Ucenio me...

Ljuba82:
Е сад озбиљно. Има толико риба које се трипују да их јури неки маторац (или млађи, небитно)...а у ствари их овај не би ни ку...пипнуо...(кад морам тако да кажем...због сликовитости). Слушај, он је теби шеф...одакле ти идеја да је уцена да бираш између породичног живота и сређених путних трошкова? Ало...па ти трошкови су ствар његове добре воље...што би мене нпр, као шефа, било брига да плађам трошкове твоје приватне селидбе? И одакле теби право на отпремнину? На основу чега? Ало бре људи...нисмо више у социјализму...није тај посао твоје власништво.

Једино што ме нервира је уцена за децу...нисам сад баш упућен у законодавство, али мислим да је то кажњиво (у сваком сл требало би да буде).

e, a od tebe sam se ja najezila! cuj, molim te, matorac ne bi k.... pipnuo mladu devojku????
i nismo u socijalizmu...a ti mi pa znas kako je u socijalizmu??

ZoricaS.:
e, a od tebe sam se ja najezila! cuj, molim te, matorac ne bi k.... pipnuo mladu devojku????
i nismo u socijalizmu...a ti mi pa znas kako je u socijalizmu??

У јеее...она се увредила...:roll:

...наравно...увек ће бити маторих (и не само њих) пи*копаћеника који не би могли да убоду нешто и да су једини мушкарци на свету......па онда покушавају манипулацијама и уценама...и са друге стране, истрипованих, исфрустрираних тетки...

...а о црвеној багри знам довољно на искуству моје породице (почевши од '45-е)...и дај одлепи ми се...

Ima nesto trulo u tim nalickanim firmama, samo kad pogledam sve te njihove sajtove, organizacija besprekorna, poslovnost, mlade i ambiciozne(obavezno utegnute)radnice sa fakultetskom diplomom, kako drze gomilu papira i keze se disi u facu. Pa onda citatih poznatih licnosti, pa poslovna filozofija, da se useres.
Ili kad im udjes u firmu, sve sama sintetika u ponasanju.A negde mora da ispliva taj ljudski talog.Riba smrdi od glave, u ovom slucaju matori se raspada.

@Aseneta

vidi, ne bih da budem surova.... to kroz sta sad prolazis nije ni malo lako....
ali je DOBRIM delom tvoja odgovornost. budala ima, i uvek ce ih i biti.... kao sto postoje i nacini na koji se doticni tretiraju....
do ovoga ne bi doslo da si ga u startu postavila na svoje mesto!

sada.... mislim da je ZA TEBE najbolje da das otkaz....
mozes da ostanes da se "boris", ali ako nisi bila u stanju da ga odrzis na distanci (kada se ne usudjuje da pomene tvoj privatni zivot), tesko da ces ga sad "ukrotiti" kad se vec raspustio.... so.... gnja....

Ha, ha moram malo i da se nasmejem:))) Optimsta sam ja velkiii!
Mislim ima strava predloga kako da se resi ta sitacija i meni je sve to proslo kroz glavu... Samo ne mogu da skontam kako neko dolazi na ideju da sam bas ja taj sef ha ha ha aha
Sve u svemu ljudi oraspolozili ste me!

Prvo utripovala si da te direktor muva. Jer da hoce da hebe svoju sluzbenicu a ti da mu ne das... otpustio bi te 100 puta do sad... i zaposlio drugu... Takodje sto kaze onaj ako 2 god nije kresno...

Takodje i ja bi svoju sluzbenicu poslao u hotel da smesti poslovne partnere po mogucstvu... jer ce to njima sigurno biti lepse i interesantnije nego ja da ih smestim... i to ne mora da znaci da je hteo da te kresne uopste... Tip razmislja o ekonomiji... Sta mu je ekonomski najbolje...

