UČIM...

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

UČIM...

Biće ovo duga....preduga zima
Sablasnim umiranjem obojena
Samoćom kao srmom protkana
Strahom od dolazećeg hranjena
Ljubavlju kao palim vojnikom neodbranjena.
U tišini šetaće senke nekad živih mojih ljubavi
Sećanja...kao sveća plamen
Obasjavaće mi dušu opekotine stvarajući,
Rane otvarajući i misao u tuzi daveći.
Suza, kao lek, iz najdubljeg zdenca duše
Preliće se preko brane oka
Kao pomen umrlim ljubavima
Kao doček ovoj zimi...vremenu rastanka
Još tuga me čeka na sastanak
Dokle......

"Vremenom ćeš se navići na rastajanje. Naučićeš da se sećaš. A sećanje je isto kao i susret. I pomalo ćeš navići da voliš mnoga bića u uspomeni.
Kao što deo sebe daješ prijateljima, tako će i oni tebi davati najbolje od sebe. Na kraju ćeš videti da si ti pomalo svi koje si nekad volela.
Jednom ćeš morati da daš sve i da te ne boli. Naučićeš da sanjaš. Da lečiš dodirom. Da zadaješ mali, da bi ublažila veliki bol."

Milorad Pavić

Ne umem da se sećam a da ne boli jer moje ljubavi iz mene nikad ne nestaju ....sve do jedne ubijene postaju.....od mene sve su žive otete....blagoslovena i prokleta....isto a različito.... rodjenjem tako mi je dato...
Učim ...onako kako jedino znam....onako kako volim, tako i bolim ....uvek svom snagom....ravnoteža......dobro je..

attachment.php

PS Dobar dan....ceo dan...na učenje jer svako ima po nešto da nauči :)

Da, ucenje... i ravnoteža boli i ljubavi...
Baš kad pomislim da sam naucila da sve one boli spakujem u secanja da su mi tu na dohvat ruke a da bol bude pod kontrolom... shvatim da nikad necu nauciti, svaka nova bol budi staru i ruši sve nauceno... ravnoteža da li je baš ravnoteža ili prepuna caša koja se preliva bez suza i glasa...
Kako god, ucenje sledi...

Tamišarka;bt229925:
Da, ucenje... i ravnoteža boli i ljubavi...
Baš kad pomislim da sam naucila da sve one boli spakujem u secanja da su mi tu na dohvat ruke a da bol bude pod kontrolom... shvatim da nikad necu nauciti, svaka nova bol budi staru i ruši sve nauceno... ravnoteža da li je baš ravnoteža ili prepuna caša koja se preliva bez suza i glasa...
Kako god, ucenje sledi...

Tu si......:zag:
Baš tako, od reči do reči
svaka nova bol naučeno sruši

Rano je za tebe da slušaš ove Pavićeve savete
još ti treba da skupljaš uspomene
a ova zima bezopasna je i već je prošla
izadji napolje,pogledaj sunce ,batali sveće
spremaj se za proleće,tu je samo što nije...

LJILJA MMM:
Ne umem da se sećam a da ne boli jer moje ljubavi iz mene nikad ne nestaju

Naravno...ljubav nikad ne nestaje...a svaki rastanak boli zauvek..
Ocenila sam i ja, ali kao što neko napomenu, niti se ljubav meri, niti ocenjuje, a kamoli rastanak i bol...
:zag: :heart:
539458_479084735449672_507451997_n.jpg

zxy;bt229934:
Rano je za tebe da slušaš ove Pavićeve savete
još ti treba da skupljaš uspomene
a ova zima bezopasna je i već je prošla
izadji napolje,pogledaj sunce ,batali sveće
spremaj se za proleće,tu je samo što nije...

Volela bih da je tako....jako bih volela tu bezopasnost, nemaš pojma koliko
sve ima svoje vreme
i svako ima svoje vreme
i breme

Poslednja izmena:
:(:cvet::hvala:

Vremenom sve više osetimo na sebi tu vremensku gumicu koja nas briše.. takođe učim i ja.., stim da pravim u tom učenju česte pauze, bežim sa časova, svestan sam da će me kad tad to gradivo stići, ali kako neko reče:"To je samo Život..", i njegovi dani koji na sebe ne ostavljaju neko posebno sećanje..
Idemo dalje..

:kpozdrav:

vision7;bt229957:
:(:cvet::hvala:

Vremenom sve više osetimo na sebi tu vremensku gumicu koja nas briše.. takođe učim i ja.., stim da pravim u tom učenju česte pauze, bežim sa časova, svestan sam da će me kad tad to gradivo stići, ali kako neko reče:"To je samo Život..", i njegovi dani koji na sebe ne ostavljaju neko posebno sećanje..
Idemo dalje..

:kpozdrav:

Znaš...prvih pet stihova je nastalo još krajem leta... u jednom trenu kada vidiš sve kao na dlanu a kad treba da kažeš šta vidiš, ne umeš da sročiš....intuicija...dešava mi se. Onda prestravljena to ostavim i znam....znam da će doći čas kad ću taj zapis prepoznati ...
I jeste to samo život.....prelep i u ravnoteži jer tuge su jednako teške srećama...nikad to ne zaboravi.
:zag::hvala: što si tu

mari47;bt229959:
A nas sve učiš da je sve to Život, i sad tu...:(

ššššššš i jeste sve to ŽIVOT
a tuga je njegov neodvojiv deo
jer kako bi znali koliko je ljubav vredna
kako bi znali da smo živi
i kako bi znali da nismo sami
i nek boli.....fala Bogu ima i šta :zag:

Poslednja izmena:

Back