
Gospodin koji radi na šalteru dao mi je da potpišem pristupnicu partiji. Članskih karata – nema. Kako kaže jedna aktivistkinja: “I mi smo ih čekali mesecima”. Na pristupnici piše da naprednjake, osim ličnih podataka, zanima i šta sam po profesiji i obrazovanju, kao i koju slavu slavim. Potpisom na pristupnici postala sam član i dobila broj telefona lokalnog odbora, za slučaj da želim da se aktiviram.
Ulaz-u-Srpsku-Radikalnu-Stranku-1.jpg

11:27 SRPSKA RADIKALNA STRANKA: LIČNU KARTU IMAŠ, ČLANARINU NEMAŠ

Ako ste se nekada pitali odakle onolike zastave na mitinzima ove partije, evo odgovora: čitav arsenal je poređan celom dužinom hodnika u zgradi Magistrata u Zemunu, pa ih verovatno odatle iznose u prigodnim situacijama.
U jednoj od kancelarija su me, kao potencijalnog člana, čekale dve ljubazne aktivistkinje. Ovo je prvo mesto na kojem sam morala da pokažem ličnu kartu. Dok je jedna od njih popunjavala moju pristupnicu, druga mi je štampala potvrdu. Na člansku kartu ću morati da sačekam, a dok mi ne stigne, dobila sam priznanicu na kojoj piše da sam platila članarinu za tekuću godinu. Iako je nisam platila. Kažu da će me za nekoliko dana zvati da mi objasne kako da se aktiviram.
Ulaz-u-Demokratsku-Stranku-Srbije-2.jpg

12:11 DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE: LEGALIZAM NA DELU – KOMISIJA ODLUČUJE DA LI SAM ČLAN

Na prvom spratu zgrade u Pariskoj ulici ugostila me ljubazna Sanja. Pristupnica koju sam ovde dobila obimnija je nego na drugim mestima. Nakon što sam se dobro pomučila da je popunim, postala sam samo - “kandidat za člana”.
To znači da bi moja pristupnica ovih dana trebalo da ide pred komisiju, koja će odlučiti da li mogu da postanem član ove partije. DSS zanima moja krsna slava, nacionalnost, stručna sprema, profesija, članstvo u drugim partijama, da li sam nekada obavljala neku javnu funkciju, ali i da li govorim jezike i koristim računar. Ozbiljno, nema šta. Nije člako postati DSS-ovac ovih dana.
Ulaz-Socijalisti%C4%8Dku-Partija-Srbije-2.jpg

12:25 SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRBIJE: SAMO PRISTUPNICA, NIŠTA ČLANSKA

Na prvom spratu definitivno najglamuroznije partijske centrale razgovaram sa sekretaricom. Okolo monumentalni stubovi starog zdanja, pored Etnografskog muzeja.
- Ne možete dobiti člansku kartu, već samo pristupnicu koju ćete potpisati – reče sekretarica i ode na kafe pauzu. Toliko o tome.
E da, u SPS-u je moja nacionalnost na visokom četvrtom mestu po važnosti.
Ulaz-u-Srpski-Pokret-Obnove-2.jpg

12:34 SRPSKI POKRET OBNOVE: LJUBAZNI, KAO DA SAM IM NA SLAVU DOŠLA

Ovde nove članove ne sačekuju sekretarice nego šefovi omladinaca. Svi su jako ljubazni i svoju člansku kartu, plastificiranu, dobila sam na licu mesta. Dok sam čekala da se napravi, nudili su me sokom, kafom ili čajem. Usput objašnjavaju koje bi bile moje aktivnosti, ali naglašavaju da obaveze na poslu, odnosno fakultetu ipak treba da budu na prvom mestu. Brižno, nema šta.
Ulaz-u-PUPS-2.jpg

12:51 PARTIJA UJEDINJENIH PENZIONERA: NE PRIMAMO SAMO PENZOSE

“Kao što vidite, mi ovde nemamo samo penzionere”, kaže ljubazna gospođa u kancelariji. Primaju i mlade i kažu da ih imaju mnogo, ali moram da odem u odbor na opštini u kojoj živim. Dali su mi adresu, broj telefona i ime predsednika odbora.
“Hvala, ali baš danas nemam vremena, neki drugi put. Možda kad odem u penziju, tad ću imati vremena na pretek”, mislim u sebi i produžavam dalje.

KRAJ PRVOG DELA…
Sutra čitajte kako smo se učlanili u Novu Srbiju, Demokratsku stranku, LDP, Ujedinjene regione Srbije…

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Mozes da se uclanis ali ako nemas svoga tamo ,to je kao da si povremeni clan pcelarskog udruzenja.Mislim odes u prolece u udruzenje vidis koga ima pa u jesn ponovo .Niti te ko sta pita niti te cuje.Ako ti je pak tamo stric faca ili ujak ili... e onda si interesantan i napredujes.