Surova je cinjenica da danas nijedan poslodavac ne zeli da placa silna porodiljska... Nekih godinu dana plata nerada po bebi... a on placa i platu i doprinose... a nista ne dobija... I to ga boli... Kao i cinjenica da skoro niko u Srbiji od privatnika to ne placa... Zakoni su nam lose napisani... Vec sam jednom rekao da bi bilo ok da drzava placa te plate za vreme porodiljskog a da je poslodavac obavezan da je posle primi nazad na posao... To je kompromis koji bi svima odgovarao...

Ako si u stalnom radnom odnosu on mora da ti plati porodiljsko ili otpremninu... Osim u slucaju da budes otpustena zbog nekih zakonom obrazlozivih razloga (ne dolazak 3 dana na posao ili potvrdjeno nesavesno ponasanje i posle pismene opomene) tako da nemoj da napravis neku glupost na koju te mozda on i provocira sada da napravis.... Zbog love...

ja ovo nista ne razumem.
kako neko moze da te spreci da das otkaz?
kako direktor moze da odlucuje o tome da li ce da ti da otpremninu AKO ti ona sleduje? nije to njegov novac.
sa jedne strane kazes da ti ne dozvoljava da otkazes, sa druge da te je primorao da biras izmedju posla i decka?
kakvi troskovi selidbe? sto bi neko placao tvoje troskove selidbe?
na koji nacin te je ucenio da ne smes dve godine da radjas?

na koji nacin tacno je on tebe ucenio?
i sta ti tacno zelis - posao, ili da das otkaz uz otpremninu?

S_K_V_O:
ja ovo nista ne razumem.
kako neko moze da te spreci da das otkaz?
kako direktor moze da odlucuje o tome da li ce da ti da otpremninu AKO ti ona sleduje? nije to njegov novac.
sa jedne strane kazes da ti ne dozvoljava da otkazes, sa druge da te je primorao da biras izmedju posla i decka?
kakvi troskovi selidbe? sto bi neko placao tvoje troskove selidbe?
na koji nacin te je ucenio da ne smes dve godine da radjas?

na koji nacin tacno je on tebe ucenio?
i sta ti tacno zelis - posao, ili da das otkaz uz otpremninu?
Cekaj pa zar se daje otpremnina ako ona da otkaz? Mislim ne poznajem te pravne stvari toliko koliko bi hteo, ali da je tako... pa ja bi davao otkaz svaki drugi dan... :lol:

pero, pod a napisala sam AKO velikim slovima. pod b, moguce je da postoji ponuda u firmi da se otpremnine daju uz sporazuman prekid radnog odnosa. primera za to ima koliko hoces, ne znam kako nisi cuo.
aj zdravo. evo ti par smajlija posto ih toliko volis. :lol: :P

S_K_V_O:
pero, pod a napisala sam AKO velikim slovima. pod b, moguce je da postoji ponuda u firmi da se otpremnine daju uz sporazuman prekid radnog odnosa. primera za to ima koliko hoces, ne znam kako nisi cuo.
aj zdravo. evo ti par smajlija posto ih toliko volis. :lol: :P
Pa cuo sam za sporazumni raskid "odnosa" :lol: cak sta vise mnogo puta sam ga i upraznjavao... ali nikad nisam ni pomisljao da trazim otpremninu jer je to sve islo po nekom dogovoru... prelazak u drugu firmu... Inace sto bi ti neko platio ako ne mora, ako ne stoji u zakonu... Joj da sam svaki put dobijao tu lovu... :lol: Ne smem ni da pustim mojoj masti da radi... :lol:
Inace volim ja i sladoled, aj sad daj jedan... :lol: :razz:

pobogu pero. pa nije to pravilo.
moja majka radi u firmi koja je privatizovana. novi poslodavci imaju ugovornu obavezu da u roku od pet godina ne smeju da otpusstaju radnike. ali, njima nije potrebna tolika radna snaga. zato su davali ljudima koji su zeleli da raskinu radni odnos veliiiike otpremnine. ona je npr. mogla da uzme svojevremeno 20.000 eura i da ostane bez posla, ili da nastavi da radi i prima svoju platu. kapiras sad?

Back