AristotelSRB
Aktivan član
- Poruka
- 1.362
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel zna neko, nekakve meditacije ili tako nešto za više koncetracije pri učenju?
Ja sam postavio temu da čujem odgovore od nekoga, koji ima zaista odgovor, recimo nekakve vrste učenja koji su poznati naučnici primjenjivali, nisam tražio od vas ništa, vi koji ne znate ništa osim prašenja po tastaturi vi crvi, najobičniji paraziti i hulje i trulje .
Bogami, meni telo nije ocisceno, ali sam i dalje super djak.![]()
Kada sam otvarao ovu temu, nisam očekivao da mi neko deli savet, tipa budi manje za računarom itd...Očekivao sam da neko od vas ima nekakve ideje, koje mogu pomoci za ekstremno mnogo umnih aktivnosti...Ja znam da je godišnji plan u srednjim školama predvidjen da svako ko hoće može da ima prosek 5,00 bez problema, čak i u gimnaziji. Ali zamislite da se pred sve njih koji imaju takav uspeh, postavi nekakav ogroman izazov, da recimo moraš naučiti 1 000 stranica neke literature za par dana (lupam) pri tome da ih ta literatura uopšte ne zanima, naravno koliko god da su oni vredni, oni to ne bi uspeli, prvo zbog straha i manjka samopouzdanja ko je 90% tih odličnih učenika ima,a to i jeste glavni problem kod ozbiljnog učenja.
Takodje zapazio sam i to da većina njih, ako ne nauči nešto (što se retko dogadja) je u ozbiljnom psihičkom problemu, ma da ostali to teško da primećuju jer su isti takvi, (dok ove propalice i ne treba komentarisati)
Tražio sam malo na netu razne teme ovog sadržaja, gdje se javljaju uglavnom studenti, koji se pred ispit ubijaju kofeinom, i to traje par dana samo da skinu s vrata ispit i onda stara priča.Ma da na takav način sa sadašnjim sistemom mogu se postići značajni rezultati, čak i sa učenjem u 5 do 12.
Opet ima nekih koji zagovaraju mape uma, ali iako sam to samo jednom probao, i ne mogu kvalitetan sud da dajem čini mi se kao opasno glupost, osim ako se ne istrenira,ali za to 99% nema volje, jer su rezultati upitni,a potrebno je mnogo truda...
E sad svako ko je vredan, može da uspe u životu i tu nema šta da se priča. Ali mene zanima nešto više, nekakvi saveti, za koje ste vi čuli da su veliki umovi radili, kao što je bio Tesla koji je imao mnoge metode za umni rad, čak sam pokušavao da spavam 2 sata, ali ne ide to zato što treniram, a i u periodu sam adolescencije, tako da to može da utiče na mozak, da na kraju on se razvije samo 80%...
Tako da pišite ako imate šta, a bezvezno ''četovanje'' nikome ne koristi, čak je bolje da se ništa i ne napiše...