Ljudi bez karaktera i casti preko politike i clanstva u partiji ostvaruju svoje interese.
Ima jedna kvaka koju ne znaju svi ti poltroni.Preko politike ako dobijes neku pogodnost imas trenutnu korist a dugorocne probleme jer ces se zasigurno zameriti mnogima iz suprotne opcije a to je ono sto ce dugorocno da ti zivot zagorcava.
Naravno pravi problemi nastaju kad se ne daj boze uclanis u drugu , ili trecu e tad ces da vidis sta je nevolja i mrznja.Letece perje smestace ti svi i bivsi i sadasnji jer ti vise nece verovati niko.

Poslednja izmena:
Sta znaci biti aktivan u stranci?
To znaci da ides da lepis plakate,da stojis za standom i uzimas potpise,ides po kucama i pitas ljude dali ce da glasaju za vasu stranku i tome slicno.
U strankama oni koji nemaju fakultet ne mogu da napreduju a sta znaci napredak -pitanje je sad?
Imam drugara koji je morao da dovede 15 novih clanova koji su trebali da glasaju za njega da bi usao u mesni odbor i postao predsednik. I sad posto je on neka funkcija ,koja ne dobija ni dinara,morao je da iz svog dzepa da 20000 dinara da bi se stranka pred izbore reklamirala. Usput je zaposlio zenu koja je pre toga kuburila sa poslom.
Stvarno su mi se ogadile te stranke da vise nema sanse da glasam za ijednu jer ako je uslov da bi nasao normalan posao da si clan stranke koja ti pritom sluzi samo za razvoj svog licnog biznisa i interesa,pod uslovom da se bavis nekim poslom od znacaja,onda cemu svrha stranki?
Zar one netreba tu da budu radi interesa celog naroda a ne samo radi interesa svojih clanova?A ono sto je zaista 100% sigurno je da 95% clanova stranki nema nikakve mogucnosti za posao i mogucnost da pomogne ostalim ljudima svog grada i uopste drzave Srbije jer "JA i moja ****** smo ispred svih pa onda svi ostali!" je parola u svim strankama a dok god bude tako -tesko nama!!!

Сврати у ОО Српска напредна странка Сомбор, добићеш од њих приступницу коју треба да попуниш, треба ти и лична карта.

14. Mart 2012. 10:07->22:28
VEROVALI ILI NE: Novinarka Telegrafa učlanila se u 11 partija za 4 sata i 11 minuta!
Ako hoćete da pristupite najvećim srpskim partijama ne treba vam lična karta, samo malo dobre volje i kondicije. Ako niste znali, PUPS prima i studente, SPO kuva najbolju kafu, a jedino kod Koštunice morate da prođete Komisiju da bi se učlanili

2-copy.jpg

Izbori su raspisani, a vi ne želite da ostanete po strani. Hteli bi da se politički aktivirate, da se učlanite u najveće srpske partije? Nema problema, lepo se obucite, odvojite četiri sata slobodnog vremena, izaberite neki sunčan dan i stvar je završena!
Da se učlanim u 12 najvećih bilo mi je potrebno tačno četiri sata i jedanaest minuta. Ličnu kartu sam ponela za svaki slučaj, mada skoro da mi nije ni trebala. Jer, ovaj najvažniji dokument kojim se proverava nečiji identitet, verovali ili ne – traže u samo dve partije – Srpskoj radikalnoj stranci i Jedinstvenoj Srbiji. Novac za članarinu mi, takođe, nije trebao.
I ono najvažnije - razlog ili motiv zbog kog želite da se pridružite partijskom jatu, uopšte ne zanima ljude ni u jednoj srpskoj partiji! Dovoljno je samo da želite da potpišete pristupnicu(?!)

Obići sve centrale partija prilično je lako, jer je njih 10 od 12 locirano u strogom centru Beograda. S novobeogradske strane Brankovog mosta su samo nekadašnji saborci, a danas ljuti rivali – SNS i SRS.

Ulaz-u-Srpsku-Naprednu-Stranka-2.jpg

11:00 SRPSKA NAPREDNA STRANKA: GDE SE TO, DOĐAVOLA, NALAZI?

Za partiju koja tvrdi da ima ogromnu snagu, mnogo pristalica i da uživa veliko poverenje građana, SNS je mogao da nađe bolje mesto za centralu stranke. Ili da ovo koje ima obeleži tako da mogu da ga vidim bez dvogleda. Ipak, na trećem spratu Tržnog centra “Stari merkator” sačekala me je prijatna atmosfera.
Gospodin koji radi na šalteru dao mi je da potpišem pristupnicu partiji. Članskih karata – nema. Kako kaže jedna aktivistkinja: “I mi smo ih čekali mesecima”. Na pristupnici piše da naprednjake, osim ličnih podataka, zanima i šta sam po profesiji i obrazovanju, kao i koju slavu slavim. Potpisom na pristupnici postala sam član i dobila broj telefona lokalnog odbora, za slučaj da želim da se aktiviram.
Ulaz-u-Srpsku-Radikalnu-Stranku-1.jpg

11:27 SRPSKA RADIKALNA STRANKA: LIČNU KARTU IMAŠ, ČLANARINU NEMAŠ

Ako ste se nekada pitali odakle onolike zastave na mitinzima ove partije, evo odgovora: čitav arsenal je poređan celom dužinom hodnika u zgradi Magistrata u Zemunu, pa ih verovatno odatle iznose u prigodnim situacijama.
U jednoj od kancelarija su me, kao potencijalnog člana, čekale dve ljubazne aktivistkinje. Ovo je prvo mesto na kojem sam morala da pokažem ličnu kartu. Dok je jedna od njih popunjavala moju pristupnicu, druga mi je štampala potvrdu. Na člansku kartu ću morati da sačekam, a dok mi ne stigne, dobila sam priznanicu na kojoj piše da sam platila članarinu za tekuću godinu. Iako je nisam platila. Kažu da će me za nekoliko dana zvati da mi objasne kako da se aktiviram.
Ulaz-u-Demokratsku-Stranku-Srbije-2.jpg

12:11 DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE: LEGALIZAM NA DELU – KOMISIJA ODLUČUJE DA LI SAM ČLAN

Na prvom spratu zgrade u Pariskoj ulici ugostila me ljubazna Sanja. Pristupnica koju sam ovde dobila obimnija je nego na drugim mestima. Nakon što sam se dobro pomučila da je popunim, postala sam samo - “kandidat za člana”.
To znači da bi moja pristupnica ovih dana trebalo da ide pred komisiju, koja će odlučiti da li mogu da postanem član ove partije. DSS zanima moja krsna slava, nacionalnost, stručna sprema, profesija, članstvo u drugim partijama, da li sam nekada obavljala neku javnu funkciju, ali i da li govorim jezike i koristim računar. Ozbiljno, nema šta. Nije člako postati DSS-ovac ovih dana.
Ulaz-Socijalisti%C4%8Dku-Partija-Srbije-2.jpg

12:25 SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRBIJE: SAMO PRISTUPNICA, NIŠTA ČLANSKA

Na prvom spratu definitivno najglamuroznije partijske centrale razgovaram sa sekretaricom. Okolo monumentalni stubovi starog zdanja, pored Etnografskog muzeja.
- Ne možete dobiti člansku kartu, već samo pristupnicu koju ćete potpisati – reče sekretarica i ode na kafe pauzu. Toliko o tome.
E da, u SPS-u je moja nacionalnost na visokom četvrtom mestu po važnosti.
Ulaz-u-Srpski-Pokret-Obnove-2.jpg

12:34 SRPSKI POKRET OBNOVE: LJUBAZNI, KAO DA SAM IM NA SLAVU DOŠLA

Ovde nove članove ne sačekuju sekretarice nego šefovi omladinaca. Svi su jako ljubazni i svoju člansku kartu, plastificiranu, dobila sam na licu mesta. Dok sam čekala da se napravi, nudili su me sokom, kafom ili čajem. Usput objašnjavaju koje bi bile moje aktivnosti, ali naglašavaju da obaveze na poslu, odnosno fakultetu ipak treba da budu na prvom mestu. Brižno, nema šta.
Ulaz-u-PUPS-2.jpg

12:51 PARTIJA UJEDINJENIH PENZIONERA: NE PRIMAMO SAMO PENZOSE

“Kao što vidite, mi ovde nemamo samo penzionere”, kaže ljubazna gospođa u kancelariji. Primaju i mlade i kažu da ih imaju mnogo, ali moram da odem u odbor na opštini u kojoj živim. Dali su mi adresu, broj telefona i ime predsednika odbora.
“Hvala, ali baš danas nemam vremena, neki drugi put. Možda kad odem u penziju, tad ću imati vremena na pretek”, mislim u sebi i produžavam dalje.

KRAJ PRVOG DELA…
Sutra čitajte kako smo se učlanili u Novu Srbiju, Demokratsku stranku, LDP, Ujedinjene regione Srbije…

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:
Umrece a nece stici da se iypou;lanjuje u sve stranke u Srpiji.

Која је сад странка добра, и које су странке добре за прелетаче?
Нисам ни у једниј ал ако већ плаћају па сви говоре па што да не идем тамо за 10 000 еурића, па права сића, шта је то данас ништа за поштеног... политичара

Prvo sta zelis od stranke? Dopada ti se orijentacija ka EU ili ka Rusiji ili ono tri cetiri noge,sve zajedno sa Kinezima\? Hoces posao? Hoces da budes direktor Doma Zdravlja ,predsednik opstine?
Ovako ovo prvo luk i voda mozes kad hoces ,laganica. Ovo drugo tesko jer ima da prodju 3~4 godine da obijas vrata po kraju i da te ljudi pickaraju ,na kraju mnogi odustanu jer im je neprijatno, Takvi stranku ne interesuju ,nista od tvog posla ,moras da budes dosadan i bez blama ako treba na ulicu na stand ima da ides,da juris za clanarinu ,da juris za penzionere i na kraju moras da budes uporan i ne odustajes . Sto se tice direktora doma zdravlja li predsednika opstine to se vec placa ogromnim novcem ,preko 100 000evra donacija stranci minimun za takvo mesto. To je za one koji nemaju dobar cv a imaju pare pa da im se upise da nisu bili sam muljatori vec i predsednici opstine.

Back